Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

duurzame salon of muah

Duurzame salon of muah

Duurzame salons of muahs lopen voorop bij het promoten van milieuvriendelijke praktijken binnen de schoonheidsindustrie. Ze gaan verder dan het gebruik van duurzame producten en breiden hun toewijding aan duurzaamheid uit in al hun salonactiviteiten. 

Hoe herken je een duurzame salon of muah en welke initiatieven nemen deze salons? Hier zijn enkele veel voorkomende praktijken en initiatieven van duurzame salons:

1. Energie-efficiëntie

Duurzame salons geven prioriteit aan energiebesparing door energie-efficiënte verlichtingssystemen te gebruiken, bewegingssensoren te installeren om verlichting en apparaten te regelen en waar mogelijk te kiezen voor hernieuwbare energiebronnen. Ze kunnen ook investeren in energiezuinige salonapparatuur en -apparaten om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

2. Waterverbruik

Duurzame salons werken actief aan het verminderen van het waterverbruik door het installeren van waterbesparende kranen en douchekoppen. Ze kunnen ook extra besparende technieken toepassen, zoals het gebruik van spuitflessen in plaats van stromend water voor bepaalde behandelingen en het implementeren van waterrecyclingsystemen om verspilling te minimaliseren.

3. Eco salon design

Duurzame salons houden rekening met duurzame ontwerpprincipes bij het renoveren of ontwerpen van hun bedrijfsruimtes. Ze kunnen gerecycled of geüpcycled meubilair gebruiken, duurzame bouwmaterialen gebruiken en verven met een laag VOC-gehalte kiezen om gezonder binnenklimaat te creëren. Deze salons hebben vaak natuurlijke verlichting en maken gebruik van energiezuinige armaturen om het energieverbruik te verminderen.

4. afvalbeheer

Deze salons implementeren gecontroleerde afvalstromen, waaronder recyclingprogramma’s voor materialen zoals papier, plastic, glas en metaal. Ze hebben ook aparte bakken voor verschillende soorten afval en moedigen klanten en personeel aan om salongerelateerd afval te recyclen of op de juiste manier te verwijderen.

5. Salon producten

Duurzame schoonheidssalons geven prioriteit aan het gebruik van milieuvriendelijke en dierproefvrije salonproducten. Ze stellen hun productaanbod zorgvuldig samen en kiezen merken die aansluiten bij hun duurzaamheidswaarden. Deze producten zijn vaak vrij van schadelijke chemicaliën, duurzaam geproduceerd en verpakt met behulp van milieuvriendelijke materialen.

6. Verantwoorde chemische behandeling

Duurzame salons zijn zich bewust van de potentiële milieu-impact van de chemicaliën die worden gebruikt in haarbehandelingen. Ze streven ernaar om niet-toxische en ammoniakarme haarkleurproducten te gebruiken, waardoor de afgifte van schadelijke chemicaliën in het watersysteem wordt gereduceerd.

Duurzame salon of muah

Door deze praktijken te omarmen, spelen duurzame salons en muah’s een vitale rol bij het creëren van een groenere en meer verantwoordelijke schoonheidsindustrie. Ze dienen als model voor andere salons, moedigen de adoptie van duurzame praktijken aan en bevorderen een collectieve inspanning om de ecologische voetafdruk van de industrie te minimaliseren.

Duurzame schoonheidsmerken

 • Aether Schoonheid
 • Antonym Cosmetica
 • Davines
 • Ecotools
 • Ethique
 • Elate Cosmetica
 • Fenty by Rihanna
 • Hairstory New Wash
 • Ilia Schoonheid
 • Kjaer Weis
 • RMS Schoonheid
 • Zao Biologische Make-up
 • Mary Kay
 • Oriflame

Find your Match!

 • Brigitte de muah

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!