Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Zo kies jij de perfecte trouwschoenen

Zo kies je de perfecte trouwschoenen

Zo kies je de perfecte trouwschoenen

Op jouw speciale dag, wil je natuurlijk dat alles perfect is. Los van de prachtige bruidsjurk die belangrijk is , staan de trouwschoenen ook hoog op het prioriteitenlijstje. Maar het kiezen van de perfecte trouwschoenen voor het huwelijk, kan nog best lastig zijn. Welke trouwschoenen kies je? Welke trouwschoen past het best bij je? 

Voor  sommige bruiden is het de ultieme modezoektocht – misschien zelfs evenaren die van de zoektocht naar de jurk -terwijl voor andere bruiden het scoren van een solide trouwschoen net zo eenvoudig is als het overwegen van comfort (wat de sleutel is, ongeacht hoeveel je stijl waardeert) .

Wat jouw prioriteiten ook mogen zijn, aan het eind van de dag spelen jouw perfecte trouwschoenen een belangrijke rol. Je moet ze leuk vinden, ja, maar je moet ze ook willen dragen – vaak voor lange tijd op een stevige dag van meer dan 15 uur (denk daar even over na). Dus hoe kom je erachter welk type bruidsschoen het beste bij je past? Hier een aantal tips!

Bepaal je bruidsstijl

Aangezien het onwaarschijnlijk is dat je jouw perfecte trouwschoenen en -jurk in dezelfde winkel koopt, is het essentieel om jouw algehele bruidsstijl goed te omschrijven om consistentie in jouw perfecte look te garanderen. Als je voor een meer  vintage of retro-look gaat, zorg er dan voor dat je de stijl van je schoenen afstemt op hetzelfde tijdperk.
Besteed aandacht aan alle details of versieringen in jouw jurk die in jouw bruidsschoenen kunnen worden weerspiegeld, evenals specifieke materialen (kant, satijn, tule, enz.) die kunnen worden gecombineerd.

Zoek eerst op het internet naar perfecte trouwschoenen

Hoewel het kopen van trouwjurken de prioriteit is, is er geen reden waarom je niet zou kunnen beginnen met het onderzoeken van stijlen en prijsniveaus voor trouwschoenen, en websites zijn een geweldige plek om te beginnen. Veel winkels hebben online veel meer voorraad dan in de winkel, dus online browsen geeft je toegang tot een breder assortiment schoenen, waardoor je erachter kunt komen welke details je wel en niet leuk vindt. Als je eenmaal je zoekopdracht hebt verkleind, wordt het een stuk eenvoudiger om daadwerkelijk te beginnen met winkelen voor je perfecte trouwschoenen.

Denk aan je locatie!

Net zoals je het weer controleert om er zeker van te zijn dat je het juiste schoeisel draagt ​​voordat je naar buiten gaat, moeten bruiden niet vergeten hun locatie in het oog te houden bij het selecteren van hun schoenen-voor-dé-dag, vooral als je een buitenceremonie hebt, op een gras gazon of op het strand. Je trouwlocatie zal van invloed zijn op hoeveel hak je moet dragen.
Proberen er gracieus uit te zien als je door het zand op een strand loopt, is veel moeilijker op hakken dan door een gangpad in een kerk slenteren!”

1 of 2 paar schoenen voor overdag en 's avonds?

Trouwschoenen kiezen hangt niet alleen af van je jurk en de locatie! Je moet er natuurlijk ook goed op kunnen lopen! Je kan er voor kiezen om één schoen te dragen gedurende de dag,  kies dan een comfortabele trouwschoen zoals bijvoorbeeld een lage hak of een bruidssneaker.

Ga jij het liefst de ceremonie in met mooie high heels maar ben je niet zo’n ervaren hakkenloper? Ga dan voor 2 paar schoenen zodat je ‘s avonds los kan gaan op een paar comfortabele ballerina’s!

Wanneer koop je je perfecte trouwschoenen?

Trouwschoenen koop je het liefst zo snel mogelijk! Zo kan je namelijk al beginnen met het inlopen van je schoenen. Het is een aanrader om na aanschaffing van de schoenen er al een aantal keer in huis op te lopen. Zo kun je er al aan wennen en loop je ze meteen in, je wilt natuurlijk niet lopen op de blaren tijdens the big day!

