Picture of WeddingFair

WeddingFair

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Mannenmaandag: bruidegommen plannen óók mee!

Het is weer Mannenmaandag! Terwijl je aanstaande vrouw precies weet welke smaak bruidstaart ze wil, welke kleur strikjes ze aan de stoelen van de gasten wil hangen en welke schoenen haar moeder aan doet op jullie grote dag, sta jij met je mond vol tanden.

Een ding is zeker: de bruidegom heeft ook inspraak in de voorbereiding van de bruiloft. Jij mag je best bemoeien met de indeling van jouw trouwdag! Hoe en wat dat vertellen we je hier: met tien grappige manieren om ook jouw persoonlijke touch aan de bruiloft toe te voegen. Deze details maakt jullie bruiloft echt van JULLIE.

1. Een man kan best zelf zijn outfit of the day uitzoeken. Als vrouwen gaan shoppen, zijn ze vaak urenlang aan het struinen door de stad, om aan het einde van de dag terug te gaan naar het eerste winkeltje wat ze zijn binnengelopen, om toch dat ene shirtje te kopen. Mannen daarentegen lopen de eerste de beste winkel binnen, pakken een overhemd van het rek en hebben hun doel bereikt. Mannen: je bruid hoeft echt niet mee om een pak uit te zoeken. Haar bruidsjurk mag je immers ook nog niet zien! Het is wel handig om een lijstje mee te nemen met kleuren of stofjes zodat jullie matchen op de grote dag. Vind je eigen stijl en verras je aanstaande op je bruiloft met een outfit die jou past!

2. Misschien hebben jullie elkaar wel ontmoet in een oude bibliotheek, waar je hard aan het blokken was voor je laatste tentamen. Is er een fantastisch museum waar jullie uren rond kunnen lopen. Of hebben jullie gewoon een favoriet restaurant waar het eten altijd goed is. Als er zo’n bijzondere plaats voor jullie bestaat, bekijk dan eens of je daar misschien kunt trouwen, de receptie kunt houden of het feest kan geven. Niks mooiers dan een locatie met betekenis. Denk eens na of jullie ook zo’n perfecte trouwlocatie hebben en zorg dat jullie de dag van je leven hebben.

3. Natuurlijk nodig jij je beste vrienden uit voor de bruiloft. Maar wat dacht je van een moment met ze alleen? Ga ’s ochtends vroeg eens checken hoe hard die bruidsauto kan, of drink moed in met een biertje ;). Zorg wel dat je fatsoenlijk op je eigen trouwdag verschijnt en laat je bruid nooit wachten!

4. Voordat de bruidstaart wordt gemaakt, is er vaak een moment om voor te proeven. De patissier maakt kleine proeftaartjes met verschillende smaken, zodat jullie de lekkerste uit kunnen kiezen voor de grote dag. Jij zorgt dat je hier bij bent! Dit is weer een gezellige ‘date’ met je aanstaande vrouw, ook weet jij zeker dat je taart heerlijk zal zijn op je trouwdag én kan je alvast genieten van die heerlijke smaken. Wie wilt dat nu niet?

5. Is er bier aanwezig op jullie receptie of op het feest? Misschien heb jij wel een favoriet merk. Zoek uit wat jij lekker vind tijdens een bezoekje aan een bierbrouwerij. Lekker een middag uit met je vrienden of broers, zodat je bijvoorbeeld ook eens de seizoensgebonden bieren hebt geproefd. Misschien vind je die wel veel lekkerder! Zo kies jij je eigen bier, om tijdens je receptie of tijdens het feest heerlijk te genieten.

6. Je bruid is vast urenlang bezig met haar vriendinnen, om zich op te tutten en om te kleden voor de grote dag. Ook jij kleed je om met je beste vrienden. Zorg dat je er verzorgd bijloopt! De kleding van jouw en je beste vrienden hoeft niet 100% serieus te zijn. Een grapje in je outfit kan heel erg leuk zijn. Doe bijvoorbeeld allemaal felgekleurde sokken met een motiefje aan, of een grappige stropdas of strik. Je kunt zelf vast ook wel wat bedenken!

7. Is Queen nog steeds je favoriete rockgroep? Of ga je helemaal los bij het horen van Malle Babbe? Het kan allemaal. De playlist op jullie bruiloft is natuurlijk niet compleet zonder jouw favoriete muziek. Als jij een heuse carnavaller bent is het hoog tijd voor de dj om ook deze muziek op te zetten. Het is jouw avond, zorg dat je je lijstje hebt ingeleverd…

8. Als jij nog precies weet op welke song jij en je lief voor het eerst hebben gezoend, of samen een liedje hebben dat jullie voluit meezingen als het weer eens op de radio komt, is dit misschien perfect voor de openingsdans. Denk ‘She’s the one’ van Robbie Williams en ‘Everlasting love’ van Jamie Cullum. Verras je bruid met zo’n openingsnummer voor de eerste dans, ze zal het geweldig vinden.

9. Hartstikke leuk, zo’n zakje bruidssuikers als bedankje voor jullie gasten, maar jij zoekt toch liever iets mannelijkers voor je maten. Liefhebbers van luxe sigaren geven een sigaar cadeau, maar denk ook aan miniflesjes van je favoriete drank. Wees origineel en bedank je vrienden voor hun komst met een presentje dat ook zij leuk zullen vinden.

10. Je bent een fantastische zanger, speelt schitterend gitaar of wilt gewoon even duidelijk maken hoeveel je bruid voor je betekent met een geweldige speech. Pak je moment en spring dat podium op! Een persoonlijkere touch aan je bruiloft kan bijna niet en je bruid zal sprakeloos zijn… dat vindt ze vast een fantastische verrassing.

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!