Picture of WeddingFair

WeddingFair

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

De beautyguide voor bruiden: huid, haar en nagels

Je wilt stralen op jouw bruiloft! Het is dan ook belangrijk om de juiste visagist te vinden en het perfecte bruidskapsel voor op jouw grote dag. Maar dat is natuurlijk niet alles. Wil je echt van top tot teen stralen op je bruiloft, dan beginnen de voorbereidingen al maanden van te voren.Met deze beautyguide voor bruiden stippelen wij het pad voor je uit:

En zeg nou zelf, dat is toch alleen maar leuk? Lekker bezig zijn met persoonlijke verzorging van top tot teen en daarbij heerlijk dagdromen over the big day! Als je zo’n drie maanden van te voren begint met een beautyroutine, kun je er bijna zeker van zijn dat je op de grote dag voor de volle 100% zal stralen. Hoe zo’n beautyroutine er dan uit ziet? Dat vertellen we je in dit artikel!

3 maanden van te voren

Drie maanden van te voren vinden meteen de voorbereidingen voor een stralende look plaats. Denk aan haarverzorging, huidverzorging en lekker in je vel zitten.

Beautyroutine voor je huid, haar en nagels

Begin drie maanden van te voren al met een uitgebreide verzorgingsroutine voor je huid, haar en nagels.

Een sprankelende huid – 

je kunt op de bruiloft wel de mooiste make-up dragen, onzuiverheden verpesten de look toch altijd wel een beetje. Zorg daarom dat je huid zo zuiver mogelijk wordt! Reinig en hydrateer je huid elke dag met producten die bij jouw huid passen. Om erachter te komen welke producten bij jou passen kun je eventueel een afspraak inplannen met een schoonheidsspecialiste. Zij kan je verder advies geven. Gebruik één keer per week een lekker verzorgend masker en scrub één keer per week je huid om de dode huidschilfers te verwijderen. Scrub en hydrateer je gehele lichaam ook een keer per week, zodat deze lekker zacht aanvoelt. Maak ook gelijk een afspraak met je visagist voor een proef make-up, zij kan jou helpen met de juiste kleuren die bij jou passen.

Meer beautytips voor de bruid

Zachte handen –

Je handen krijgen veel aandacht op de bruiloft. Reken er maar op dat er flink wat close-up foto’s gemaakt worden van jouw handen! Belangrijk dus dat ze er goed uitzien. Smeer ze, als het nodig is, dagelijks goed in met een fijne, hydraterende crème. Ben je een nagelbijter? Dan is er geen andere oplossing om nu te stoppen, het duurt even voordat de schade er is uitgegroeid.

Gezond en glanzend haar –

Je haren moet je ook niet vergeten! Een bruidskapsel is op zichzelf al mooi, maar gezond en glanzend haar speelt er een grote rol in! Elk type haar heeft een andere verzorging. Was je haar niet te vaak en niet te warm. Heet water droogt de hoofdhuid uit waardoor je haar breekbaarder kan worden en zijn glans verliest. Gebruik eens per week een haarmasker dat goed bij jouw haartype past. Weet je niet wat je moet gebruiken, vraag je kapper om advies. Zij weten wat de beste verzorging is voor jou haar. Maak een afspraak bij je kapper voor een proefkapsel voor je bruiloft, zo kan jij zien wat je wel of niet wilt. Kijk hier voor inspiratie.

Schoonheid komt van binnenuit! –

Natuurlijk helpen al deze bovenstaande tips enorm, maar wat je ook niet moet vergeten, is dat schoonheid ook van binnenuit komt. Dit betekent toch echt dat je vanaf nu het overheerlijk stukje chocolade, het heerlijke wijntje en andere slechte dingen, maar echt moet laten staan. Natuurlijk mag je af en toe genieten van een heerlijk stukje chocolade, maar let op wat je inneemt, er zijn een hoop factoren die een slechte invloed hebben op je huid, haar en nagels. Neem in plaats daarvan genoeg water en multi-vitaminen voor een positief effect op je huid en immuunsysteem.

