WeddingFair

WeddingFair

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Wil je met me trouwen? 10 x een niet truttig huwelijksaanzoek

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Wil je met me trouwen? Het huwelijksaanzoek. Wie, wat waar en wanneer ga je op je knieën? Hoe zorg je ervoor dat het niet truttig wordt! Hier vind je gouden tips #proposal #pop-the-question.
Zonder voorbereiding blijft het gokken. Wij geven je tips voor een spontaan aanzoek waar een aantal praktische voorbereidingen bij horen. Zolang je discreet te werk gaat zal zij of hij totaal verrast zijn.
Wij hebben een aantal originele ideeën voor je waar je zelf je eigen twist aan moet geven.

Recht uit het hart, om nooit meer te vergeten[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”14462″ img_size=”full” onclick=”link_image” css_animation=”appear”][vc_column_text]

Foto Champagne

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

1. Het aanzoek op de favoriete vakantiebestemming

Als zij een favoriete vakantiebestemming heeft – of misschien zijn jullie allebei wel gek op een bepaalde plek – neem haar hier dan mee naartoe! Plan een weekendje, een midweek of misschien wel langer weg en maak er iets héél romantisch van. Je vriendin zal zich misschien wel afvragen waarom je zoiets hebt gepland, en dan is aanzoek op haar favoriete plek wel een heel mooie verrassing. Plus, de favoriete bestemming wordt nu nog specialer

2. Voor de dierenliefhebber

Is jouw vriendin gek op dieren? Doe dan een aanzoek waarin haar lievelingsdier een rol speelt! Geef haar bijvoorbeeld een super schattige puppy die de ring om zijn halsbandje draagt. Bedenk je dan wel dat jullie de puppy ook in huis moeten nemen en verzorgen!
Op vakantie kunnen jullie met dolfijnen gaan zwemmen en een dolfijn een boei laten vasthouden met daar dé vraag op. De opties zijn eindeloos, wees creatief![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”14459″ img_size=”full” onclick=”link_image” css_animation=”appear”][vc_column_text]

Foto Chris Becker

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][vc_column_text]

3. Hulp van jullie kinderen

Als jullie kinderen hebben, vraag hen dan om je te helpen. Ze zullen hoe dan ook super enthousiast zijn en very happy to help. Laat ze bijvoorbeeld een shirt dragen met daarop de vraag. Als jullie met z’n allen iets leuks gaan doen en de kinderen opeens hun jas uit trekken, zal hun moeder blij verrast zijn! En iedereen in het gezin zal een mooie herinnering aan het moment hebben.

4. Het aanzoek tijdens een speciale gelegenheid

Een intiem aanzoek is natuurlijk prachtig, maar een aanzoek waar al jullie dierbaren bij zijn kan ook super mooi zijn. Vraag haar bijvoorbeeld op een feestje waarbij al jullie vrienden en familie aanwezig zijn. Een tip is wel om dit niet op iemands verjaardag of iets dergelijks te doen, anders steel je ongetwijfeld de aandacht van diegene! Organiseer zelf een feestje of vraag je vriendin tijdens Kerst! Dat wordt sowieso een Kerst om nooit te vergeten!

Fun fact: Kerstavond is voor velen het populairste moment voor de grote vraag, zelfs nog populairder dan Valentijnsdag!

5. Een bijzonder cadeautje…

Als je haar vraagt op een feestdag waar cadeautjes aan te pas komen, maak hier dan gebruik van. Je kunt de ring inpakken voor de viering van Sinterklaas. Heel nonchalant in de kerstboom hangen of verstoppen in een boeket van rode rozen bijvoorbeeld. Of je doet de ring in een doos, die je ook weer in een doos doet, en zo verder. Je vriendin zal denken dat ze een heel groot cadeau krijgt, maar uiteindelijk uitkomen bij de ring. Een super leuke verrassing![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”14458″ img_size=”full” onclick=”link_image” css_animation=”appear”][vc_column_text]

