Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Duurzame bruidsaccessoires

Duurzame bruidsaccessoires

Van prachtige sieraden tot ethisch gemaakte sluiers, duurzame bruidsaccessoires zijn een prachtige manier voor bruiden om hun persoonlijkheid te laten stralen. Voor een betoverend vleugje eigenzinnigheid kies je voor haaraccessoires die de natuur in ere houden. Ga op zoek naar hoofddeksels versierd met ethisch gewonnen veren, delicate gedroogde bloemen of botanisch geïnspireerde ontwerpen gemaakt van gerecyclede materialen. Deze accessoires voegen niet alleen een vleugje natuurlijke schoonheid toe, maar minimaliseren ook de impact op de planeet.

Je vraagt je misschien af wat bruidsaccessoires nou duurzaam maakt. Geen zorgen, wij hebben het antwoord voor je! Duurzame bruidsaccessoires zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen, op ethisch verantwoorde werkomstandigheden en veroorzaken een lage uitstoot in productie en levering. Kies voor accessoires die verpakt worden in biologisch afbreekbare, gerecyclede en recyclebare postverpakkingen. Een prachtig voorbeeld hiervan zijn de bruidsaccessoires van Debbie Carlisle Ltd die speciaal ontworpen zijn volgens bovenstaande criteria. Natuurlijk kun je deze accessoires ook perfect hergebruiken door ze op andere gelegenheden te dragen zoals festivals, huwelijksreis, feestjes en zelfs date nights met je partner!

   Duurzame alternatieven

 1. Kies voor milieuvriendelijke materialen zoals biologisch katoen of gerecyclede stoffen.
 2. Steun ethische en fair trade merken die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.
 3. Kies voor veelzijdige accessoires die je ook na je trouwdag kunt dragen.
 4. Kies voor op de natuur geïnspireerde elementen zoals haarstukjes met bloemen of natuurlijke edelstenen.
 5. Leen of huur accessoires om minder nieuwe items te hoeven kopen.
 6. Wees creatief en personaliseer accessoires met duurzame materialen.
 7. Maak doordachte keuzes die in lijn liggen met je waarden voor een duurzame bruidslook.

GOTS gecertificeerde stoffen

Maak je bruidsoutfit compleet met milieuvriendelijke sluiers en omslagdoeken van GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerde stoffen. Denk bij deze stoffen aan ethisch gewonnen zijde, biologisch katoen of luxe bamboevezels voor een duurzame en stijlvolle optie. Wil je geen sluier maar wel mooie accessoires in je haar dan kun je kiezen voor een prachtige diadeem van natuurlijke materialen zoals twijgen, kurk, klei of macramé.

Duurzame accessoires geven niet alleen een unieke flair aan je look, maar dragen ook bij aan een circulaire economie door afval te verminderen en de behoefte aan nieuwe materialen te minimaliseren. Dit kun je doen door het dragen van geüpcyclede sieraden die vintage of tweedehands accessoires nieuw leven inblazen. Laat je creativiteit de vrije loop en vind sieraden die een verhaal vertellen en tegelijkertijd vriendelijk zijn voor het milieu. Een prachtig voorbeeld hiervan zijn sieraden die gemaakt zijn van gerecycled goud uit oude telefoons! Deze duurzame sieraden zijn niet alleen goed voor het milieu, ze zijn een schitterende toevoeging aan je bruidsoutfit.

 

High-fashion van top tot teen? Zet een stap in de goede richting met veganistische bruidsschoenen. Kies uit een reeks chique en comfortabele opties gemaakt van duurzame materialen zoals biologisch katoen, hennep of innovatieve alternatieven gemaakt van leer, ananasvezels of gerecycled plastic. Met deze ethisch gemaakte schoenen kun je de hele nacht dansen!

Find your Match!

 •  Cupido Bridal
 • Kate Whitcomb
 • Debbie Carlisle Ltd
 • Poémia
 • My Bendel

Door te kiezen voor duurzame bruidsaccessoires kun je een extra vleugje elegantie toevoegen en tegelijkertijd je impact op het milieu minimaliseren. Laat je liefde voor de planeet stralen op je speciale dag en inspireer anderen om duurzaamheid te omarmen in hun eigen feestdagen.

Related blogs

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!