Om de juiste keuze te kunnen maken welke trouwschoenen je moet kopen hebben wij er een aantal op een rijtje gezet.

Heels!

Om meteen met de deur in huis te vallen.. hakken!

Hakken zijn nog altijd erg populair onder aanstaande bruiden. Hakken komen in allerlei soorten en maten en het kan soms lastig zijn om dé perfecte heels te vinden voor op jou trouwdag! Wil je nou gaan voor hakken? Zorg dan dat je echt de tijd neemt om deze te passen en te ervaren. Naast de uitstraling moeten ze natuurlijk ook comfortabel zitten!

Platte trouwschoenen

De trouwschoenen die je kiest, hangt natuurlijk af van jouw stijl, maar ook wat het beste bij jouw trouwjurk en de trouw locatie past. Daarnaast moet je ook goed op jouw trouwschoenen kunnen lopen. Geen fan van hakken? Of ben je bang dat je er niet de hele dag op kan lopen? Dan is het misschien een goed idee om platte trouwschoenen aan te schaffen.

Bruidssneakers zijn helemaal in trend! Naast dat bruidssneakers in trend zijn kun je deze schoenen natuurlijk beter dragen als jouw trouw locatie op het strand of in het bos is. Het is natuurlijk niet echt handig als je met jouw hoge hakken of open ballerina’s door het zand of onverharde paadjes loopt!

Ballerina’s zijn de oplossing als je graag de feeling wilt hebben van een mooie pump maar wel met beide voeten op de grond wilt staan. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de dag te beginnen met een mooie pump en de dag te eindigen met een paar mooie comfortabele ballerina’s!

Platte trouwschoenen kunnen gedragen worden tijdens iedere gelegenheid van de trouwdag! De meeste aanstaande bruiden kiezen voor bruidssneakers tijdens het feest.

Meer inspiratie over platte trouwschoenen? lees hier meer!

Satijnen trouwschoenen

Satijnen trouwschoenen zijn een echte musthave voor de comfortabele lopers! Satijnen trouwschoenen zijn luchtig en zijn perfect voor zomerse bruiloften, je wilt natuurlijk niet met open trouwschoenen door het zand lopen! Naast de comfort staan deze trouwschoenen ook nog eens prachtig bij (bijna) iedere trouwjurk!  Satijnen schoenen komen in allerlei kleuren, soorten en maten dus zit er voor iedereen wel iets tussen!

Gekleurde trouwschoenen

Mooie ivoorkleurige trouwschoenen zijn altijd goed! Maar wil je nou helemaal all the way gaan kies dan voor gekleurde trouwschoenen! Tegenwoordig is niks meer te gek en kan je helemaal uitpakken zoals jij dat wilt! Ga bijvoorbeeld voor een metallic bruidssneaker, of een blue heel!

Gekleurde perfecte trouwschoenen

Iets gevonden? Ga ze dan passen?

Websites zijn een geweldige manier om stijlen en prijzen van perfecte trouwschoenen te ontdekken en een idee te krijgen van wat je leuk vindt. Koop ze echter niet zonder ze te passen. Een ideale locatie daarvoor is een gespecialiseerde winkel of een WeddingFair waar je vrijblijvend trouwschoenen kunt passen bij o.a. Love to Shop en Cupido Bridal!

Dit is een paar schoenen waar je uren in zult staan, dus het is absoluut noodzakelijk om de schoenen eerst uit te proberen en te voelen hoe comfortabel ze zijn om te staan en rond te lopen voordat je je pinpas doorhaalt.

Bekijk hier de komende WeddingFairs

Trouwschoenen voor de bruidegom

Trouwschoenen vinden voor de bruidegom is net zo belangrijk als voor de bruid! Heeft jou aanstaande man nog geen trouwschoenen kunnen vinden? Neem dan hier een kijkje!

Het kiezen van de perfecte trouwschoenen blijft lastig! Wij hopen met deze blog jou keuze iets makkelijker gemaakt te kunnen hebben!

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!