Picture of WeddingFair

WeddingFair

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

WeddingFair neemt je mee in een reis langs de geheimpjes van huwelijksaanzoeken.

De reis langs de geheimpjes van huwelijksaanzoeken…

Er zijn beslissingen die je leven veranderen. De verloving staat bovenaan de lijst met belangrijke beslissingen.

Nu het nieuwe jaar aan de horizon verschijnt is het voor menigeen weer dé tijd van het jaar om de gedachten te ordenen en stil te staan bij de belangrijkste beslissingen van het leven. Hoe ver beslissingen, die ons hele leven beïnvloeden, wel kunnen reiken: “elkaar eeuwige trouw beloven” staat hoog op die lijst. Bruidsparen vertellen je niet alleen graag het verhaal van “het aanzoek” maar zoeken ook steeds nieuwe vormen om hun aanstaande te verrassen.

WeddingFair neemt je mee in een reis langs de geheimpjes van huwelijksaanzoeken.

Aan het onderzoek hebben 7,000 personen meegewerkt.*

Over de achtergronden van huwelijksaanzoeken is tot nu toe geen uitgebreide data beschikbaar. Nu zijn er zevenduizend personen geïnterviewd.  De onderzoeksresultaten zijn niet alleen verrassend en zeer interessant voor de trouwbranche en de bruidsparen, maar bevatten ook informatie die het grote publiek zal aanspreken. Heb jij je al eens afgevraagd in welke kalendermaand de meeste aanzoeken plaatsvinden? Of wat vrouwen willen en wat mannen denken dat zij verwachten tijdens het aanzoek? Of hoe er op verschillende manieren tegen zo’n verloving wordt gekeken.

Zo hebben wij wel een aantal leuke feitjes met jullie te delen. We nemen een duik in de resultaten van het onderzoek.

Welke dag van het jaar is de beste voor het aanzoek?

De zomermaanden zijn bij uitstek geliefd als trouwmaanden. Maar als het om de verloving gaat, blijkt het winterseizoen het goed te doen! Romantiek viert hoogtij in de periode dat we met warme chocolademelk en de kaarsjes aan, gezellig binnen vertoeven. De feestelijke sfeer van de Kerstdagen brengt de meeste trouwlustigen op één knie.

De populairste momenten voor de Grote Vraag!

Kerstavond is zelfs belangrijker dan Valentijnsdag, met bijna een derde van alle stemmen is 24 december veruit favoriet.

Valentijnsdag scoort met 30 procent van de stemmen een stevige tweede plaats!

reis huwelijksaanzoeken

‘t Is de tijd van het jaar waarin iedereen vrolijk is
Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag zijn ook populai met respectievelijk 13 en 9 % van de stemmen.

Stellen mannen de vraag te vroeg?

8 Natuurlijk, mannen en vrouwen zitten niet altijd op dezelfde golflengte, en het lijkt erop dat mannen soms te vroeg pieken met het aanzoek. Bijna een kwart van alle mannen (24%) gaf aan Kerstavond de beste timing te vinden, terwijl vrouwen een voorkeur hadden voor Valentijnsdag (22%) om zich te verloven.

huwelijksaanzoek resultaten

Wat vrouwen willen

Een vijfde van de vrouwen koos de verjaardag van de eerste kennismaking als het liefste moment, maar een flink aantal mannen vinden het te veel gedoe deze datum steeds te moeten onthouden, want slechts 14% kies de ontmoetingsdag als droomdag.

 

* het onderzoek is in GB uitgevoerd Bron 

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!