Nu je de verlovingsring hebt, is het tijd voor de volgende stap, de trouwring. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn de trouwringen en de verlovingsring twee heel verschillende accessoires en totaal verschillende shopervaringen. Een bruiloft voorbereiden hoeft niet zo moeilijk te zijn. Jij en je partner zijn samen op een bijzondere reis en daar willen we je bij helpen. We hebben een checklist voor trouwringen gemaakt om de veelgestelde vragen te voorzien van deskundig advies. Tips om van het kiezen van jullie trouwringen een avontuur te maken dat je nooit zult vergeten. Laten we ernaartoe gaan!
Wanneer moet je jouw trouwringen kopen?
Het kopen van trouwringen is geen beslissing die je wilt overhaasten.
Koop je -kant en klare- trouwringen van de juwelier, doe dat dan minimaal drie maanden voor de grote dag. Deze drie maanden geven je ook de tijd om de perfecte trouwringen te vinden en te genieten van het proces, in plaats van de stress van strikte tijdsdruk te voelen.
Besluit je voor ringen van de edelsmid te gaan, denk dan aan de periode voor het ontwerpen en maken van jullie unieke ringen. Wij raden aan om daar minimaal 6 maanden van tevoren mee te beginnen. Tijdens de beoordeling kun je nog van gedachten veranderen over de ring en aanpassingen maken zodat jullie droomringen werkelijk worden.
Het verschil tussen een verlovingsring en trouwringen
Het verschil kennen tussen trouwringen en een verlovingsring is een belangrijk element. De verlovingsring zelf is het begin van een leven samen, en het is waar dat deze ervaring slechts door één kant van het paar wordt ervaren.
De trouwring daarentegen is een heel andere opgave, aangezien het beide partners zijn die hun trouwring uitkiezen. Dit evenement kan een behoorlijk avontuur zijn, omdat het paar een persoonlijk tintje kan geven aan de zoektocht en er een heel bijzondere ervaring van kan maken.
Maak je geen zorgen als je van platina houdt, terwijl hij van geel goud houdt. Er is geen regel dat je metalen of zelfs stijlen moet matchen. Kies trouwringen die elk van jullie stijlgevoelens en smaken weerspiegelen. Een bepaald aspect van de ringen (dat zo simpel kan zijn als een inscriptie) moet echter overeenkomen.
Past jouw ringmaat in jouw portemonnee?
Dit is een belangrijk onderdeel, omdat het instellen van een budget jou helpt bij de aankoop en je helpt te weten welke materialen en ringstijlen het beste bij jullie passen. Meestal wordt aanbevolen om tot 12% van je weddingbudget te besteden aan alles rondom de trouwceremonie. Dat is voor de locatie, styling, babs, leges én de ringen.
Hoeveel je wilt uitgeven is iets dat jij en jouw partner samen kunnen bespreken en beslissen. Misschien wil je rekening houden met inkomsten en uitgaven als het gaat om het vaststellen van een betaalbaar budget voor de trouwringen. Anderzijds kun je ook uit gaan van de lange periode dat ze worden gedragen. Of houd rekening met het gebruik: bij een technisch beroep zal een ring uit veiligheidsoverwegingen vaker op het nachtkastje liggen. Een dergelijke ring kan eenvoudiger zijn en van harder materiaal worden gemaakt om beschadigingen te voorkomen.
Het is belangrijk om in gedachten te houden dat een trouwring een bijzondere aankoop is die je de rest van je leven wilt dragen. Terwijl je er op de grote dag prachtig uit wilt zien in je jurk of pak, is het de ring die je nog lang na de ceremonie zult dragen. Een eenvoudige 14-karaats gouden ring begint bij ongeveer € 300; simpele ringen van platina kosten zo’n 20% meer. Diamanten kunnen aanzienlijk meer aan de kosten toevoegen. De prijs voor het graveren van de binnenkant van de trouwring is afhankelijk van het lettertype en of je deze met de hand of machinaal laat graveren.
Kies het ontwerp van de trouwring (en)
Zodra we het budget hebben, kunnen we de stijlen, kleuren, materialen en vormen verfijnen die passen bij jullie vastgestelde begroting.
Houd te allen tijde jouw levensstijl in gedachten. Wat heeft het voor zin om iets moois te kopen als je je er ongemakkelijk bij voelt of als je de ring vaak moet afdoen (en de kans vergroot dat je het kwijtraakt)? Onthoud dat je de trouwring elke dag zult dragen. Het idee is om iets te kiezen dat naadloos een deel van je leven wordt. Als je vaak met je handen werkt, zoek dan naar een gestroomlijnde ring met weinig tot geen franje.
