Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Duurzame bruiloft: trouwringen van eerlijk goud

Laat jullie waarden voor eerlijke producten net zo helder schijnen als jullie liefde voor elkaar met ethische trouwringen. In de duurzame wereld van vandaag hebben aanstaande bruidsparen de mogelijkheid om trouwringen te kiezen die niet alleen hun liefde symboliseren, maar ook aansluiten bij hun waarden en zorgzaamheid voor de planeet. Er zijn milieuvriendelijke opties die zowel stijlvol, milieubewust als ethisch verantwoord zijn.

Een populaire keuze is het gebruik van gerecyclede metalen zoals goud en platina, afkomstig van oude sieraden en elektronisch afval, waardoor de vraag naar nieuwe mijnbouw afneemt. Door te kiezen voor Fairtrade-gecertificeerde ringen, ondersteunen koppels verantwoorde mijnbouwpraktijken en kleinschalige mijnwerkers, waarmee ze hun toewijding aan ethische en duurzame inkoop laten zien.

Gouden tip: wist je dat in het lab gekweekte diamanten dezelfde kwaliteit en schoonheid
bezitten als natuurlijke diamanten? Door de gecontroleerde omstandigheden
bestaat de mogelijkheid om kenmerken en kleuren aan te passen. Bovendien
zijn ze betaalbaarder! 

TIPS VOOR DUURZAME TROUWRINGEN

  • Fairtrade metalen
  • Gerecyclede materialen
  • Ethische edelstenen
  • In het lab geproduceerde edelstenen
  • Vintage of Antieke ringen
  • Alternatieve materialen (bijv. hout, bamboe of gerecycled glas)

Find your Match!

  • De-Edelsmederij
  • U&I Sieraden

Ethische edelsteenalternatieven, waaronder in het laboratorium geproduceerde diamanten en conflictvrije opties, bieden adembenemende schoonheid terwijl de impact op het milieu wordt geminimaliseerd. Vintage of antieke ringen voegen een uniek tintje toe met de nadruk op duurzaamheid en de charme van zijn geschiedenis. Het verkennen van materialen zoals hout, bamboe of gerecycled glas opent innovatieve mogelijkheden voor milieubewuste trouwringen en op de natuur geïnspireerde ontwerpen.

Bruidsparen kunnen ook samenwerken met edelsmeden om unieke op maat ontworpen ringen te maken met behulp van duurzame materialen, die hun persoonlijke stijl en waarden uitdrukken. Door duurzame trouwringen te selecteren, vieren koppels niet alleen hun liefde, maar maken ze ook een positieve impact op het milieu, wat een gedeelde visie voor een betere toekomst symboliseert.

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!