Picture of WeddingFair

WeddingFair

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

trouwpak scoren

Trouwpak scoren

Trouwpak scoren

Tips en Tricks voor de Bruidegom

Geheel volgens de traditie staan de vrouwen altijd in de spotlight wat betreft de trouwjurk en hoe mooi ze er wel niet uitziet op dé dag. Maar mannen, jullie zijn net zo belangrijk. Je wilt er natuurlijk ook goed uitzien naast je stralende aanstaande vrouw. Hieronder krijg je tips en tricks voor de bruidegom om het perfecte trouwpak te scoren!

Tip 1; Voor een moderne look moet je gaan voor een dunne revers (kraag).

Tip 2; We houden van een pak inclusief een pochet. Zorg er wel voor dat het pochet een ander patroon heeft dan de stropdas want “zo heurt ‘t”

Tip 3; Wanneer je voor een confectiepak kiest, zorg er dan voor dat je schouders er mooi inpassen.

Tip 4; Een mooie riem maakt je outfit compleet. Wat hier heel belangrijk bij is, is dat de riem precies dezelfde kleur is als je schoenen.

Tip 5; Zorg ervoor dat je nog een platte hand tussen je colbert kan krijgen wanneer je knoop dicht is. Je moet je natuurlijk wel lekker kunnen bewegen in je outfit.

Tip 6; Om ervoor te zorgen, dat je meest bijzondere pak dat je ooit zal dragen, een beetje mooi blijft is het belangrijk dat je, voor je gaat zitten, even de knoop van je jasje losmaakt. Zo blijft je pak het langste mooi!

Tip 7; Mannen opgelet! Je stropdas mag nooit, maar dan ook nooit langer zijn dan tot de knoop van je broek.

Tip 8; Het is belangrijk dat je stropdas matcht bij je revers (kraag).

Tip 9; Zorg dat de kleur van je pak niet vloekt bij de jurk van je aanstaande. Het is handig om een lapje stof mee te nemen van de jurk van de bruid. Zo kan het niet misgaan.

Tip 10; Je mag best wat persoonlijke aspecten toevoegen aan je outfit. Denk bijvoorbeeld aan je favoriete horloge of draag je lievelingssokken. Tegenwoordig kan het niet gek genoeg.

Tip 11; Neem niet zomaar alles voor lief. Heeft de zaak net niet wat je zoekt, zoek dan verder. Jouw outfit is tenslotte net zo belangrijk als de jurk van de bruid.

Tip 12; Voel je vertrouwd in het bruidshuis waar jij je outfit uit gaat kiezen. Je wil natuurlijk wel goed kunnen communiceren over het belangrijkste pak uit je leven.

Tip 13; Stop niks in de zakken van je broek. Ten eerste ziet dit er niet uit, ook niet op de foto’s!, en het verpest ook nog eens je prachtige pak!

Tip 14; Als je haar maar goed zit. Mannen, jullie mogen best een beetje ijdel zijn voor de grote dag. Ga naar een goede kapper. Doe dit een week of twee voor de bruiloft. Mag het verkeerd gaan, heb je nog tijd om het te laten herstellen.

Tip 15; Okselpads??? Ze zijn totaal niet sexy en best beschamend , maar je ze kunnen je dag redden. Tegenwoordig zijn er ook hele fijne andere middeltjes die de oksel pads vervangen. Even een ani-zweet spray aan het begin van de dag en je kunt de hele dag stralen in je trouwpak.

Tip 16; GEEN WITTE SOKKEN!! Tenzij je een wit pak en witte schoenen draagt. En trouwens.. je zou trouwens helemaal geen wit pak moeten dragen, tenzij je naam John Travolta is.

Tip 17; Corsages… dat ene bloemetje die gespeld zit op je colbert. Kies een bloem uit die bij jou past en wat je zelf mooi vind. Tegenwoordig zijn alle kleuren acceptabel. Let er wel op dat het niet te zwaar is. Het moet natuurlijk wel de hele dag mooi blijven zitten.

Tip 18: OPGELET MANNEN, draag het corsage ALTIJD LINKS op jouw trouwdag. Links aan de kant van het hart. & ook niet onbelangrijk.. Mannen dragen het corsage altijd met de bloem aan de bovenkant en het steeltje naar onder.

Tip 19; Last but not least. Zorg dat je corsage goed matcht bij het boeket van je aanstaande. Het is natuurlijk de bedoeling dat jullie samen met z’n tweetjes een mooi geheel zijn.

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!