Picture of jedidja

jedidja

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

grand finale tijdlijn ideeën

25 ideeën voor de Grand Finale van jouw bruiloft

Van linten tot sterretjes tot ballonnen en nog veel meer. We houden van de unieke manieren waarop moderne koppels ervoor kiezen om hun bruiloften te beëindigen. Grand Finales zien er immers niet alleen leuk uit, maar ze zorgen vaak ook voor een aantal behoorlijk epische foto’s.

De eerste dans is gedaan en de taart is aangesneden – nu is het tijd voor het laatste grote event van de dag: de GRAND FINALE. Het is gemakkelijk om het vertrek van je bruiloft, met een beetje hulp van je gasten, net zo spannend te maken als je entree. En je kunt het aanpassen zodat die perfect bij jullie persoonlijkheden passen. Zo zagen we ooit een get-away met de lichtjes van aanstekers voor een rock-‘n-roll-muzikantenkoppel. Zo’n leuke en persoonlijke manier om de avond af te sluiten is er ook voor jou!

Ideeën die impact maken:

1. Lampion vertrek: Geef gasten prachtige lampionnen die ze kunnen aansteken, of aan zetten, in de nachtelijke hemel, waardoor een magisch en memorabel moment ontstaat.

2. Bubble vertrek: In plaats van traditionele confetti of rijst, laat gasten bellen blazen terwijl je je grote exit maakt, wat een levendige en leuke touch toevoegt aan de afsluiting van de bruiloft.

3. Omringd door liefde: Deel sterretjes uit aan je gasten, creëer een spetterende tunnel van sterretjes terwijl je er doorheen loopt, maak prachtige foto’s en een romantische sfeer. Wanneer gasten op een de rij staan met lange sterretjes die nog langer blijven branden, is het moeilijk om niet allemaal te glimlachen. Je loopt door een tunnel van sterretjes terwijl je vertrekt. Terwijl iedereen juicht als jullie aan ze voorbij lopen, voel je je omringd door de liefde die ze meegeven op jullie huwelijkse-reis..

bruiloft afsluiting grande finale

4. Bedolven onder bloemblaadjes: Zorg ervoor dat gasten kleurrijke bloemblaadjes gooien terwijl jij en je partner door het gangpad lopen, waardoor een kleurrijk en geurige bruiloft afsluiting ontstaat.

5. Zwaaistokjes met linten: Voorzie gasten van zwaaistokjes met linten en belletjes waarmee ze kunnen zwaaien als je de ceremonie of het feest verlaat, waardoor het uitzwaaien een vrolijk en event wordt.

6. Vul het firmament: Verlicht de donkere nacht door gasten luchtlantaarns te laten loslaten, die wegdrijven en alle goede wensen van jouw gasten en jullie dromen voor de toekomst door de nacht laten zweven. Het lijkt een scène uit de film Tangled waarin de lucht gevuld is met honderden lantaarns. Laat samen met je nieuwbakken man een eigen lantaarn-van-de-liefde los.

7. Miniatuur papieren vliegtuigjes: Vouw miniatuur papieren vliegtuigjes en laat gasten ze gooien terwijl je je uittocht maakt, als symbool voor het begin van een nieuwe reis samen.

8. Strandvuur: Als je een strandbruiloft hebt, sluit je de avond af met een gezellig vreugdevuur waar gasten zich kunnen verzamelen, verhalen kunnen delen en marshmallows kunnen toasten.

9. The Love Boat: Als jouw locatie in de buurt van een waterkant ligt, regel dan een vertrek met de boot. Zwaai je gasten vaarwel terwijl je wegvaart en creëer een romantische en unieke exit. Deel een kus op het water terwijl je wordt weggegleden in een prachtige, houten boot.

bruiloft afsluiting love boat

10. Vintage Auto vertrek: Stap in stijl uit door weg te rijden in een oldtimer, voor een nostalgisch en elegant afscheid.

11. Stap op een Tandem: Voor een meer casual en luchtig uitzwaaimoment, spring je op een tandemfiets met je partner en rijd de zonsondergang in, als symbool van je reis samen. Rijd door de tunnel van gasten.

