Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

huwelijksreis of romantische stedentrip

Huwelijksreis of romantische stedentrip in Europa

Inspiratie voor je huwelijksreis: de meest romantische steden van Europa!

Huwelijksreizen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo kun je kiezen voor een lange strandvakantie  op een wit zandstrand, maar ook voor een kortere stedentrip, een rondreis door jullie favoriete land of een actieve vakantie in bijvoorbeeld de Alpen. De opties zijn eindeloos! Voor bruidsparen die op zoek zijn naar inspiratie voor een huwelijksreis of romantische stedentrip, hier ben je aan het goede adres! WeddingFair heeft de vijf meest romantische steden in Europa voor je op een rijtje gezet.

 

Top 5 steden voor een huwelijksreis of stedentrip:

1. De Italiaanse stad van de liefde: Verona

Wat is er romantischer dan een stad die elk jaar een waar liefdesfestival organiseert? Verona staat bekend om het wereldberoemde en tragische verhaal van de verliefde Romeo & Julia, waar je in stad veel van terugziet. Zo kun je het huis van Julia bezoeken, verreweg één van de meest romantische (maar ook toeristische…) plekjes in Verona.

>Steel een kus van je kersverse man of vrouw op het balkon of stop een liefdesbriefje tussen de richels van het huis. Er wordt gezegd dat, door een liefdesbrief aan je geliefde achter te laten voor Julia, zij jullie liefde voor-eeuwig-durend zal maken.
Verona heeft ook minder toeristische plekken, romantische straatjes en goede restaurants. Verona ademt liefde en romantiek. Het is de perfecte bestemming voor een romantische city trip. En oh ja, vergeet de Arena van Verona niet! In deze eeuwenoude arena kun je prachtige opera’s aanschouwen. Als je er het geld voor over hebt – het is namelijk niet goedkoop – is de arena absoluut een bezoek waard!

2. Praag, de gouden stad!

Praag wordt ook wel ‘de gouden stad’ genoemd. Dit, omdat Praag als één van de mooiste steden van Europa wordt gezien. Daarnaast is Praag niet alleen goedkoop vergeleken met andere Europese steden, Praag is ook erg romantisch! De architectuur in de Tsjechische stad kent veel verschillende bouwstijlen en de gevels en vele torentjes zijn super mooi om te zien. Bezoek een van de vele paleizen, kastelen en burchten en wandel over de Karelsbrug, die je een prachtig uitzicht over de stad geeft.

> Vanaf de Karelsbrug kun je met een trap het romantische schiereiland Kampa bereiken. Het is dé plek voor een romantische wandeling tussen de schilderachtige huisjes en door het mooie park. Zeker als de zon ’s avonds ondergaat is Kampa absoluut een romantische hot spot!

’s Avonds dineer je voor een prikkie in een van de talloze Praagse restaurantjes en daarna maak je nog een wandeling door het ‘gouden straatje’. Volgens een legende is dit de straat waar koning Rudolf II alchemisten de opdracht gaf om te zoeken naar een stof die metaal in goud kan veranderen, vandaar de naam. De typische kleine huisjes stammen uit de zestiende en zeventiende eeuw en krijgen ’s avonds een romantische gele gloed, dankzij de avondverlichting.

huwelijksreis of romantische stedentrip praag

3. Een sprookje op Venetië

Venetië vormt een prachtig decor voor een romantische huwelijksreis in de vorm van een stedentrip. De stad staat bekend om de kanalen, de vele bruggetjes en de smalle steegjes. Dat is nou net wat Venetië zo sprookjesachtig aan doet voelen. Hoewel de stad vooral ’s zomers erg toeristisch en druk is, kan het ’s avonds zomaar voelen alsof je samen met je geliefde helemaal alleen op het eiland bent, als je door een van de verlaten straten struint.

>Als je (voor het eerst) in Venetië bent, maak dan zeker een ritje in een gondel! Het is duur – €80,- euro voor 40 minuten vóór 19:00 uur, daarna is het €100,- voor 40 minuten – maar de gondel en Venetië zijn onlosmakelijk verbonden en het is hét typische romantische beeld van Venetië: met je geliefde in de gondel varen terwijl de gondelier jullie toezingt of van alles over het mooie Venetië vertelt. Als je €80,- euro toch iets teveel geld vindt, dan zijn er in Venetië nog veel meer leuke dingen om te doen. Sowieso is Venetië één groot openlucht museum. Een van de hoogtepunten is het Palazzo Ducale, het dogepaleis. Dit paleis is prachtig om te zien en draagt een bijzonder verhaal met zich mee…
Als je het toerisme in Venetië even zat bent, ga dan met je geliefde naar één van de omliggende eilanden. Een van deze eilanden is Burano. Het eiland is veel rustiger en staat bekend om de typisch gekleurde huisjes. Deze maken je instantly happy!

