Picture of jedidja

jedidja

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Basisroutine voor de gezichtsverzorging van de bruidegom

De drie kernstappen van elk regime zijn reinigen, exfoliëren en hydrateren, maar niet alle 3 tegelijk. In dit blog leggen wij uit hoe je een goede basisroutine voor je gezichtsverzorging kan toepassen.

Reinig je gezicht

Het is belangrijk dat je iedere ochtend, avond en na het sporten je gezicht reinigt met een speciaal reinigingsproduct, zoals een reinigingsfoam. Gebruik ‘s ochtends een gezichtsreiniger om elk product wat ervoor is aangebracht weg te spoelen. Evenals zweet en bacteriën die je dag en nacht hebt verzameld. Reinig ‘s avonds opnieuw om je avondroutine te beginnen. Normale zeep bevat vaak agressieve ingrediënten die uitdrogend kunnen zijn voor je gezicht. Was je gezicht met een milde gezichtsreiniger en spoel dit af met lauw water.

Scrub één of twee keer per week

Met deze stap verwijder je dode huidcellen en het stelt je in staat om een heldere, gladdere, zachtere teint te behouden, terwijl je ook puistjes voorkomt. Er zijn verschillende methodes om te scrubben. Je kunt kiezen voor  een fysieke scrub of een chemische exfoliant. Dit laatste is beter als je te maken hebt met acne en dode huidcellen, mee-eters of talg dat is opgeslagen in de poriën van je huid. Scrub niet meer dan wordt gesuggereerd door het door jou gekozen product. Ten slotte is het het beste om ‘s avonds te scrubben (altijd na het  reinigen en voor het  hydrateren), zodat de huid kan herstellen terwijl je rust. Anders zou je de dag door moeten komen met een rood hoofd.

Hydrateer 's ochtends en 's avonds

Moisturizer klinkt als een proactief product, maar het gaat minder over het hydrateren van je gezicht, terwijl het wél gaat om het behoud van het natuurlijke vochtgehalte van de huid. We raden je aan om er een te hebben voor de ochtend, met SPF om te beschermen tegen huidverouderende UV-stralen. Je avondcrème heeft een voedende functiedie de huid beschermt.

Natuurlijk zijn er veel meer opties zoals het gebruik van een masker, oogcrème, serums, toners, vitamines, cramiden en andere voor (lokale) verbetering; hiervoor adviseren we jou om een specialist in te schakelen voor een hyper-persoonlijk advies.

Wil jij er helemaal voor gaan en jouw persoonlijke verzorging voor de grote dag helemaal omgooien? Lees dan hier verder over de persoonlijke verzorging voor de premium bruidegom

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!