Picture of Caitlin

Caitlin

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Statement maken op je duurzame bruiloft: juist vandaag

Veel mensen zijn geneigd hun principes tijdens feestjes wat te laten varen. Verrassender is het om te laten zien hoe je tijdens een bruiloft vast kunt houden aan je idealisme, en aantonen dat het festijn er niet minder leuk door zal zijn. Sterker nog: het wordt nog onvergetelijker. We sommen wat ideeën voor je op.

Trouwauto en -locatie

“Juist vandaag doen we alles duurzaam”, het klinkt alsof het een sobere dag wordt, maar niets is minder waar. Voor wat betreft de trouwauto ben je snel klaar: een hybride of elektrische limo is zo geregeld. Maar dan de trouwlocatie, deze moet energieneutraal zijn. Waar het voor een huis heel makkelijk is om door middel van energie vergelijken betaalbaar aan groene stroom te komen, geldt dit ook voor verhuurlocaties. Google even en er gaat een wereld voor je open. Je kunt hier zelf ook creatief in zijn, door een ecodorp of andere duurzame broedplaats (hier is vaak zowel veel ruimte als horeca) te benaderen.

Catering: vleesloos = feestelijker

In deze eeuw hoef je je geen zorgen meer te maken of er wel koks zijn die een duurzame en toch heerlijke maaltijd kunnen bereiden. Natuurlijk ga je je gasten niet opvoeden, maar je kunt ze wel zelf laten proeven dat er ook allerlei lekkere hapjes en gerechten tot stand kunnen komen zonder dat dieren of de atmosfeer daaronder te lijden hebben (denk ook aan lokale ondernemers en producten!). Wat heet: met al die groente en fruit ziet dit eten er veel kleurrijker en feestelijker uit. Wat betreft de drank is het een mooi idee om een lokale bierbrouwer te contacteren en biologische wijn aan te laten rukken.

Treinreis

Natuurlijk is het een beetje out of the box allemaal, dus doe zelf ook een duit in het zakje door in de uitnodiging (gedrukt op gerecycled papier) te vermelden dat je graag duurzame geschenken wilt, en dat de huwelijksreis klimaatneutraal zal zijn. Dus eerder een treinvakantie door Europa dan een vliegreis naar Dubai. Wil je trouwens in Toscane trouwen, vraag dan je gasten per trein naar de Italiaanse regio af te reizen in plaats van een huwelijkscadeau te kopen. Scheelt je ook meteen het sorteren van twaalf verschillende peper- en zoutstelletjes. Mooi alternatief toch?

Liefde

Meestal bestaat een trouwerij zelf niet uit activiteiten die heel ingewikkeld zijn. Het is de voorbereiding waar het meeste werk in zit. Een duurzame bruiloft is een kwestie van alles op een rijtje zetten en voor elk onderdeel een duurzame manier of alternatief vinden. Uiteindelijk gaat het over de liefde en dat je met het jawoord belooft dat vooral die duurzaam zal zijn.

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!