4. Ontdek het gezellige Lissabon

Lissabon is een prachtige, gezellige en kleurrijke stad. Gelegen aan de kust, is Lissabon de perfecte bestemming voor een citytrip en strandvakantie in één. Lissabon heeft een hoop mooie kastelen, musea en andere bezienswaardigheden, maar een absoluut hoogtepunt is Castelo de São Jorge. Het fort dateert uit de zestiende eeuw en biedt een geweldig uitzicht over de stad. In het bijbehorende museum leer je alles over de stad. ’s Avonds is het museum gesloten, maar is het fort prachtig verlicht. Romantisch!
Ook zeker de moeite waard om te bezoeken zijn de botanische tuinen van Lissabon! In deze tuinen vind je meer dan 18.000 verschillende soorten planten. Het is een heerlijke omgeving om even van de stadsdrukte te ontsnappen. Als je écht even weg wilt uit de stad en graag de omgeving van Lissabon wilt ontdekken, dan is de absolute aanrader het nabijgelegen Sintra.

> Sintra is vanaf Lissabon met de trein in zo’n 40 minuten te bereiken en een treinkaartje kost ongeveer €4,30. Aangekomen op de plek is het alsof je in een waar sprookje bent beland. Sintra staat namelijk vol met prachtige kastelen, paleizen en landhuizen, omringd door indrukwekkende tuinen en parken. In 1995 is de plek uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed! Een absolute must see in Sintra is Quinta de Regaleira. Hier vind je het ‘paleis van de miljoenen’, dat omgeven is door een tuin vol grotten, rivieren en kleinere gebouwen. Sintra is gemakkelijk in één dag te ontdekken en is dus een uitstekende dagtrip vanuit Lissabon. De romantische omgeving zal je vast niet telleurstellen!

5. Het altijd romantische Parijs

Parijs: het cliché van de romantische steden. Maar dat het misschien een cliché is, maakt de stad absoluut niet minder romantisch! Én het is een perfecte bestemming voor een huwelijksreis, het wordt door velen immers de stad van de liefde genoemd!
Parijs kent veel hot spots, zoals de Champs-Élysées, het Louvre en natuurlijk de Eiffeltoren, die ’s avonds romantisch wordt verlicht. Een bezoekje aan de wijk Montmartre kan tijdens jullie huwelijksreis ook niet missen. De kunstenaarswijk is beschermd en ziet er daarom nog steeds uit zoals vroeger: als een charmant dorp op een heuvel, maar dan midden in de stad. Het is heerlijk om hier gewoon rond te lopen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om jou en je geliefde te laten schilderen door een van de kunstenaars op Place du Tertre. Zo heb je meteen een leuk aandenken voor thuis! Met een kabelbaan kun je vanaf de voet van de heuvel naar de bekende Sacré-Coeur basiliek gebracht worden, die helemaal op de top van de heuvel staat, maar je kunt er ook komen door de 237 treden te bewandelen. Helemaal bovenin wordt je beloond met een mooi uitzicht, die zeker bij zonsondergang prachtig is om te zien! Parijs is een heerlijke stad om doorheen te struinen.

> Zeker een wandeling langs de Seine ‘s avonds kan niet ontbreken op een huwelijksreis. Het zachte lantarenlicht ’s avonds maakt de wandeling extra romantisch! Na de wandeling komen jullie tot rust in één van de Parijse jazzbars. Met een heerlijk glas wijn in je hand en fijne muziek is het de ideale setting voor de afsluiting van een romantische avond!

huwelijksreis europa

Wat jullie ook van plan zijn voor jullie huwelijksreis, als pasgetrouwd stel zal de reis hoe dan ook onvergetelijk worden. Of je nou kiest voor een stedentrip of niet, we hopen dat we je van genoeg inspiratie hebben voorzien!

Related blogs

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!