Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Starten met jouw trouwvoorbereidingen. Hoe doe je dat:

Hoe ziet het plannen van een bruiloft eruit?

Het trouwseizoen is net achter de rug. Slechts 10% van de bruidsparen trouwt in oktober tot en met april. In deze stillere maanden vinden wél weer heel veel trouwvoorbereidingen plaats. Als jij volgend voorjaar trouwt of later, dan zijn dit de maanden waarin je optimaal kunt voorbereiden op je bruiloft op heel veel verschillende manieren.

Afhankelijk van of je in het voorjaar trouwt of in de nazomer, is het minimaal zes maanden of maximaal twaalf maanden voor jouw bruiloft. Als je al over een half jaar al trouwt, ben je waarschijnlijk verder in de voorbereidingen ( is deel 2 van dit artikel iets voor jou!) dan iemand die nog pakweg een jaar moet wachten. Maar ook als je pas over een jaar trouwt kun je al beginnen met de voorbereidingen!

Twaalf tot zes maanden voor het huwelijk

Een jaar voor de bruiloft lijkt het misschien nog helemaal niet nodig om trouwvoorbereidingen te treffen voor de bruiloft, maar niets is minder waar! Allereerst is het belangrijkste dat je nog lekker van elkaar en van de verloving geniet in deze periode, het serieuze plannen voor jullie bruiloft is immers nog niet aan de orde. Wel is het handig om een exacte trouwdatum te kiezen (yay!) en een budget op te stellen, zo kun je langzaamaan gaan nadenken over de geschikte locatie, hoe je het trouwfeest wil vormgeven en wat jullie wensen zijn.

Ook is dit de periode om volop inspiratie op te doen voor jullie bruiloft! Zoek inspiratie op internet, maak bijvoorbeeld een bruiloft Pinterest board. Ook een uitstekende en gezellige manier om inspiratie op te doen is het bezoeken van trouwbeurzen. Bijvoorbeeld de super leuke én gratis trouwbeurzen ! Hier vind je inspiratie, maar ook advies van diverse trouwspecialisten.

Nog wat praktische tips:

  • Kies gezamenlijk de perfecte trouwlocatie en een ceremoniemeester waar je je op je gemak voelt. Dit kan prima zo’n 12 maanden van te voren
  • Als je een WeddingFair bezoekt, vergeet dan niet de handige Trouwagenda mee te nemen. In de winkel ben je een tientje kwijt maar op de beurzen krijgt elke bruid een exemplaar gratis mee naar huis. Wat staat er allemaal in vind je hier Trouwagenda
  • Maak een playlist voor de bruiloft en zoek hier de juiste DJ, het perfecte orkest of de ideale band bij
  • Maak kennis met jouw ideale trouwfoto- of videograaf en laat misschien een engagement photoshoot maken om te zien of de fotograaf bij jouw wensen voor de trouwfoto’s past
  • Regel het gewenste trouwvervoer

Zes maanden voor het huwelijk

Als het nog maar een half jaar tot de bruiloft, is het serieuze plannen in volle gang en zijn de meeste trouwvoorbereidingen wél gestart. Leuk! Het is nu onder andere namelijk het perfecte moment om op zoek te gaan naar jouw ideale trouwjurk! Trommel al je beste vriendinnen, je moeder en/of andere dierbaren op en neem ze mee in de zoektocht naar de perfecte bruidsjurk! Bij de jurk moet je natuurlijk ook de perfecte schoenen en sieraden zoeken.

Zes maanden voor het huwelijk is ook het moment om de huwelijksreis te regelen, wat natuurlijk ook super leuk is om te doen! Boek ook meteen de bruidssuite voor de eerste nacht na de bruiloft.

Wat je nog meer moet doen zes maanden voor de bruiloft:

  • Vraag je gewenste getuigen of zij getuigen willen zijn op de bruiloft
  • Regel de trouwpapieren
  • Zorg voor de schriftelijke overeenkomsten met de locatieverhuurder, de cateraar, de foto- en/of videograaf, het vervoersbedrijf, enzovoort. Zorg dat je alle afspraken zwart op wit hebt staan, dan voorkom je misverstanden.

In deel 2 van dit artikel lees je over wat je te wachten staat de komende maanden als het aankomt op de voorbereidingen van je bruiloft. Ook als je al verder bent in de voorbereidingen en jouw bruiloft niet zo ver weg meer is, is dit artikel iets voor jou! Happy wedding planning!

Related blogs

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!