Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

duurzaam bloemwerk op je bruiloft

Duurzaam bloemwerk voor je bruiloft

Bloemen zijn een belangrijke aanvulling op elke bruiloft, maar ze zijn niet bijzonder duurzaam. De reden hierachter is dat bloemen, vooral geïmporteerde, veel water nodig hebben, worden behandeld met pesticiden en veel koolstofemissies genereren. Maar hoe kun je kiezen voor duurzaam bloemwerk?

 De Nederlandse duurzame bloemistengroep werkt intensief en met volharding aan de verduurzaming van de gehele keten. Zo is er een flinke groei van biologisch bloemen ontstaan, een grotere vraag naar milieuvriendelijk geteelde bloemen ontwikkeld en door het gebruik van substraat is het gebruik van water en meststoffen enorm verminderd.

Hergebruiken van het bloemwerk

Bruidsparen kunnen de hoeveelheid verse bloemen verminderen door ze op de dag zelf te hergebruiken. Zo kun je de backdrop van de ceremonie doorplaatsen naar de receptie en/of achter jullie zitplaatsen aan de dinertafel neerzetten. Het prachtige bruidsboeket kun je na de trouwdag een nieuwe ereplaats geven als je deze laat verwerken in een schilderij. Er zijn mogelijkheden om de bloemen te drogen of het gehele boeket in acryl te gieten.

Droogbloemen

Een andere optie om duurzaam bloemwerk op je bruiloft te hebben, is om te kiezen voor zijde- of droogbloemen. Het voordeel van het gebruik van deze duurzame alternatieven is dat ze het hele jaar door beschikbaar zijn en na de bruiloft kunnen worden bewaard. Zowel zijde als gedroogde bloemen kunnen worden gekocht of gehuurd, maar deze alternatieven kosten wel iets meer dan verse bloemen, aangezien ze een langere levensduur hebben.

Duurzaam bloemwerk

Droogbloemen

duurzaam bloemwerk op je bruiloft

Zijde bloemen

Lokaal geteeld of ongebleekte bloemen

Lokaal geteelde bloemen die ongebleekt of geverfd zijn, zijn nog steeds de beste keuze om  verse bloemen op je bruiloft te hebben. Een ander aspect dat de bloemen duurzamer maakt is het vinden van een bloemist die actief duurzame werkwijzen implementeert. Dit kan het verminderen van het waterverbruik zijn, geen schadelijke chemicaliën en duurzame verpakkingen. Daarnaast is er een nieuw type steekschuim dat 100% biologisch afbreekbaar en plasticvrij is in tegenstelling tot het welbekende oase. Dit geweldige alternatief heet Sideau en is gemaakt van Earthwool.

Fleurige alternatieve voor duurzaam bloemwerk

 • Lokaal geteeld
 • Wilde bloemen
 • Natuurlijke bloemen (ongebleekt en ongeverfd)
 • Seizoensbloemen
 • Zijden bloemen
 • Droogbloemen
 • Hergebruik op de trouwdag
 • Verwerken in een schilderij

Find your match!

 • Regina Floral Feelings
 • Gewoon Marrie
 • Duurzame Bloemisten Groep
 • Mijn Duurzame Bloemist
 • Barometer Duurzame Bloemist

Gouden tip:

Op zoek naar het beste van twee werelden? Natuurlijke bloemen kunnen prachtig worden bewaard om ze voor altijd te koesteren! Dit kan zowel met het bruidsboeket als de corsages.

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!