Picture of WeddingFair

WeddingFair

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Hoe ziet mijn trouwplanning eruit als ik bijna ga trouwen?

In deel 1 van dit artikel vertelden we je hoe je jouw bruiloft kunt plannen en welke voorbereidingen je wanneer moet doen als je bruiloft pas over een jaar plaats vindt. Dit artikel richt zich op de voorbereidingen die je kunt doen (want je moet niks, natuurlijk) als jouw bruiloft al dichterbij komt.

Vier maanden voor het huwelijk

Tijd voor de bruidegom om zijn trouwpak uit te zoeken! Samen met je ‘best men’ kun je hier een leuk mannenuitje van maken, maar je kunt ook kiezen om met je vader het pak uit te zoeken. Krijg je waarschijnlijk ook gelijk een hoop waardevol advies mee! Vier maanden van te voren is het ook tijd om een eventueel verlanglijstje op te stellen en om – heel belangrijk – een gastenlijst op te stellen!
Stel een draaiboek op voor de gehele dag en geef deze ook door aan de ceremonie, zo heeft hij of zij ook een goed overzicht van de dagplanning.

Ook belangrijk :

 • Zoek of maak een mooi ontwerp voor de bruiloftsuitnodigingen
 • Regel eventueel de jurken voor de bruidsmeisjes en/of de kleding voor de bruidskinderen
 • If needed: danslessen nemen voor de eerste dans. Romantisch!

Drie maanden voor het huwelijk

Nu is het tijd om de ontworpen uitnodigingen naar de drukker te sturen. Stuur de uitnodigingen zes tot acht weken voor de bruiloft naar je gasten op. Zet op de uitnodigingen dat je een reactie of bevestiging verwacht, zodat je weet hoeveel gasten er uiteindelijk echt zullen komen. Maak een definitieve gastenlijst en maak een afspraak met de notaris als jullie onder huwelijkse voorwaarden trouwen. Ook is het handig om drie maanden van te voren te beginnen met jou beauty routine.

En ook:

 • Neem met diegene die jullie huwelijk voltrekt de dagplanning door
 • Zoek je bruidslingerie uit
 • Ga eventueel op zoek naar leuke en passende bedankjes voor de gasten

Twee maanden voor het huwelijk

Nu is het bijna zover! Er vinden in deze periode dan ook ontzettend veel voorbereidingen plaats! Zo is het nu het moment om de uitnodigingen voor de bruiloft te versturen, als je dat niet al gedaan hebt. Ook koop je de trouwringen, probeer je trouwkapsels uit bij je kapper, koop je eventueel de cadeautjes voor de bijzondere gasten (de kinderen, getuigen, de ceremoniemeester, etc.) en ga je op zoek naar de perfecte bruidstaart (ja, dat betekent heel veel taarten proeven!).
Ook maak je in deze periode een afspraak met de bloemist voor jouw bruidsboeket en de bloemenversiering op locatie. Je gaat voor proefmake-up naar de schoonheidsspecialiste of huurt eventueel een visagist in. Je neemt de tafelschikking door en schrijft jouw geloften voor je geliefde. De lijst is eindeloos…

Hier nog puntsgewijs wat belangrijke tips :

 • Neem het hele programma nog een keer samen met je verloofde door. Nu kan je eventueel nog wat veranderen aan de bruiloft planning. Bespreek de bruiloftplanning eventueel ook nog een keer met de ceremoniemeester.
 • Ga na of jullie outfits helemaal compleet zijn. Hebben jullie alle gewenste accessoires? Ook is het handig om allebei de kleding nog eens te passen. Stel dat je wat bent afgevallen of aangekomen, dan kan de jurk bijvoorbeeld nog versteld worden.
 • Zorg dat je op tijd je trouwschoenen inloopt. Dit geldt voor zowel de bruid als de bruidegom. Niets zo erg als op de grote dag pijn in je voeten hebben!
 • Check nog eens of alle nodige afspraken gemaakt zijn en kloppen.

Eén week voor de grote dag

Yay, nog even en de trouwdag breekt dan écht aan! Waarschijnlijk kunnen jullie niet meer wachten. Er moeten nog wel wat trouwvoorbereidingen plaatsvinden. Zorg bijvoorbeeld dat de cateraar het precieze aantal gasten weet. Als bruidegom is het in deze week wellicht slim om even naar de kapper te gaan (dan heeft je kapsel nog ongeveer een week de tijd om in het model te vallen dat jij het liefst hebt). Regel ook een aantal paraplu’s voor als het opeens regent op locatie.

En dan als laatste…

 • Neem voor een laatste keer de bruiloftplanning door zodat jullie zeker weten dat er niets vergeten wordt
 • Haal de trouwringen af

En als aller laatste…

Geniet vooral lekker van de excitement die je voelt omdat jullie bijna écht gaan trouwen. ♥

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!