Wees niet bang om trendy te zijn, maar zorg ervoor dat de stijl die je kiest iets is dat je over 20 jaar nog steeds wilt dragen (om nog maar te zwijgen van alle banen, vergaderingen en sociale functies ertussenin).
Wat het ontwerptype betreft, zijn hier de 3 belangrijkste:
Traditionele trouwringen
Discreet, comfortabel en elegant, en je kunt ze combineren met elk sieraad. Ze zijn meestal met een enkele rij kleine diamanten of gewoon zonder opmerkelijke details. Als je het liever wat eenvoudiger hebt, zijn er comfort fit en half-ronde ringen.
Combinatie trouwringen
Dit zijn trouwringen die meer originele vormen mogelijk maken. Je kunt ze vinden met insnijdingen of facetten op hun oppervlak die de helderheid van je ring accentueren. Bovendien combineren ze meestal verschillende effecten waarbij ze profiteren van de details van de alliantie, bijvoorbeeld de tweekleurige ontwerpen of het spel tussen matglanzende afwerkingen.
Half-ronde trouwringen
Hun oorsprong komt van de Franse term “pavé”, wat “geplaveid” betekent, vanwege de diamanten die op de arm van de ring zijn geplaatst. Dit zijn platte trouwringen in het metaal en de kleur naar keuze, met diamanten gerangschikt in een rail- of klauwzetting in de vorm van een halve draai. Daarnaast vind je ze ook met een volledige twist.
Het is belangrijk dat je rekening houdt met je levensstijl, je werk, enz. Zittend aan een bureau werken is niet hetzelfde als een actievere levensstijl. Dit is van fundamenteel belang omdat, afhankelijk van jouw mobiliteit en werk, bepaalde materialen beter bij je passen dan andere. Titanium is bijvoorbeeld een hele goede keuze, omdat het minder snel buigt of krast.
Wat is jouw trouwringstijl? Glad, bewerkt of met een edelsteen
De traditionele trouwringstijl is een effen geelgouden metalen band. Dit zorgt voor een klassieke en elegante uitstraling. Jde kunt echter ook trouwringen met natuurlijke stenen en geslepen stenen kopen. Populaire gevormde trouwringen zijn onder meer de v-vorm die op een hart lijkt, twist met draaiingen of vlechtwerk en gerhodineerd.
De vorm van een ring wordt meestal profiel genoemd en is het best te onderscheiden wanneer we naar de dwarsdoorsnede van een ring kijken. Je kunt je waarschijnlijk voorstellen hoe een D-vormig profiel eruitziet, maar sommige zijn minder voor de hand liggend.
De meeste profielen worden aangeboden in 4 gewichten (licht, intermediate, medium en zwaar) 1,3 mm is licht, 1,5 mm is gemiddeld, 1,7 mm is medium en 2,1 mm is zwaar.
Over het algemeen kiezen bruidsparen voor een middelzware tot zware trouwring te gaan. Wat betekent dit? In wezen kijk je naar de diepte van de trouwring. Een lichtere trouwring zal veel dunner zijn dan een zwaardere band – wat betekent – geef hem 15 jaar en je begint je misschien af te vragen waarom je trouwring er een beetje uit vorm en een beetje dunner uitziet dan toen je hem voor het eerst kocht? Dit is niet altijd het geval, maar een zwaarder gewicht is voor de levensduur van de ring een aanrader. Soms past een lichtgewicht trouwring bij de verlovingsring waar hij naast gedragen wordt. In zo’n geval kun je er ook voor kiezen de ringen aan elkaar te laten zetten zodat ze tot 1 ring versmelten.
Kies het materiaal
Wat het materiaal betreft, is het typische metaal voor trouwringen goud, hoewel je tegenwoordig je ring in verschillende metalen kunt kopen. Allereerst moet jouw keuze voor een trouwring een aanvulling zijn op het metaal van de verlovingsring. Om de kwaliteit van het metaal te behouden, kies je een ring met dezelfde kwaliteit. Dus als je een 18kt gouden verlovingsring hebt, raden we je aan om een 18kt trouwring te kiezen.
Geel goud, is de traditionele keuze voor trouwringen, er zijn 9kt, 14kt 18kt en 22kt ringen. Een mix van puur goud, koper en zilver geeft geelgouden sieraden hun kenmerkende warmte. Afhankelijk van welk karaat je kiest, zal de kleur en hardheid van de ring verschillen.
