Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Sinds kleins af aan droom ik al van…. | Lotte van Duijn

Lotte van Duijn

Mijn job bij de realisatie van de Bride to be Weddingplanner: verantwoordelijk voor de coördinatie, redactie, beeldmateriaal & online promotie

Inhoud

01. Voor de passessie

Trouwen is altijd al mijn kleine meisjesdroom geweest. Nu ik werkzaam ben bij WeddingFair, leeft het onderwerp trouwen steeds meer in mijn hoofd. Ik heb al lang nagedacht over mijn perfecte bruiloft en daar hoort natuurlijk ook de bruidsjurk bij. Toen ik klein was droomde ik altijd van een grote, oogverblindende prinsessenjurk. Net zoals alle Disney prinsessen dragen. Nu ik wat ouder ben en mijn lichaam ken, denk ik dat een grote prinsessenjurk mij niet zal staan, omdat ik best wel klein ben. Nu denk ik dat een mermaid of een soepel vallende jurk mij beter zal staan. Ondanks ik stiekem toch wel droom van een grote baljurk vind ik het allerbelangrijkste dat ik ongeacht de silhouet van de jurk, ik mij alsnog een prinses zal voelen.

02. Dag van de passessie

Ik was van de meiden als derde aan de beurt om de trouwjurken te passen, maar ging eerst in de visagie. Nadat ik aan Brigitte had verteld dat ik eigenlijk mijn hele leven al droom van een prinsessenjurk wist zij meteen hoe zij mijn haar en visagie moest doen. Omdat ik donkere ogen heb, vond zij het ook mooi om mijn make-up wat donkerder te maken. Ik draag normaal gesproken niet zoveel make-up, maar hebben toch gekozen voor een smokey-eye.

Als ik aan mijn bruidslook denk, denk ik meteen aan opgestoken haar. Dit paste volgens Brigitte ook perfect bij het thema. Als accessoire kreeg ik nog een tiara in mijn haar.

Op advies van Elma en Yvette kreeg ik als allereerste toch een schitterende prinsessenjurk aan. Ondanks ik dacht dat dit mij absoluut niet zou staan, heb ik de jurk toch aangetrokken. Ik was echt verbaasd, want de jurk stond echt veel beter dan verwacht!

Op advies van Elma en Yvette kreeg ik als allereerste toch een schitterende prinsessenjurk aan. Ondanks ik dacht dat dit mij absoluut niet zou staan, heb ik de jurk toch aangetrokken. Ik was echt verbaasd, want de jurk stond echt veel beter dan verwacht!

03. Mijn ervaring

Na de prinsessenjurk wilde ik toch graag een soepeler vallende jurk passen. Deze jurk vond ik ook wel mooi staan, maar wel een stuk minder mooi dan de prinsessenjurk.

Mijn droomjurk zat er niet tussen, maar ik weet nu wel dat ik niet bang hoef te zijn dat een prinsessenjurk mij niet zal staan, als ik straks écht op zoek ga naar mijn droomjurk.

04. De professionals van de dag

Klik op de professionals om hun ervaring te lezen.

Dit kan ook interessant voor je zijn:

Elma & Yvette

De dames van Hartenvrouw Bruidsmode  combineren een grote passie voor het vak met een berg ervaring. Hierdoor hoef je ze niet aan te sporen o iets meer te vertellen over de winkel, de collectie, de merken, de werkwijze, het prijsbeleid en de bewaking van de kwaliteit van het geleverde product.

Bij een kop koffie of thee en een zelfgebakken appelpunt  wordt intens naar het verhaal van de bruid geluisterd. De kleinste details trekken hun aandacht want zij weten dat daar de échte voorkeur van de bruid is te vinden. Soms wordt samen met de bruid een moodboard gemaakt waardoor zij beelden krijgt bij haar eigen wensen. Zo’n beeld geeft inspiratie en geeft richting aan de aanstaande passessie.

Brigitte de Mua

Brigitte de Mua is make-up artist en hairstylist. Ze werkte lang in de fashion industry en verbrede haar basis door een opleiding en trainingen te volgen bij het instituut van Kelly Baron. Brigitte start met een lichte heldere make-up en bouwt op naar intenser en ook de daglicht-versie van smokey eyes. Bruiden kijken graag dichtbij in de spiegel naar hun make-up maar vergeten dat de gasten en de fotograaf op afstand staan en er daardoor behoefte is aan iets meer kleur en details. Voor de puntjes op de i kan altijd een extra proef worden gedaan tijdens de laatste passessie. Zo komen stijl en uitstraling van de twee elementen dichter bij elkaar.

Emily Scott

Emily Scott is het liefst de afwezige fotograaf van de dag. Let maar niet op mij dan komt het allemaal wel goed. “Tijdens de dag ontstaan van nature meerdere  momenten die niet mogen missen in mijn foto-verhaal”. Dat kan een moeder zijn die parfum sprayt, een bruid die haar oorbellen aan doet of het moment dat de bruidegom wordt geholpen met het aandoen van de manchetknopen. Dat is echte emotie die ertoe doet. Dus een klein beetje poseren mag alleen als er een goede reden is.

Deze vorm van fotografie vraagt een onopvallende aanwezigheid van de fotograaf die opgaat of “inblend” met de groep en in hetzelfde ritme meebeweegt. Het geeft de ontspanning die ze graag terugziet in het gezicht en de houding van de schouders.

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!