Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

A wedding at home

WHAT? Thuis trouwen? Ja het kan echt, en het kan net zo mooi en bijzonder zijn als een externe locatie. Het is namelijk een hele fijne en persoonlijke omgeving. Ook is het best makkelijk, toch?

Thuis trouwen klinkt als een heel gedoe, maar het heeft juist ook iets moois. Het is een bijzondere ervaring op een locatie waar jullie liefde is gegroeid. Er zijn een aantal dingen waar jullie goed op moeten letten om de bruiloft aan huis goed te laten slagen.

Ten eerste ligt het er compleet aan hoeveel mensen jullie in gedachten hebben om uit te nodigen, misschien is jullie eigen huis niet geschikt maar heeft een van jullie ouders een prachtig vrijstaand huis met een grote tuin. Dan is dit natuurlijk perfect.

´´WHAT? Thuis trouwen?
Ja het kan echt!´´

Praktische zaken zoals parkeergelegenheid, bereikbaarheid, voldoende ruimte bij slecht weer, voldoende werkruimte voor de cateraar en of kok en brandveiligheid zijn de eerste dingen waar je aan moet denken. Als dit niet mogelijk is, wordt het wel een lastige opgave. Ook moet je denken aan het diner en feest, is daar genoeg ruimte voor? Waar je natuurlijk ook voor kan kiezen is om de ceremonie bijvoorbeeld thuis te doen, en het diner en feest op een externe locatie. Dit is misschien iets makkelijker te realiseren. Maar wie weet hebben jullie alle ruimte en kan het allemaal thuis!

Bij een bruiloft thuis, wat dus een hele organisatie is, kan een weddingplanner erg goed van pas komen! Als alle praktische zaken zijn geregeld, kun je helemaal los gaan met de inrichting. Er zijn geen regels van een locatie waar je je aan moet houden en je kunt tot in de details alles zelf beslissen, hoe leuk!

Belangrijk is dat je voor jouw eigen locatie waarschijnlijk een vergunning of akkoordverklaring moet aanvragen. De trouwambtenaar heeft daarnaast ook een kleedruimte nodig voor als hij of zij komt. Elke gemeente hanteert eigen regels dus check dat op tijd.

Onthoud dat het totaal mag zijn hoe jullie willen, er zijn geen verwachtingen of eisen waar het aan moet voldoen het gaat om jullie liefde.

Home is where the heart is!Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!