Picture of WeddingFair

WeddingFair

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Onze intieme bruiloft tijdens corona

Daniëlle en Ferdy

Net getrouwd, in deze gekke tijd, maar Daniëlle en haar liefde kijken ondanks dat, terug op een prachtige dag.
Tijdens de jaarwisseling werd Daniëlle tussen het prachtige vuurwerk ten huwelijk gevraagd. Zij keken vanaf dat moment uit naar hun sprookjesachtige dag, wat eigenlijk plaats zou vinden op 18 juni 2020.

Getrouwd op 23-10-2020

Na de eerste persconferentie was het al heel snel duidelijk dat dat niet door kon gaan op de manier dat zij zouden willen. In april besloten zij om de datum te verschuiven naar 23 oktober, met het idee dat het dan allemaal wel weer ‘’normaal’’ zou zijn. Om het een heel jaar te verzetten vonden zij een te grote beslissing, met oog op mensen in hun omgeving die ook een dagje ouder worden en die zij er graag bij zouden willen hebben.
Toen het bleek dat op de tweede datum in oktober ook de bruiloft niet door kon gaan zoals gepland was, hebben Daniëlle en haar partner Ferdy toch maar besloten om er alsnog een onvergetelijke bruiloft van te maken. In de Stefanuskerk in Noordijk gaven zij elkaar het jawoord.

Daniëlle en Ferdy hadden vooraf al besloten om het groepje van de dag gasten klein te houden, mochten de maatregelen weer aangescherpt worden. Daarom was de keuze iets minder moeilijk om te maken. Zij hebben gekozen voor hun ouders, broers/zussen en de rest van de familie die dicht bij hen staan. Natuurlijk hadden zij graag hun beste vrienden ook willen uitnodigen, maar helaas kon dat niet. Wel heeft het bruidspaar een trouwvideo laten maken door een professional, wat zij in eerste instantie niet hadden bedacht. Er is een extra lange trouwvideo gemaakt en deze willen Daniëlle en Ferdy graag aan al hun vrienden laten zien, zo zijn zij er toch nog een beetje bij geweest.

Het lastigste wat het bruidspaar tegen kwam waren de intieme momenten. Een knuffel, handjes schudden en een groepsfoto, dat kon nu even niet. Wel hadden zij een creatieve oplossing om toch iedereen op de groepsfoto te krijgen. Elk huishouden werd buiten op een heuvel in een groepje gezet en de fotograaf kon het vanuit een bepaald perspectief voor elkaar krijgen om toch iedereen op een foto te krijgen. Ook het dragen van een mondkapje binnen in de kerk en 1,5 meter afstand van de familie houden was af en toe even wennen. Om toch het moment van het snijden van de bruidstaart samen te beleven hebben Daniëlle en Ferdy de taart laten vermaken naar de vorm van cup cakes, deze kregen de gasten mee naar huis. Creatief denken in deze tijd is de key!

Voor nu wil het bruidspaar niet te veel plannen. ‘’ We kunnen het feest geven wanneer we dat willen, desnoods vieren we een groot feest als we 5 jaar getrouwd zijn’’. Ook de huwelijksreis valt een beetje in duigen, maar volgens Daniëlle maakt het hun niet zo uit waar ze heen gaan. Er waren nog geen concrete plannen voor een huwelijksreis. Het weekend na de bruiloft zijn zij samen even lekker tot rust gekomen in een hotel inclusief wellness, ‘’dit was ultiem genieten en even helemaal niks, daar heb je niet zo veel voor nodig!’’

‘’ Er zijn veel bruidsparen die er voor kiezen om de bruiloft weer uit te stellen of alleen een handtekening te zetten en volgend jaar de rest te doen. Wij hebben daar zelf ook over na gedacht, maar ik ben heel blij dat wij dat niet gedaan hebben. Ook al was het maar een dag van ongeveer 2/3 uurtjes, wij hebben onze jurk en pak gewoon aangetrokken en ons laten verwennen. Je weet nooit hoe het loopt in deze tijd van het leven, in de wereld die we leven moet je maar gewoon van elke dag genieten en alles eruit halen wat er te halen valt. Onze tip is dan ook: doe het maar gewoon, gun jezelf die leuke en bijzondere dag! ‘’

Dit kan ook interessant voor je zijn:

Een traditionele Japanse bruiloft

Japanse bruiloften zijn er in verschillende soorten en stijlen. Van Westerse bruiloften tot aan traditionele bruiloften in Shinto-style. Maar hoe gaat zo’n traditionele Japanse bruiloft er aan toe?

LEES VERDER
weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!