Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Bruiloft kapsel DIY

BRUIDSKAPSELS: Als je haar maar goed zit!

Bruidskapsels; als je haar maar goed zit!

Bruidskapsels zijn er in alle soorten.Los, vast, half opgestoken, helemaal opgestoken, stijl, krullen, retro… er is een legio aan mogelijkheden op het gebied van bruidskapsels. Maar, op de mooiste dag van je leven wil je er geen vogelnestjes-achtige coupe op na houden! Je wilt stralend trouwen, en de kapper kan je daar bij helpen.

Bloemen

Lekker romantisch en met iedere haarlengte staat het geweldig: de bloemenkrans. Bloemen zijn altijd in trend als bruidskapsel! Grote bloemen knallen, terwijl kleine bloemetjes het kapsel subtiel afmaken. Losse bloemetjes kunnen ook heel leuk staan… Een dromerige en hippie uitstraling maakt jouw verschijning helemaal af!

Bouffant bun

De knot! Dit trouwseizoen zien we veel volume. Dat betekent grote knotten met krullen en kuiven. Ook de Grace Kelly rol is nog steeds erg geliefd. Strak en steil of iets losser: de keus is aan jou. Hoog op je bol of laag in de nek, welk bruidskapsel past het beste bij jou?

Vlechten

Vlechtje hier, vlechtje daar… ook deze coupe is helemaal hot. Van de vissengraat tot de ‘dutch braid’ en het simpele fijne vlechtje: het mag allemaal weer iets losser. Zo creëer je een zachtere look.

 

Meer beautytips voor de bruid

Kort

Kort haar en bruidskapselstress? Kijk de mooiste haircuts af bij de sterren! Korte kapsels zijn vaak te vinden op de rode loper. Hier een paar voorbeelden van korte koppies die glamourous genoeg zijn om door te gaan als bruidskapsel! Links bovenin de Amerikaanse zangeres Ciara. Met grove krullen en kleurverschil is er volume in het haar gecreëerd. De schuine lok valt over haar voorhoofd, wat de finishing touch van dit kapsel is. Ook Katherine Heigl (linksonder op de foto) heeft een soortgelijk kapsel, maar dan nog een tikkie korter. Wil je het liever wat stoerder, kijk dan eens naar Halle Berry (rechtsonder) of Hayden Panettiere (rechtsmidden). Een korte look kan ook heel goed met accessoires!

Accessoires

Van de tiara tot de bandana: ook op bruidskapselgebied is er veel variatie in de accessoires. Wat past er bij jou? Heb je een eenvoudige jurk en wil je, met behulp van je haaraccessoire, je outfit toch laten knallen? Of wil je liever een subtiele kers op de taart? Je kunt dan denken aan een mooie haarspelt, maar ook haarbanden of tiara’s kunnen hiervoor in aanmerking komen. Een sluier is natuurlijk ook een uitstekend accessoire voor op je bruiloft…

bruidskapsels

Wil je nog meer inspiratie op doen over bruidskapsels? Wij hebben Tien tips voor je op een rijtje gezet om met je best hairday op je trouwdag te verschijnen!
Lees snel verder…

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!