12. Ballonnen oplaten: Laat gasten kleurrijke ballonnen loslaten terwijl je er vandoor gaat, waardoor een feestelijke sfeer ontstaat terwijl de ballonnen hun eigen zwevende weg vervolgen.

13. Vertrek met paard en wagen: Maak er een sprookjesachtig moment van door te vertrekken in een koets die wordt getrokken door paarden. Zo voeg je een vleugje elegantie en romantiek uit vervlogen tijden toe aan jouw bruiloft.

14. Confetti Kanon: Verras je gasten met confettikanonnen die exploderen met kleurrijke confetti. Er ontstaat vanzelf een sfeer van opwinding en feest in plaats van treurigheid.

15. Glow Sticks: Deel glowsticks uit aan je gasten en laat ze een verlicht pad vormen terwijl je er doorheen loopt. Als je verschillende kleuren gebruikt krijg je het magische gevoel van de sprookjes uit de Efteling.

 

16. Huisdieren Parade: Als je harige vrienden op je bruiloft hebt, laat ze dan de weg wijzen als je weggaat, waardoor een schattige en onvergetelijke processie ontstaat.

  1. Muzikaal uitzwaaien: Zorg ervoor dat een live band of muzikanten een van jullie lievelingsnummers spelen terwijl je je exit maakt. Je maakt een dansende, zingende en swingende aftocht terwijl je gasten nog kunnen nagenieten van de verlenging.
  2. Noppenfolie glijbaan: Maak een unieke aftocht door een landingsbaan van noppenfolie uit te rollen. Terwijl je door het gangpad loopt, voegen de knallende geluiden van de barstende noppen een element van plezier en verrassing toe. Je gasten lopen graag met je mee!

19. Confetti Popper Tunnel: Laat gasten in de rij staan en confettipoppers knallen terwijl je passeert, waardoor een voortdurende douche van confetti en vrolijke snippers ontstaat. Laat je geliefden je overladen met kleine stukjes confetti voor een magisch moment terwijl je naar buiten gaat, hand in hand, op pad naar een lang en gelukkig leven samen.

bruiloft afsluiting confetti

21. Menselijke Tunnel: Vraag je gasten om een tunnel te vormen met hun armen, waardoor je een menselijke boog creëert waar je doorheen kunt lopen, als symbool van hun liefde en steun.

21. Silent Disco Exit: Geef je gasten een koptelefoon en laat ze stil dansen terwijl je je exit maakt, waardoor een leuk en interactief afscheid ontstaat.

22. Doedelzakprocessie: Neem traditionele doedelzakmuziek op en/of laat een doedelzakspeler de weg wijzen als je vertrekt. Het zal zeker een unieke beleving zijn!

23. Flash Mob Dance: Verras je gasten met een gechoreografeerde flashmob-dans terwijl je je exit maakt. Zo heb je een afscheid te pakken waar iedereen nog lang over zal napraten.

24. Up in the air: Wat zou indrukwekkender zijn en een beter uitkijkpunt bieden dan aan het einde van de nacht in een heteluchtballon springen?

25. Schitterende sterren: Vuurwerk is voor de meesten nog steeds dé Grand Finale van een feest. Boots de sterren aan de hemel na met (koud) vuurwerk. Moderne technologie heeft er voor gezorgd dat je veilig, ook binnen, zonder vergunning, spuitende feestfonteinen kunt inzetten. Dát levert spectaculaire plaatjes op en je gasten genieten van zo’n feestelijk eind. Je hebt een bruiloft afsluiting gegeven waarover ze nog lang en enthousiast over kunnen napraten.

Lees hier hoe je een tijdlijn maakt voor de trouwdag, om alles soepel en ontspannen te laten verlopen!

Dit kan ook interessant voor je zijn:

Een traditionele Japanse bruiloft

Japanse bruiloften zijn er in verschillende soorten en stijlen. Van Westerse bruiloften tot aan traditionele bruiloften in Shinto-style. Maar hoe gaat zo’n traditionele Japanse bruiloft er aan toe?

LEES VERDER
weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!