Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Duurzame trouwlocatie

Een duurzame trouwlocatie voor een onvergetelijke dag

Of je nu droomt van een romantische ceremonie in een adembenemend boslandschap, historisch groen erfgoed vol charme en groene renovaties, een weelderige tuin vol bloemenpracht, of zelfs een moderne stedelijke ruimte met duurzame innovaties – er is een duurzame trouwlocatie die perfect bij jullie past.

Back to nature

Begin je dag door te genieten van de natuurlijke schoonheid van duurzame trouwlocaties die diep verscholen liggen in weelderige bossen, omringd door majestueuze bomen en het gezang van vogels. Deze plekken combineren de pracht van de natuur met duurzame routines, waardoor je jouw speciale dag op een unieke en milieuvriendelijke manier kunt vieren. In duurzaam beheerde bossen met idyllische meertjes, zul je betoverd worden door rust en schoonheid.

Historische charme

Als je een voorliefde hebt voor historische architectuur, kun je trouwen in een betoverend kasteel, landhuis of landgoed dat is omgetoverd tot een milieuvriendelijke ruimte. Deze locaties hebben zorgvuldige restauraties ondergaan, groene energiebronnen geïmplementeerd en aandacht besteed aan ecologisch behoud. Zo kun je genieten van een bruiloft vol pracht en duurzaamheid, terwijl je ook de historische charme koestert.

duurzame trouwlocatie

Botanische schoonheid

Laat je ook betoveren door de bloeiende tuinen en het landelijke leven van duurzame trouwlocaties. Of je nu kiest voor een botanische tuin met zeldzame plantensoorten of een biologische boerderij met weelderige gewassen, deze locaties bieden een natuurlijke en duurzame omgeving om jouw trouwdag te vieren. Hier kun je je laten inspireren door de schoonheid van Moeder Natuur en tegelijkertijd bijdragen aan haar behoud.

Urban oases

Steeds meer steden bieden ook innovatieve en milieubewuste trouwlocaties die moderniteit en duurzaamheid combineren. Je kunt trouwen in een trendy loft met zonne-energie, groendaken en waterbesparende systemen, of zelfs in een industriële ruimte die is omgetoverd tot een groene oase. Deze locaties creëren een eigentijdse en duurzame sfeer, perfect voor stellen die hun liefde willen vieren op een manier die in harmonie is met het milieu.

duurzame trouwlocatie
duurzame trouwlocatie

Green Key locatie

Zoek je naar een trouwlocatie die niet alleen duurzaam is, maar ook erkend wordt voor haar inzet voor het behoud van de natuur, dan is een Green Key locatie de perfecte keuze. Met dit internationaal erkende keurmerk voor duurzame bedrijfsvoering ben je verzekerd van een milieuvriendelijke en verantwoorde trouwervaring. Deze locaties hebben maatregelen genomen om energie- en waterverbruik te verminderen, afval te minimaliseren en duurzame praktijken te implementeren. Daarnaast zorgen ze voor lokaal en biologisch voedsel, wat niet alleen heerlijk is, maar ook de lokale gemeenschap ondersteunt.

Kies voor een Green Key locatie en je zult niet alleen een onvergetelijke trouwdag beleven, maar ook bijdragen aan een groenere en duurzamere wereld. Laat je betoveren door de magie van deze locaties en creëer herinneringen die niet alleen speciaal zijn voor jullie als stel, maar ook voor de planeet waarop we leven. Jouw duurzame bruiloft is een viering van de liefde in harmonie met de natuur.

Zoek een greenkey locatie

Checklist voor een duurzame trouwlocatie

  1. Energie-efficiëntie: Implementatie van energiebesparende maatregelen zoals LED-verlichting, zonnepanelen en energiezuinige apparatuur.

 

  1. Waterbeheer: Minimaliseren van waterverbruik en gebruik van waterbesparende systemen zoals regenwateropvang en waterbesparende toiletten en kranen.

 

  1. Afvalbeheer: Streven naar afvalvermindering en recycling door het scheiden van afvalstromen, gebruik van composteerbare materialen en verminderen van single-use plastic.

 

  1. Groene ruimtes en natuurbehoud: Beschermen van natuurgebieden, behouden van inheemse planten en bomen, en creëren van groene ruimtes voor gasten.

 

  1. Lokaal en biologisch voedsel: Gebruik van lokale en biologische voedselbronnen om ecologische impact te verminderen en de lokale economie te ondersteunen.

 

  1. Transportalternatieven: Stimuleren van duurzaam transport zoals fietsparkeerplaatsen, carpooling en locaties die goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.

 

  1. Duurzame leveranciers: Samenwerken met leveranciers die dezelfde duurzame waarden delen, zoals cateraars met lokale en biologische ingrediënten, bloemisten met duurzaam geteelde bloemen en verhuurbedrijven met milieuvriendelijke materialen.

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!