Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Duurzame trouwfotograaf

Duurzaam in beeld: trouwfotografie met een groene in steek

Wat maakt een trouwfotograaf milieuvriendelijk? Zijn het alleen fotografen in volledige henneppakken, die door het land fietsen en foto’s maken van bomen terwijl ze nippen aan hun herbruikbare bamboebekers? Gelukkig is er meer om rekening mee te houden.

Milieuvriendelijke fotografie, ook bekend als duurzame fotografie of groene fotografie, verwijst naar de praktijk van het vastleggen van afbeeldingen terwijl de negatieve impact op het milieu wordt geminimaliseerd. Het gaat om het toepassen van milieubewuste technieken en het gebruik van milieuvriendelijke apparatuur en praktijken gedurende het hele fotografieproces, van planning tot postproductie.

Door milieuvriendelijke fotografiepraktijken te omarmen, kunnen trouwfotografen bijdragen aan het behoud van het milieu en tegelijkertijd boeiende visuele verhalen creëren die positieve verandering inspireren. Wil je dubbele puntjes op de ï zetten? Er zijn ook trouwfotografen die, namens het bruidspaar, een boom planten voor elke trouwreportage die ze maken.

Behoud en bescherming

Milieuvriendelijke trouwfotografen leggen de natuurlijke schoonheid van de trouwlocatie vast met respect voor de omgeving. Ze tonen de natuurlijke waarden die jullie hebben gekozen zonder rommel of afval achter te laten.

Verantwoord reizen

Kies een trouwfotograaf die dicht bij de locatie is gevestigd om onnodige reisafstanden te voorkomen. Vraag ook naar hun gebruik van duurzame transportopties om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Ethische uitrusting en accessoires

Energiezuinige fotografen zorgen ervoor dat ongebruikte apparaten, zoals camera’s, laptops, printers en scanners, worden uitgeschakeld om energie te besparen. Ze verminderen hun impact op de planeet.

Mindful shooting technieken

Groene fotografen leggen foto’s vast met minimale verstoring van de omgeving. Ze respecteren dieren in het wild en kwetsbare ecosystemen, volgen de richtlijnen van natuurorganisaties en nationale parken, en zorgen voor een minimale impact.

Duurzame post-productie en afdrukken

Milieuvriendelijke fotografen verminderen het gebruik van bronnen door digitalisering van workflows, het gebruik van energiezuinige computers en minimaliseren van afdrukken. Ze kunnen trouwreportages leveren op kartonnen usb-sticks en gebruiken milieuvriendelijke inkten, gerecycled papier en fotoalbums. Ze bieden ook duurzame inlijstopties aan.

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!