Witgoud, maakt gebruik van puur goud dat is gelegeerd met witte metalen zoals palladium en zilver, om een prachtige glans te produceren. Witte metalen zoals wit goud vormen een uitstekende achtergrond voor diamanten. Standaard zijn witgouden ringen versterkt met rhodium om hun schitterende witte glans te geven. Rhodium plating is hypoallergeen en helpt het witte goud te beschermen.
Waar moet je op letten bij trouwringen?
Roségoud is een zeer duurzaam metaal, het verkleurt niet en behoudt zijn uitstraling. Rose goud, ook wel roze goud genoemd, voegt een vleugje romantiek toe aan je sieraden; als je een ring wilt die traditioneel en onderscheidend is, dan kan roségoud het metaal voor jou zijn. Roségoud wordt vaak gebruikt in tweekleurige trouwringen om het meer traditionele wit- of geelgoud te compenseren. Net als bij geel goud verschilt de kleur en hardheid van de ring, afhankelijk van het karaat dat je kiest.
Zilver, is een van de langst bestaande edele metalen die worden gebruikt bij het maken van sieraden. De prijs is niet erg hoog, maar het is een zeer zacht metaal en vertoont gemakkelijk krassen. Zilveren ringen kunnen op verzoek worden gerhodineerd. De buitenlaag wordt witter en krasvaster.
Platina, een populaire keuze vanwege de hardheid, zeldzaamheid en natuurlijk witte glans die nooit zal vervagen of van kleur veranderen. Ze zijn zwaar, sterk en van nature hypoallergeen. De beste keuze als je het budget hebt voor een prestigieuze ring die een leven lang meegaat.
Palladium, is een wit edelmetaal en maakt deel uit van de platinagroep van metalen, populair vanwege zijn natuurlijke witte kleur die niet verkleurt of opnieuw moet worden geplateerd. Het is betaalbaar in vergelijking met platina en is een geweldig onderhoudsvriendelijk, duurzaam metaal.
Titanium, is vanwege zijn eigenschappen een ideaal metaal voor het maken van sieraden; het is ongelooflijk sterk en duurzaam in vergelijking met andere metalen, zoals goud. Het onderscheidt zich door zijn donkere kleur en lager gewicht. Een ander fantastisch kenmerk van titanium is dat het hypoallergeen is, waardoor het perfect is voor mensen die gevoelig zijn voor het dragen van sieraden.
Kobalt, is een zeer resistent materiaal. Het heeft een lagere dichtheid, dus het maakt een grotere verscheidenheid aan ontwerpen mogelijk met stenen, glitter en allerlei soorten gravures.
Tungsten, is uitzonderlijk sterk, krasvast en hypoallergeen. Tungsten verkleurt niet en is aanzienlijk zwaarder in gewicht in vergelijking met andere metalen. Het is belangrijk op te merken dat met hardheid brosheid komt. Als een wolfraamring valt of hard op een hard oppervlak wordt gestoten, kan de ring mogelijk breken.
Keramiek, Keramische ringen zijn een zeer duurzame, eigentijdse trouwringoptie. Ze zijn gemaakt van keramiek van sieradenkwaliteit, ook bekend als titaniumcarbide, en niet van het meer bekende (en breekbare) keramiek dat wordt gebruikt om verschillende huishoudelijke artikelen te maken. Titaniumcarbide is zo sterk dat het wordt gebruikt als hittebescherming in spaceshuttles. Keramische trouwringen zijn gemakkelijk te onderhouden – veeg ze schoon met een vochtige doek; droog ze af met een pluisvrije doek.
3D-Printen, Ringen zijn een populair sieraad voor 3D-printen omdat ze erg klein zijn, weinig materiaal gebruiken en snel worden afgedrukt. … Met een scala aan materialen, waaronder metaal, kun je de perfecte ring rechtstreeks naar je brievenbus bestellen.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Trouw- en verlovingsringen samen dragen?
Hierbij is het van belang om een aantal belangrijke aspecten in overweging te nemen
De eerste stap is om te beslissen of jullie als stel dezelfde ringen zullen dragen. Dat wil zeggen, zelfs als de bruid en bruidegom samen ringen gaan kopen, hoeven ze niet hetzelfde te zijn als hun levensstijl én smaken kunnen verschillen.
Anderzijds is het belangrijk om te bedenken of je de trouwring wilt combineren met de verlovingsring. Er is geen strikte regel, maar de ringen moeten er goed uitzien en elkaar aanvullen als ze samen zijn. Als je wilt dat deze combinatie mogelijk is, is het cruciaal dat beide ringen van hetzelfde metaal zijn gemaakt om een uniforme look te krijgen.
Nu je de stappen kent om je trouwring te kiezen, kun je dit prachtige avontuur beginnen met je partner, veel succes en gefeliciteerd!