Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

urban bozz groomstore vintagetrouwpak weddingfair bruidsbeurs

Trouwpak Peaky Blinders stijl

Mannen met een verfijnde smaak en een voorliefde voor vintage esthetiek zijn al lang op zoek naar een trouwpak dat tijdloze elegantie en een vleugje rebelse charme uitstraalt. Betreed het Peaky Blinders-stijl trouwpak, een stijlvolle keuze die een eerbetoon is aan de iconische mode van de jaren 1920 en de kern van de stoere Engelse gangsters in de populaire tv-serie vastlegt.

Deze karakteristieke stijl weerspiegelt een tijdperk dat wordt gekenmerkt door hard werken en oeverloze ambitie na de Eerste Wereldoorlog, waar haarscherpe kleermakerij en aandacht voor detail hoogtij vierden. De Peaky Blinders-stijl draait helemaal om het vastleggen van een gevoel van ruige verfijning en individualiteit, met een knipoog naar de wortels van de arbeidersklasse van het tijdperk. Het is een perfecte mix van klassiek en eigentijds, waarbij de elegantie van maatpakken wordt gecombineerd met een vleugje rebellie dat een onweerstaanbaar stoer randje toevoegt.

De bruidegom die kiest voor een Peaky Blinders stijl trouwpak is een man die niet bang is om een statement te maken. Hij is iemand die geniet van het precieze handwerk van traditioneel vakmanschap, de transformerende kracht van kleding waardeert en een blijvende indruk probeert te maken op zijn speciale dag. Door deze stijl te omarmen, onderscheidt de bruidegom zich van de conventionele trouwkleding en biedt hij een verfrissende afwijking van het doorsnee pak.

Laat je

     Inspireren…

Stijlvolle reis naar huwelijksgeluk

Het trouwpak in Peaky Blinders-stijl heeft meestal een slanke, single-breasted jas met gepunte revers, die doet denken aan het iconische silhouet van het tijdperk. De broek is vaak high-waisted, tot in de perfectie afgestemd en taps toelopend naar de enkel voor een strakke en eigentijdse pasvorm. Het pak is meestal gemaakt van luxe materialen zoals tweed, visgraat of Prince of Wales-ruit, wat een gevoel van weelde en traditie oproept.

Accessoires spelen een cruciale rol bij het compleet maken van de Peaky Blinders look. Kies bijvoorbeeld voor een een platte pet. Dit is geïnspireerd op de oorsprong van de arbeidersklasse van de stijl. De pet voegt een vleugje authenticiteit en individualiteit toe. Combineer het vervolgens met een fris wit overhemd, een stropdas of vlinderdas met patroon en een vintage-geïnspireerd zakhorloge. Combineer deze elementen en je hebt een winnend ensemble dat de essentie van het Peaky Blinders-tijdperk vastlegt.

Bij het kiezen van een Peaky Blinders-stijl trouwpak straalt de bruidegom niet alleen vertrouwen en verfijning uit, maar brengt hij ook een eerbetoon aan een vervlogen tijdperk van stijl en rebellie. Het is een eerbetoon aan de blijvende allure van klassieke herenkleding, waarbij traditie wordt gecombineerd met een eigentijdse twist. Deze keuze stelt de bruidegom in staat om een markante en onvergetelijke outfit voor de trouwdag te creëren, dat een onuitwisbare stempel drukt op de harten en gevoelens van iedereen die getuige is van zijn stijlvolle reis naar huwelijksgeluk.

urban bozz groomstore vintagetrouwpak weddingfair bruidsbeurs
Peaky blinders trouwpak
Peaky Blinders trouwpak

Een trouwpak opmaat kopen? Hoe doe je dat? Lees hier welke stappen je moet zetten om het perfecte pak opmaat te kopen!

Related blogs

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!