Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

De 7 vreemdste huwelijkstradities ter wereld

De 7 vreemdtse huwelijkstradities, ken jij deze klassiekers al?

Huwelijkstradities bestaan in elke cultuur. Iedere regio kent zo zijn eigen stijl, cultuur en eigenaardigheden. Wie weet hebben wij een aantal klassiekers voor jou die je nog niet kent maar wel inspiratie van kunt krijgen voor je bruiloft of huwelijksreis?!
Van grappig, smerig tot ronduit ongelofelijk – deze 7 geïllustreerde huwelijkstradities tonen hoe onze culturen soms verschillen.

Op een zonovergoten zaterdag in mei was het dan eindelijk zo ver, de Britse prins Harry en de Amerikaanse actrice Meghan Markle beloofden elkaar eeuwige trouw in  een meeslepende ceremonie. Over de hele wereld keken miljoenen mensen aandachtig mee hoe dit sprookjesachtige huwelijk zich voltrok. Het jonge bruidspaar gaf een eigentijdse twist aan het eeuwenoude protocol. Tegelijkertijd zorgden enkele opvallende tradities ervoor dat aan alle voorwaarden van een koninklijk huwelijk werd voldaan. Ter gelegenheid van deze ‘Royal Wedding’ verzamelde HomeToGo de meest eigenaardige huwelijkstradities uit verschillende landen. WeddingFair neemt je op reis door wereldwijde huwelijkstradities!

De 7 vreemdste Huwelijkstradities ter wereld

1. Engeland; een stuk bruidstaart per post

We starten de ‘culturele rondreis’ met een voor de hand liggende stop … een opvallende Britse koninklijke traditie!

Alle genodigden van Prince Harry en Meghan Markle’s ‘Royal Wedding’ ontvangen wel een heel origineel bedankbriefje na afloop van het huwelijk. Na de grote dag ontvangt iedere gast een stuk taart per post als blijk van waardering voor zijn of haar aanwezigheid.

Erg attent van het bruidspaar!

2. Zuid-Korea; sla de voeten van de bruidegom met een vis

Wanneer je in Korea een bruiloft bijwoont zou je weleens getuige kunnen zijn van een wel erg vreemde en bijzondere traditie waar voeten en een vis bij betrokken zijn. Hoe dit eruit ziet? Nou de vrienden van de bruidegom binden de enkels van de bruidegom vast en slaan hem vervolgens met een vis aan de onderkant van zijn voeten. Waarom? Deze huwelijkstraditie zou vitale energie geven om goed te kunnen ‘presteren’ tijdens de huwelijksnacht…

3. Schotland; besmeer het bruidspaar met vuil

Een redelijk vreemde traditie in Schotland waarbij het bruidspaar door vrienden en familie volledig wordt besmeerd met vuil, etensresten, zwarte roet, veren en alles wat maar vlekken achterlaat. Deze huwelijkstraditie schijnt het toekomstige echtpaar voor te bereiden op het leven wat komen gaat. Het huwelijk is namelijk niet enkel rozengeur en maneschijn en wanneer je deze vernedering samen kunt doorstaan – kun je alles aan!

4. Steel de bruid en vraag om losgeld

In Rusland gaan de huwelijksfeesten vaak gepaard met een, onschuldige, ontvoering! De vrienden die de bruiloft bijwonen ‘stelen’ de bruid van de bruidegom en vragen om een vergoeding. Het losgeld? Geld of een symbolisch gebaar (afhankelijk van de ethiek van je vrienden – kies ze verstandig).

Eenmaal betaald, wordt de bruid teruggebracht naar de bruidegom en het feest gaat verder. Nasdrovie!

5. Fiji; geef een walvistand cadeau

Een ‘Tabua’ is de naam van de tand van een potvis welke volgens Fijische traditie door de bruidegom aan de ouders van de bruid wordt aangeboden.

Een traditie die steeds lastiger en vooral duurder wordt wegens de bescherming van de bedreigde potvis. Toch leeft dit ritueel nog steeds voort en blijft het de authentieke manier om “Ik hou van jou” te zeggen op Fiji.

6. Zweden; kus de bruid of bruidegom

“Je mag nu de bruid kussen”, is een uitspraak die in Zweden een hele andere betekenis krijgt. Hier is het namelijk gebruikelijk voor gasten om de bruid te kussen wanneer de bruidegom de kamer verlaat of omgekeerd. Een erg liefdevolle huwelijkstraditie die hopelijk geen jaloezie veroorzaakt!

7. Duitsland; gooi de borden kapot

Het kapot gooien van het  servies wordt in sommige Duitse regio’s niet als onbeleefdheid beschouwd. In tegendeel zelfs: De genodigden gooien maar wat graag alle porseleinen borden kapot en het bruidspaar mag dit vervolgens samen opvegen!

 

Mocht je dus ooit een uitnodiging ontvangen voor een bruiloft in een van deze landen dan ben je in ieder geval vast voorbereid op deze vreemde taferelen!
Meer over huwelijksreizen

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!