Picture of WeddingFair

WeddingFair

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

pas getrouwd tips

Pas getrouwd?! Tips voor de to-do lijst ná de bruiloft

Pas getrouwd?! Tips!


Opeens is de bruiloft voorbij. Jullie hebben er zo lang naartoe geleefd, de trouwdag was werkelijk fantastisch – evenals de huwelijksnacht! –, de liefde is groots gevierd en nu gaat jullie leven verder als getrouwd stel. Gefeliciteerd!

Misschien ga je na de bruiloft wel direct op huwelijksreis. Of misschien blijf je eerst nog een paar dagen of wat langer thuis, lekker samen nagenieten op een roze wolk. Toch zijn er ook nog wat dingen die je vóór dat je op huwelijksreis gaat moet regelen. In dit artikel vind je 13 tips voor de to-do lijst ná de bruiloft die je vertellen wat belangrijk is om te doen na je trouwdag.

Zorg voor een goed begin van de dag!

Waarschijnlijk gaan jullie lekker uitslapen. Maar daarna is het tijd voor een welverdiend en lekker ontbijtje. Zorg daarom voor een lekker ontbijtje in huis of ga gezellig samen ergens brunchen. Je kunt ook zelf een uitgebreide brunch maken en gaan picknicken in het park met je kersverse man of vrouw. Of stel dat je in het buitenland getrouwd bent en daarom iedereen daar nog op locatie is, dan is het misschien leuk om als bedankje de gasten te trakteren op een uitgebreid ontbijt!

Mooi ontbijt

Bedank de gasten

Zorg dat je de bedankjes voor de gasten de deur uit doet. Goede vrienden en familie kun je persoonlijk even opbellen om te bedanken. Heb je inspiratie nodig voor originele bedankjes, lees dan dit artikel!

Verander je achternaam online en bij de gemeente

Natuurlijk is het niet altijd van zelfsprekend dat je je naam wil laten veranderen als je trouwt. Je kunt er sinds een wetswijziging in 1998 namelijk onder andere ook voor kiezen om je eigen naam te behouden én mannen kunnen er sindsdien ook voor kiezen om hun achternaam te veranderen. Je achternaam eranderen doe je officieel via het formulier Verklaring van naamgebruik (dit kan via je DigiD).
En, vergeet niet, ook op al je online social mediakanalen moet je achternaam natuurlijk geüpdatet worden! Dit is een makkelijk en leuk klusje om even vanuit bed te doen. Vergeet ook niet om je relatiestatus op Facebook te veranderen naar getrouwd!

De financiële zaken

Dit zijn wat serieuze dingen, maar daarom juist extra belangrijk! Praat met elkaar over geld en open een gezamenlijke rekening. Dit is erg handig omdat je hier maandelijks een vast bedrag op kunt storten voor de vaste lasten en onvoorziene uitgaven. Wees open en eerlijk naar elkaar over jullie inkomsten en bezittingen en laat eventuele schulden absoluut niet achterwege!
Nog iets belangrijks: sinds 1 januari 2018 trouw je automatisch in beperkte gemeenschap van goederen. Wil je hierover andere afspraken maken? Ga dan naar de notaris. Lees hier meer over de veranderde wet.
Vergeet ook niet om je burgerlijke status bij de belasting te veranderen! Afhankelijk van de inkomstensituatie, moet de inkomstenheffing aangepast worden. Dit kan veel geld besparen!

Stel een testament op

Ga na of jullie een testament willen laten opstellen. Als je trouwt, is je partner namelijk erfgenaam wanneer jij komt te overlijden. Als jij kinderen hebt, hebben zij ook recht op een deel van de erfenis. Door het opstellen van een testament, ben je ervan verzekerd dat deze zaken goed geregeld zijn. Je legt met het testament ook meteen vast wie de voogdij over de minderjarige kinderen krijgt wanneer jij die niet meer hebt.

Geef de adreswijziging door

De kans is groot dat een van jullie bij de ander intrekt of dat jullie samen gaan verhuizen. Vergeet niet om de adreswijzigingen op tijd door te geven bij de gemeente, zo weet je in ieder geval zeker dat alle post bij het juiste adres terecht komt!

