Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Een eeuwenoude tradtie WeddingFair

Een eeuwenoude huwelijkstraditie

Een eeuwenoude huwelijkstraditie…

Je hebt er vast wel over gehoord, de eeuwenoude huwelijkstraditie voor op de huwelijksdag:

Something old,
something new,
something borrowed,
something blue,
and a silver sixpence in her shoe.

Of zoals meeste mensen het gedichtje kennen: Something old, something new, something borrowed, something blue.

In Engeland is dit gedichtje een eeuwenoude huwelijkstraditie bij het huwelijk. Alle vier (vijf) zal de bruid tijdens de bruiloft dragen. Dit is overgewaaid naar alle andere landen. Voor alle bruiden hebben wij even onder elkaar gezet wat dit gedichtje nou precies inhoudt en hoe jij dit kan dragen op jouw bruiloft!

Something old

Something Old staat symbool voor continuïteit. Om deze link te symboliseren kiezen bruiden vaak voor antieke familie juwelen die tot ouders of grootouders behoorden. Bruiden kunnen ook iets van de moeder of oma’s trouwjurk gebruiken. Een stuk stof gebruiken als zakdoek, sjaaltje of een stukje kant overnemen in de bruidsjurk.

huwelijkstraditie

Something new

Something new vertegenwoordigt veel geluk, succes, optimisme en hoop voor de nieuwe toekomst. De bruiden hopen op een mooie toekomst in haar huwelijksleven. De trouwjurk wordt vaak gekozen als het nieuwe item, maar het kan van alles zijn dat nieuw is gekocht voor de bruiloft. Dit kunnen bijvoorbeeld ook de bloemen zijn of de trouwringen. Het dragen van een item op de bruiloft brengt de boodschap dat de bruid en bruidegom een eenheid vormen die voor altijd zal blijven bestaan.

juwelier

Something borrowed

Something Borrowed staat er voor dat de vrienden en familie van de bruid er voor haar zullen zijn op de speciale dag en in de toekomst wanneer er hulp nodig is. Bij het lenen is het vooral belangrijk dat het van een gelukkig getrouwde vrouw moet komen, waardoor de vrouw iets van haar geluk uitleent en doorgeeft aan de bruid. Alles kan worden geleend op de trouwdag, maar het moet daarna wel teruggegeven worden. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan de ketting van een goede vriendin die zij op haar trouwdag heeft gedragen, deze kun jij dan om op jouw dag. Het hoeft niet altijd een sieraad te zijn. Denk aan bijvoorbeeld het liedje waar jullie als eerst samen op gaan dansen. Dit kan op het liedje zijn waar je ouders ook voor het eerst samen op gedanst hebben, of een oud zakdoekje van je moeder.

huwelijkstraditie

Something blue

Something Blue staat symbool voor trouw, zuiverheid en loyaliteit. Vaak wordt er iets blauw gedaan bij de kousenband. De kousenbanden werden ook weleens helemaal blauw gedragen. Een ander manier om iets blauws te dragen is om een blauwe bloem in je haren te doen of de thema van je huwelijksbloemen kan je blauw doen. Vandaag de dag dragen sommige bruiden zelfs blauwe nagellak of blauwe schoenen.
Oscar de la Renta heeft een parfum ontworpen, Something Blue.

blue weddingfair

A silver sixpence in her shoe

Een silver sixpence is een Engelse munt gelijk aan zes pennies. Deze munt staat voor rijkdom en financiële zekerheid. Wil jij ook graag een silver sixpence in je schoenen op jouw mooie dag, maar trouw je op het strand met blote voeten? No worries! Een silver sixpence aan een enkelbandje is ook te verkrijgen.

Wij hopen je te hebben geïnspireerd voor de eeuwenoude huwelijkstraditie! Ben jij benieuwd naar andere bijzondere huwelijkstradities? Lees hier verder!

Geen fan van huwelijkstradities maar ga jij liever voor een thema? Lees dan hier verder!

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!