Foto JD Mason

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

6. Pop the question op een bijzondere locatie – wil je met me trouwen?

Er zijn talloze bijzondere locaties te bedenken waar je haar kunt vragen. Vraag haar bijvoorbeeld hoog in de lucht, tijdens een privévlucht in een vliegtuigje. Of overnacht(!) in een luxe vliegtuig dat (veilig) op de grond staat en stel haar de vraag tijdens het diner. Als je toch iets in de lucht wilt doen, is haar vragen in een luchtballon een leuk en romantisch idee!
Voor mannen met een romantische vriendin die droomt van een sprookjeshuwelijk, is het een leuk idee om haar te vragen in een heus kasteel! Neem bijvoorbeeld het Neuschwanstein kasteel in Duitsland. Of voor wie graag dichterbij huis blijft, in Nederland zijn een hoop prachtige kastelen waar je je vriendin ten huwelijk kunt vragen, zoals het Slot Loevestein of het prachtige kasteel de Haar.

7. A walk down memory lane

Als je een beetje creatief aangelegd bent, organiseer dan een ‘walk down memory lane’ voor je vriendin. Hang in de tuin, of op een mooie locatie, foto’s op van jullie samen die mooie herinneringen oproepen. Je zou ook iets met videobeelden kunnen doen, of tickets, kaartjes, briefjes… Alles waar jullie een mooie herinnering aan hebben. Als ze de wandeling gemaakt heeft, wacht jij aan het eind van het pad op haar met een prachtige ring. Dat zal gegarandeerd een van haar mooiste herinneringen worden! Inspiratie nodig? Hier vind je een mooi filmpje.

8. Tijdens het beoefenen van een gezamenlijke hobby

Hebben jullie een gezamenlijke hobby? Vraag je vriendin ten huwelijk tijdens het beoefenen van deze hobby. Stel haar de vraag tijdens het schaatsen, of vraag je vriendin midden in de stad tijdens het shoppen! Als je van hardlopen houdt: loop een route die de zin ‘Wil je met mij trouwen vormt’, zoals hier. Heel wat werk, maar het resultaat is super leuk! Niet zo sportief aangelegd? Deze man ging een samenwerking met Netflix aan om zijn vriendin wel op een heel bijzondere manier ten huwelijk te vragen. Wellicht kun je hier ook inspiratie uithalen![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”14461″ img_size=”full” onclick=”link_image” css_animation=”appear”][vc_column_text]

Samen spaghetti eten

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

9. Verstop de ring

Verzin een speciale verstopplek voor de ring en verras je vriendin! Is ze een boekenfan? Koop haar favoriete boek – het is handig om niet haar originele favoriete boek te gebruiken voor de volgende stap -, snijd een vierkant uit de bladzijdes en stop de ring daar in. Hier vind je precieze instructies. Leg het boek op de geplande avond ergens neer en haal je vriendin over om het boek te gaan lezen… Nog een goede verstopplek is de verpakking van het favoriete snoepje van je vriendin. Geef deze bijvoorbeeld tijdens en geplande picknick en verras haar op deze manier. Als je het heel casual wilt aanpakken, stop de ring dan in het doosje van haar favoriete sieraad. Als ze op een ochtend het sieraad om wilt doen en het doosje opent, zal ze zich rot schrikken. Maar natuurlijk wel op een leuke manier!

10. Pak het groots aan!

Zou je het graag groots aan willen pakken? Dan zijn dit een aantal leuke ideeën: ga naar een karaokeavond en draag een liedje aan je vriendin op (best spannend!). Halverwege het nummer vraag je haar het podium op en na afloop ga je op je knieën! Je zou ook een flash mob kunnen organiseren, bijvoorbeeld in de stad. Hier heb je wel heel veel mensen voor nodig en vereist flink wat voorbereidingswerk, maar het zal een onvergetelijk huwelijksaanzoek worden. Sta je liever niet in de spotlights? Maak ongemerkt elke dag een foto van jullie beiden waarop je een briefje vasthoud met de vraag of ze met jou wilt trouwen. Doe dit bijvoorbeeld als ze slaapt of druk bezig is met iets anders. Op de dag dat je haar wilt vragen, laat je simpelweg het filmpje zien en ondertussen bereid jij je voor om de vraag in real life te stellen! Een voorbeeld van zo’n filmpje, vind je hier.

Veel geluk met (het plannen van) het aanzoek. Wat je ook van plan bent, jouw one-and-only zal het geweldig vinden![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][/vc_row]

Related blogs

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!