Stel dat je eigenlijk niet zo lekker in je vel zit. Je wilt het liefst een paar kilo afvallen of een paar kilo aankomen. Als je drie maanden van te voren begint met een passend en gezond eetpatroon, en daarbij ook lekker gaat sporten, kun je ervoor zorgen dat je, tegen de tijd dat je bruiloft eraan komt, wél lekker in je vel zit.

Let op: ga geen crash-diëten volgen of drastische dingen ondernemen om op jouw ideale gewicht te komen, hier word je alleen maar ongelukkig van. Door gezond te eten en regelmatig te sporten bereik je veel meer en houd je het langer vol.

2 maanden voor de bruiloft

Blijf de bovenstaande beautyroutines doorzetten totdat je jouw perfecte resultaat hebt behaald!

Wil je ultrazachte benen, armen of de haartjes op je bovenlip verwijderen voor je bruiloft, dan is harsen de uitkomst. Zeker als het de eerste keer harsen is, is het een aanrader om dit 2 maanden voor je bruiloft te doen. Zo weet je hoe jou huid reageert en of je irritaties krijgt. Om te voorkomen dat je met een opgezwollen lip of met pijn rondloopt op je bruiloft, is het verstandig om het nu te plannen!

1 maand voor de bruiloft

Terwijl je nog lekker doorgaat totdat je jou perfecte resultaat hebt behaald, is het nu tijd om je nagels te laten vertroetelen! Wie zegt nou nee tegen een mani-pedi. Doe aan het begin van de maand een ‘test run’, want wil je nou nepnagels, nail-art of een gellakje? Genoeg tijd om te ontdekken wat je wel of niet wilt en te wennen aan je nepnagels. Heb je een keuze kunnen maken? Dan kan je in de week vóór de bruiloft je nagels weer laten doen. Kijk hier voor inspiratie.

Wil je graag een zomerse tint op je bruiloft? Eerlijk, een gebruind huidje laat je witte trouwjurk wél extra stralen. Het is slim om hier een maand van te voren al mee te beginnen. Je kunt onder de zonnebank gaan en je kleurtje langzaam opbouwen, maar je kunt ook een spray-tan doen of zelf gaan smeren. Het is natuurlijk wel slim om dit eerst te testen. Either way, je hebt nog een maand de tijd om uit te vinden wat jij het mooist vindt en eventuele ongelukjes hebben de tijd om weg te slijten.

1 week voor de bruiloft

In de week voor de bruiloft kun je een kappersbezoek inplannen. Heb je je haar eerder geverfd, laat de uitgroei bijwerken, laat de dode puntjes van je haar wegknippen en laat je haar lekker verzorgen. Vermijd extreme lookveranderingen voor jou grote dag. Je haar heeft na de knipbeurt nog de hele week de tijd om in het gewenste model te vallen en zo kun je er ook nog aan wennen.

Bruidskapsel

Harsen 2.0

Nu je weet hoe jouw huid reageert op het harsen kun je in deze week de tweede behandeling inplannen. Doe dit genoeg dagen voor de bruiloft zodat je huid nog alle tijd heeft om tot rust te komen.

1 dag voor de bruiloft

Het is bijna zover, nog maar één nachtje slapen. Probeer vandaag zoveel mogelijk te genieten van de excitement die je voelt. En verder…

  • Zorg bovenal dat je uitgerust bent!
  • Probeer op de dag vóór de bruiloft geen make-up te dragen, zodat je huid lekker tot rust kan komen;
  • Laat je nagels, als je die nog niet hebt laten doen, vandaag doen;
  • Ga de avond van te voren in een heerlijk schuimend bad of in een heerlijke douche… en ontspan. Was je haar het liefst de avond vóór je bruiloft en niet op de dag zelf, anders is je haar misschien ‘te glad’ om er goed mee te kunnen werken (wat wel een pré is bij het stylen van een bruidskapsel).

The big day!

Als je jouw beautyroutine netjes hebt volgehouden tot aan vandaag kan het niet anders dan dat jij straalt. Op de grote dag is het natuurlijk een kwestie van ultiem genieten. You did your job en je kunt nu lekker achterover leunen terwijl jouw haar en make-up worden gedaan voor the big day!

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!