Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

duurzame bruiloft; diamanten uit het lab

Duurzame bruiloft: diamanten uit het lab

In het laboratorium geproduceerde diamanten bieden verschillende voordelen, waardoor ze een aantrekkelijke keuze zijn voor milieubewuste bruidsparen. Ze worden duurzaam geproduceerd in gecontroleerde laboratoriumomgevingen, waardoor de milieuschade die door mijnbouw wordt veroorzaakt verminderd. Gerecyclede edelmetalen bieden gemoedsrust in termen van ethische overwegingen. Met de aankoop bescherm je de natuur, stimuleer je kleine bedrijven en biedt energie en zingeving aan gezinnen die hiermee dagelijks werken.

Ethische diamanten zijn edelstenen die worden gewonnen in humane mijnbouwpraktijken. Om de status van ethische diamanten te behouden, betekent dit ook dat er geen mijnwerkers worden geschaad tijdens de winning van deze edelstenen. De betrokken werknemers krijgen ook een eerlijk loon, hebben veilige werkomstandigheden en geen van hun mensenrechten wordt aangetast.

In het lab gekweekte diamanten bezitten dezelfde kwaliteit en schoonheid als natuurlijke diamanten. Door de gecontroleerde omstandigheden bestaat de mogelijkheid om kenmerken en kleuren aan te passen. Bovendien zijn ze betaalbaarder. Uiteindelijk hangt de keuze tussen in het lab gekweekte en natuurlijke diamanten af van persoonlijke waarden, voorkeuren en budget. Het belangrijkste is om een weloverwogen beslissing te nemen die aansluit bij jullie waarden en verlangens naar een duurzaam en betekenisvol symbool van jullie liefde voor elkaar.

Diamant vormen

De vorm waarin diamanten worden geslepen spelen een cruciale rol bij het tonen van de schoonheid en schittering van deze kostbare edelstenen. Elke slijpvorm heeft zijn eigen charme en symboliek, waardoor personen hun stijl en persoonlijkheid kunnen uitdrukken door hun keuze van de vorm van de diamant in de trouwring.  In het lab gekweekte diamanten kosten doorgaans minder dan hun gemijnde tegenhangers. Talrijke elementen, zoals de grootte, kleur, helderheid en slijpkwaliteit van een diamant, beïnvloeden de prijs.

Briljant

Bovenaan de lijst van populaire slijpvormen staat de ronde Briljant. Het is een tijdloze klassieker die bekend staat om zijn uitzonderlijke schittering en de ronde vorm die eeuwige liefde symboliseert

Emerald slijpvorm

Aan de andere kant van het spectrum staat de betoverende rechthoekige Emerald slijpvorm met zijn getrapte geslepen facetten, die de helderheid benadrukken en een vintage-geïnspireerde elegantie uitstralen.

Princess slijpvorm

Voor een moderne en elegante uitstraling heeft de Prinsess slijpvorm een vierkante of rechthoekige vorm met briljanten facetten, die een evenwicht vertegenwoordigt tussen klassieke en hedendaagse stijlen.

Peervorminge diamant

Een Peervormige diamant ook bekend als de traan, combineert een puntig uiteinde met een afgeronde rand, die gratie en creativiteit symboliseert.

Marquise 

Ten slotte straalt de Marquise met zijn kenmerkende bootvormige silhouet en puntige uiteinden koninklijke pracht en grandeur uit, waardoor een gedurfd en dramatisch statement wordt gemaakt terwijl het weelde en uniciteit symboliseert.

Net als diamanten die op natuurlijke wijze worden gedolven in mijnen, zijn laboratorium diamanten er in verschillende kleuren. De kleur van een diamant wordt bepaald door de aanwezigheid van sporenelementen, insluitsels of structurele gebreken. Aan lab diamanten kunnen sporen worden toegevoegd waardoor verschillende tinten ontstaan, waaronder witte of kleurloze stenen, evenals geel, blauw, roze en groen. Bruidsparen die levendige en onderscheidende kleuren wensen, hebben nu meer alternatieven dankzij de beschikbaarheid van gekleurde lab diamanten. 

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!