Picture of Lotte

Lotte

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Trouwen tussen de wijngaarden

Trouwen in de wijngaarden

Het centrum van Zuid-Afrika, een van de mooiste steden ter wereld en bekend om het wijnproeven en de mooiste safari’s: Kaapstad! Een stad waar het relaxed is, maar tegelijk hip en levendig en waar je de mooiste plekken kunt vinden.

Kaapstad is een van de populairste trouwlocaties, en dan in het bijzonder de stranden. Er is zo veel te doen dat je er zeker lang kunt verblijven: de ruim 1000 meter hoge Tafelberg, wijnproeven in Constantia, pinguïns spotten bij Boulders Beach en struinen langs alle kleurrijke huisjes in Bo-Kaap.
Het is een bijzonder land waar je samen met je gasten kunt genieten van een ervaring die jullie niet snel zullen vergeten.

Binnen 11 uur ben je op deze mooie bestemming, een voordeel: er is maar 1 uur tijdsverschil dus jullie zullen niet zoveel last hebben van een jetlag. De luchthaven ligt op ongeveer 20 minuten rijden van de stad waardoor jullie huwelijksavontuur snel kan beginnen vanaf het moment dat jullie voet zetten op de grond van Zuid-Afrika.

Trouwen in Zuid-Afrika

In Kaapstad vind je genoeg trouwlocaties, want je mag in principe overal trouwen. Vaak wordt er gekozen voor het strand, heerlijk met je voeten in het zand, het geluid van de oceaan en genieten van de relaxte vibe. Natuurlijk zijn er nog meer locaties, denk aan een romantische binnentuin, op het water of op een berg.
Omdat het niet dicht bij huis is, zullen jullie ook op zoek gaan naar een accommodatie voor jullie gasten. Wat goed is om te weten is dat het in de Zuid-Afrikaanse wet staat dat jullie waar de huwelijksakte  getekend wordt ook moeten verblijven en feestvieren.

Safari bruiloft

Safari bruiloft

Een bijzondere ervaring waar je voor kunt kiezen is een ‘’safari bruiloft’’. Verschillende organisaties bieden dit aan en zullen dit tot in de puntjes voor jullie regelen, helemaal veilig dus! Jullie verblijven in het gebied van the big 5, dus overnachten tussen de olifanten, neushoorns en leeuwen, hoe gaaf is dat!

Zo’n safari bruiloft duurt meerdere dagen. Op de eerste dag zullen jullie en je gezelschap aankomen, bijkomen van de reis, genieten van het uitzicht en de dag afsluiten met een heerlijk diner. De tweede dag zal bestaan uit jullie bruiloft, geheel ingedeeld in hoe jullie deze zelf willen. De ceremonie kun je houden in een droge rivier, op een heuvel of onder een grote boom, genoeg mooie plekjes op deze safari tocht!

Wijngaarden

De dag erna kunnen jullie heerlijk nagenieten, relaxen bij het zwembad en de omgeving ontdekken. Het is eens wat anders dan anders, maar waarom niet? Zijn jullie een avontuurlijk stel en houden jullie ervan om unieke ervaringen te maken? Dan is een Safari Bruiloft perfect voor jullie! Kaapstad is ook nog bekend om haar prachtige wijngaarden en heerlijke wijnproeverijen! Laten die wijngaarden nu ook nog trouwlocaties zijn: hoe romantisch is dat!

De Kaapse wijngebieden liggen op slechts een half uur rijden van de stad. Hier worden de beste wijnen van Zuid-Afrika gemaakt. Wat leuk is om te weten is dat deze wijnboerderijen vaak Nederlandse namen hebben! In dit gebied hangt een ultiem romantische sfeer, je rijdt tussen de heuvels, langs terrasjes onder grote bomen en langs de lavendelkleurige huizen. Door het klimaat zijn de wijnen altijd van hoge kwaliteit, tijd inplannen om te proeven dus!

 

 

Trouwen in Zuid-Afrika

De mooiste ervaring

Vaak worden de tuinen van de prachtige accommodaties gebruikt als trouwlocatie, ook kun je ervoor kiezen om letterlijk tussen de wijnranken te trouwen, met op de achtergrond de magische bergen. Stel je voor hoe overweldigend de mooiste trouwplaatjes zullen zijn!

Trouwen tussen de Kaapse wijngaarden of een bruiloft op safari, wat je ook kiest, het is in ieder geval een op en top romantische ervaring. Is dat niet wijnzinnig!

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!