Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Ook je haar verdient de nodige aandacht op jouw grote dag

Het is een hectische tijd, de voorbereidingen voor je bruiloft zijn in volle gang. De to-do-list lijkt soms alleen maar langer te worden in plaats van korter. Naast de locatie, de catering en de uitnodigingen heb je een mooie outfit uitgezocht. Je bent tenslotte het stralende middelpunt tijdens jouw bruiloft en dat mag gezien worden. Vergeet niet in de aanloop naar de trouwdatum ook jezelf goed te verzorgen. Besteed voldoende aandacht aan je haar de weken voorafgaand aan de bruiloft. Denk vast na over je kapsel en overleg dit met de kapper. Zo straalt zelfs je haar op jouw grote dag.

haar op grote dag

De opbouw van je haar

Om je haar goed te verzorgen is het belangrijk dat je iets weet over de structuur van je haar. Elke haar bestaat uit twee delen: de haarschacht die aan de buitenkant zit en de haarwortel die zich in je huid bevindt. De haarschacht heeft een schubbenlaag aan de buitenkant. Daarna volgt de schors en vervolgens vind je in de kern de merg. Ook de haarwortel bestaat uit verschillende lagen. Je haar bestaat vervolgens weer uit verschillende stoffen waarbij keratine het hoofdbestanddeel is. Elk deel van je eigen haar heeft een eigen doel en levert een bijdrage aan de gezondheid van je haar. Het gezond houden van je haar en je hoofdhuid is belangrijk. Zo zorg je ervoor dat de haarzakjes in de beste conditie blijven waardoor je haar gezond blijft groeien. Ook is het belangrijk om je haar goed te voeden zodat je voorkomt dat de schubbenlaag beschadigd raakt. Als dit gebeurt, gaan de schubben meer open staan. Hierdoor verliest je haar de natuurlijke bescherming en wordt je haar droger en minder stevig. Het is dus belangrijk om op tijd aan de verzorging van je haar te beginnen zodat jouw haar er goed uitziet als je gaat trouwen.

Je haar verzorgen

Was je haar met Milkshake shampoo die past bij jouw haartype. Je wast je haar alleen als het vet en vies aanvoelt. Als je geen vette hoofdhuid hebt, is dagelijks je haar wassen niet nodig. Is het wel nodig om je haar vaker te wassen, gebruik dan een elke dag shampoo, omdat deze mild is voor je hoofdhuid. Je kamt je haar niet als het nog nat is. De kans op beschadiging is veel groter bij nat haar. Sowieso is de kans op haarbeschadiging het grootst als je je haar kamt of borstelt. Gebruik na het wassen een leave in conditioner. Je kamt je haar eerst door met je handen. Je begint bij de uiteinden en werkt omhoog richting je hoofdhuid. Daarna grijp je pas naar een kam of borstel. Gebruik een grove kam of een borstel met bolletjes aan het eind en flexibele puntjes. Met zo’n goede basis van gezond haar zal ook jouw bruidskapsel veel beter tot z’n recht komen. Jouw haar zit goed op jouw grote dag!

Opzoek naar haarinspiratie voor op jouw trouwdag? Lees dan hier verder over de mooiste bruidskapsels!

 

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!