Lotte

Lotte

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Trouwen in de zomer – Waar moet je op letten?

Trouwen is de zomer wordt door veel toekomstige bruidsparen gezien als het ideaal. De zon, mooie bloemen en planten die in bloei staan en tenminste geen somber weer dat iemands humeur kan verpesten. Tenminste, dat hoop je. Met de Nederlandse zomers weet je het nooit helemaal zeker!

Dit artikel geeft je tips voor als jij gaat trouwen in de zomer. Of het nou stralend weer is en eigenlijk net iets té warm, of dat het toch met bakken uit de hemel valt. Het maakt eigenlijk niet uit, want met deze tips maak jij er hoe dan ook een geweldige dag van!

Weet je zeker dat je trouwt op een erg warme locatie? Lees dan ons artikel met tips voor erg warm weer of om verbranding te voorkomen.

... Als het erg warm weer is

Als het op jouw bruiloft op buitenlocatie erg warm is kan je het je gasten eigenlijk niet aandoen om lang in de zon te zitten tijdens de ceremonie. Zorg daarom dat er sowieso bij de ceremonie en receptie schaduw te vinden is, zodat niemand in de brandende zon hoeft te staan. Trouw bijvoorbeeld onder de bomen (in het bos, heel romantisch!) of huur een mooie partytent.

... Als het onvoorzien keihard regent

Bummer! Als je op een buitenlocatie trouwt en het opeens keihard begint te regenen, dan bij jij natuurlijk niet blij! Bereid je goed voor en zorg dat je genoeg paraplu’s beschikbaar hebt voor jezelf en de gasten. Daarnaast is het handig om eventueel een binnenlocatie achter te hand te houden waar je de ceremonie naartoe kunt verplaatsen. Een landgoed met meerdere trouwlocaties, zowel binnen- als buiten, is hier geschikt voor. Zorg hoe dan ook dat beide locaties er pico bello uitzien, zo kun je altijd nog last minute switchen als het opeens begint te regenen.

Het is handig om sowieso een plan A en B voor de locatie te hebben. Enkele dagen van te voren kun je er 90% zeker van zijn wat het weer op jullie trouwdag gaat doen, dus dan kunnen jullie op dat moment beslissen of jullie voor plan A of B gaan.

Trouwfotoshoot in de regen
Een fotoshoot in de regen is waarschijnlijk niet iets waar je meteen enthousiast van wordt, maar het kan heel leuk zijn! Denk bijvoorbeeld aan leuke props die jullie kunnen gebruiken zoals grappige regelaarzen of een leuke paraplu. Bovendien kan regen een erg romantisch effect geven op de foto’s.

Wat draag je op een hele warme dag?

Voor de bruid is het handig om te kiezen voor lichte stoffen zoals chiffon en voile. Vermijd stoffen als brokaat en zijde, omdat deze juist zwaar aanvoelen en benauwd kunnen aanvoelen bij warm weer. ’s Zomers zijn bohemian trouwjurken natuurlijk super geschikt, omdat ze vaak losjes vallen, zwierig zijn en bestaan uit lichte stoffen. Mocht het op jouw zomerse trouwdag opeens gaan regenen of toch niet zo zonnig zijn, dan kun je jouw trouwjurk stijlen met een mooi sjaaltje die je net een beetje extra warmte geeft.
Een korte trouwjurk is zomers natuurlijk óók heel geschikt. Mocht dit jouw stijl zijn dan zou ik zeker voor een korte trouwjurk kiezen. Kun je ook nog eens je mooie lange benen showen!

Voor de bruidegom is de kledingkeuze voor een warme trouwdag simpel: ga voor een luchtig trouwpak. Zomerse trouwpakken worden vaak gemaakt van linnen. Deze stof is erg luchtig, maar staat toch chique. Als het allemaal niet zo chique hoeft op jullie bruiloft kun je ook kiezen voor een mooie katoenen broek in combinatie met een luchtig overhemd en bijpassende stropdas.

Nog wat extra tips

Om jouw zomerse bruiloft extra speciaal te maken kun je in plaats van champagne of cocktails, (alcoholische) ijsjes serveren op de receptie. Super leuk én zomer proof.
Nog een tip die misschien een beetje gek is, maar zeker als je een meerdaagse bruiloft hebt optioneel: organiseer een pool party. Stel dat je op een locatie aan het water trouwt of een zwembad tot je beschikking hebt, laat je gasten dan weten dat ze badkleding mee kunnen nemen. Als bruid misschien een beetje gek om opeens in badkleding te verschijnen op je bruiloft, maar dat hoeft natuurlijk niet op de dag van je ceremonie als je een meerdaagse bruiloft hebt. Extra voordeel: je kunt stralen in een prachtige witte ‘bruidsbikini’.

Of het nou stralend weer is op jouw zomerbruiloft of toch een beetje grauwig en nat is, met deze tips zal je er hoe dan ook een geweldige dag van maken!

bigday

Related blogs

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!