Picture of Lotte

Lotte

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Trouwen in Italie

Trouwen in Italië

Het prachtige landschap, de warme zon, de heerlijke pizza’s en pasta’s en het sprookjesachtige uitzicht. De perfecte trouwlocatie: Italië!

Een Italiaanse bruiloft

Italië is voor velen een droombestemming om te trouwen, de gehele sfeer straalt romantiek uit. Om alvast in de stemming te komen is de romantische film ‘’Toscaanse Bruiloft’’ een must see voor de perfecte sfeerimpressie.
Omdat jullie in een ander land trouwen, moet er wel het een en ander geregeld worden.

Er zijn een aantal formaliteiten gebonden aan trouwen in het buitenland. Zo moet je een internationaal geboortebewijs hebben, een internationaal uitreksel uit het gemeenteregister met daarop de burgelijke staat en woonplaats en een verklaring van jullie allebei dat je ongehuwd bent. Ook een verklaring van huwelijksbevoegdheid en identiteitskaart of paspoort mogen niet ontbreken. Waar je op moet letten is dat je al deze papieren zowel in het Nederlands als in het Italiaans hebt.

Weddingplanner

Als je in Italië graag voor de wet wil trouwen, ga dan op tijd in ondertrouw. Wanneer je dit moet doen hangt af van de gemeente daar. Check dat dus goed bij de Italiaanse gemeente. Wanneer de formatieve zaken zijn geregeld, is het tijd om het Italiaanse sprookje uit te laten komen!

Begin met het zoeken van een weddingplanner die gespecialiseerd is in Italiaanse bruiloften. Hoe fijn is het dan om iemand te hebben die het land, taal en de cultuur goed kent, en ook nog eens verstand heeft van het plannen van een bruiloft! In Italië vind je de mooiste locaties die je maar kunt bedenken, maar ook veel keuze dus! Er zijn veel villa’s die zich specifiek richten op bruiloften. Je kunt natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar een prachtige locatie, met behulp van jullie weddingplanner.

Salento

Leveranciers

Ook the Italian wedding start met het vinden van een trouwlocatie in Italië. Zo’n locatie vind je op veel verschillende locaties. Van “agriturismo, sul lago tot hotel per il matrimonio en Italia”. Een landelijk gelegen agriturismo biedt vaak de kans om alles op één locatie te doen, inclusief overnachting van het gezelschap. Het spreekt voor zich dat zij ook de weg kennen naar lokale leveranciers.

De meeste bruidsparen kopen hun jurk en pak in Nederland en nemen deze mee naar Italië. Er zijn genoeg tips te vinden over hoe je deze veilig mee kunt nemen tijdens het reizen. Het is slim om dit soort belangrijke aankopen in Nederland te doen, zo heb je net iets meer zekerheid dat het goed verloopt en vooral ook op tijd is. In Italie gaat het soms nog wel eens wat langzamer dan wij in Nederland gewend zijn. Ook de fotograaf kunnen jullie niet missen. Er zijn heel veel Nederlandse fotografen die bereid zijn om mee te reizen, dus als er een klik is met een fotograaf uit Nederland, geen probleem!

Italiaanse tradities

Wat goed is om te weten is dat de decoratie in Italië een stuk duurder is dan in Nederland. De bloemen moeten bijvoorbeeld uit het buitenland komen. Het is slim om vooraf een budget te bepalen, zodat jullie niet voor een verassing komen te staan.

In Italië gaat het vrijwel het zelfde als in Nederland. De nacht voor de bruiloft slapen de bruid en bruidegom apart, wanneer het moment is aangebroken wordt de bruid door haar dierbaren opgehaald. Hierna start de ceremonie. De Italianen hebben een aantal tradities die leuk zijn om in te verdiepen. Zo geloven zij dat bruisparen die op zondag trouwen het gelukkigst zijn. Ook is eten erg belangrijk, zo wordt er voor en na de ceremonie gegeten. Italianen zijn er ook van overtuigt dat iets groens dragen voor de bruiloft geluk en rijkdom brengt, misschien leuk om ook te doen?

Italie trouwen

Met een strakke planning, hulp van Italiaanse trouwspecialisten en een hoop liefde moet jullie Italiaanse sprookje zeker weten slagen!

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!