Houd een (after) wedding fotoshoot!

Het is misschien wel een goed idee om (een deel van de) trouwfotoshoot the day after te doen. Het trouwgevoel zit er dan nog goed in, maar je hoeft je tijdens het shooten niet druk te maken over een vies wordende jurk, wachtende gasten of zenuwen voor de aankomende ceremonie.
Het kan ook leuk zijn om een ‘just married’ fotoshoot te doen, bijvoorbeeld op jullie honeymoon. De mooie, buitenlandse setting maakt de foto’s dan extra bijzonder. Kijk maar:

Pas getrouwd fotoshoot
Pas getrouwd colours

Breng de trouwkleding naar de stomerij

Natuurlijk wil je de prachtige bruidsjurk en het mooie trouwpak stralend en brandschoon kunnen opbergen. Breng de trouwkleding daarom eerst naar een gespecialiseerde stomerij, die de kleding met zorg weer zal laten stralen zoals aan het begin van de grote dag.

Hoe ga je om met de blues?

Het bestaat: de post-wedding blues. De kans is groot dat je je na de mooiste dag van je leven een beetje down voelt en het kan allerlei redenen hebben (stress die eindelijk wegvloeit, de excitement van de bruiloft is over, je bent een beetje bang voor alle veranderingen…), maar hoe ga je hiermee om?
Allereerst: praat met elkaar over wat te voelt en wat jullie eigenlijk van elkaar verwachten nu jullie getrouwd zijn. Het is ook helemaal niet zo’n gek idee om voor of na de bruiloft samen met een professional te praten over de wedding stress of de angsten die je hebt over wat er staat te gebeuren als jullie eenmaal getrouwd zijn.
Haal samen plezier uit simpele dingen, zoals het inrichten van een nieuwe kamer of een date. Plan dagjes weg en maak tijd voor elkaar. Het zijn de simpele dingen die het leven mooi maken, en dat geldt ook voor het huwelijk.

Informeer je werkgever

Tenminste, de kans is groot dat je werkgever al op de hoogte is van deze mijlpaal in je leven, wegens de vrije dagen die je hebt opgenomen voor de bruiloft en je huwelijksreis. Maar vergeet niet dat je misschien een paar dingen moet wijzigen bij je werkgever, zoals je bankrekening, je naam en belastingen.

Vergeet ook deze dingen niet

Er zijn na de bruiloft een aantal dingen waar je aan moet denken. Zoals: wat doe je met de bloemen na de bruiloft? Zijn er nog rekeningen die betaald moeten worden? Ook is het raadzaam om een afspraak te maken met de fotograaf, indien hij of zij de foto’s niet gewoon naar je opstuurt. Je wilt de foto’s natuurlijk zo snel mogelijk zien en selecteren voor gebruik!

Pas getrouwd tips bloemen

Cadeautjes tijd!

Tijdens de bruiloft heb je misschien wel veel cadeaus gekregen van de gasten. Na je trouwdag heb je als het goed is uitgebreid de tijd om deze allemaal uit te pakken. Bedank meteen ook even de mensen waarvan je iets gekregen hebt, gewoon telefonisch of desnoods via What’s app.

Bereid je voor op de huwelijksreis

Na de bruiloft kun je je natuurlijk goed op de huwelijksreis richten. Shop nog wat leuke vakantie-items, regel de laatste belangrijke zaken (of misschien heb je dit al gedaan indien je vrijwel direct na de bruiloft op huwelijksreis gaat) en pak je koffer in! Tips nodig voor een super geslaagde huwelijksreis? Lees dit artikel

Hopelijk heb je nu genoeg inspiratie opgedaan voor leuke bedankjes én weet je wat je te doen staat op de dag na de bruiloft! Bovenal is de belangrijkste taak die je hebt op die dag om gewoon lekker van elkaar te genieten! Je mag nog héél lang lekker op die roze wolk blijven zitten.

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!