Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

trouwen in utrecht

Trouwen in Utrecht

Trouwen in Utrecht; wat je moet weten! Zijn jullie van plan om te trouwen in de gemeente Utrecht? Dat kan 365 dagen per jaar! Dan zijn er wel een aantal dingen waar jullie rekening mee moeten houden.

Wat moet je weten en regelen? Van de kosten tot de locatie, dit artikel legt je uit welke zaken je moet regelen voordat jullie kunnen trouwen in Utrecht.

Jouw bruiloft in Utrecht start hier!

Er is veel te plannen, te onderzoeken en met elkaar te bespreken. Het eerste onderzoek kun je makkelijk via internet doen. Maar dan wil je toch persoonlijk kennis maken met trouwbedrijven die jou interesseren. Trouwspecialisten in de ogen kijken om te zien of je een klik hebt. En nog belangrijker:

Trouwspecialisten die al jouw vragen kunnen beantwoorden zodat jij de mooiste bruiloft hebt. Als je de bruiloft wilt organiseren die jíj het moiist vind ( en niet de bruiloft die jou wordt aangepraat) ga je eerst naar een WeddingFair. Ja!, ook of zelfs, als je voor de tweede keer trouwt. Het kan namelijk altijd persoonlijker of mooier!

Trouwen in Utrecht begint bij WeddingFair. Daar ontmoet je de trouwbedrijven die hun ervaringen met jou willen delen én een open oor hebben voor jouw wensen!

…. In ondertrouw gaan

Yes, jullie gaan trouwen! Waarschijnlijk kun je niet wachten met het plannen van jullie bruiloft, maar er staat jullie eerst wat anders te doen! Namelijk in ondertrouw gaan. Dit klinkt misschien als meer dan wat het is, maar het betekent simpelweg dat je aangeeft bij de gemeente dat je gaat trouwen.
Als jullie willen trouwen in Utrecht, moet je dat bij de gemeente van Utrecht aangeven. (ook als je in een andere gemeente woont) Dit kan op twee manieren: online via DigiD of op afspraak aan de balie van de gemeente. Hier kun je dan meteen ook andere zaken regelen, zoals de getuigen, de trouwdatum en de betaling van de huwelijkskosten.
Een melding maken van jullie voorgenomen huwelijk moet minimaal twee weken en maximaal een jaar van te voren. Belangrijk is om samen vóór de afspraak te beslissen is of jullie een trouwboekje willen en wat jullie achternaam wordt.
Voor meer informatie over in ondertrouw gaan in Utrecht klik je hier voor de website van de gemeente: Trouwen in Utrecht

Trouwen in Utrecht: ondertrouw, regel het optijd!

Voor je kunt trouwen in Utrecht dien je onder andere de trouwdatum en –locatie vast te leggen bij de gemeente Utrecht. Doe dit tenminste drie maanden van tevoren. Als je in de drukke trouwperiode trouwt (van april tot en met september) of op een bijzondere datum wil trouwen, is het slim om de datum nog eerder aan te geven.

De trouwambtenaar

Kies je voor een Utrechtse trouwambtenaar, dan neemt hij of zij tenminste één maand voor de grote dag contact met je op voor een kennismakingsgesprek en het bespreken van de ceremonie. De ceremonie duurt maximaal 45 minuten. Kies je voor een trouwambtenaar uit een andere gemeente? Of liever een vriend(in) of familielid als trouwambtenaar? Dan kunt u hem of haar laten benoemen tot trouwambtenaar voor 1 dag. Dit kost €179 euro en moet minimaal vier maanden van tevoren aangevraagd worden.

Wat kost trouwen in Utrecht

Voor het trouwen op een locatie in Utrecht naar keuze betaal je op maandag tot en met vrijdag van 08:00 uur tot 18:00 uur €627,- euro. Op de doordeweekse dagen na 18:00 uur, in het weekend en op feestdagen betaal je €890 euro.-
Let op: dit zijn enkel de kosten die je betaald voor de huwelijksvoltrekking in Utrecht. Natuurlijk betaal je ook nog de locatie zelf voor de huur.

Er zijn ook een aantal andere opties voor het trouwen in Utrecht. Zo kun je trouwen op vaste locaties in Utrecht voor minder geld, eenvoudig trouwen in het stadskantoor voor een nog lager tarief en op sommige dagen en tijden kun je zelfs gratis trouwen. Voor meer informatie hierover, klik hier

Waar in Utrecht kun je trouwen?

Er zijn heel veel mooie locaties in Utrecht die goedgekeurd zijn als trouwlocatie door de gemeente Utrecht. Voorbeelden zijn Sterrenwacht Sonnenborgh, Kasteel de Haar en Anafora. Een complete lijst van goedgekeurde trouwlocaties vind je hier.

Een zelfgekozen locatie

Een super persoonlijke optie is elkaar het ja-woord geven op een locatie die je zelf hebt uitgezocht. Dit kan bij wijze van zelfs je eigen huiskamer zijn. Maar niet elke locatie is geschikt als trouwlocatie, je mag bijvoorbeeld niet in een park of boomgaard trouwen. Wil je op een zelfgekozen locatie in Utrecht trouwen, dan moet de gemeente Utrecht dit goedkeuren. De aanvraag voor de goedkeuring moet uiterlijk zes weken voor de trouwdatum ingediend zijn. Het formulier om dit te doen vind je hier.

Voor meer informatie over trouwen in Utrecht, ga naar de website www.utrecht.nl/trouwen of bel naar: 14 030.

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!