Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

eenvoudige huwelijksgeloften

Eenvoudige huwelijksgeloften

Trouwbeloften hoeven niet breedsprakig of overdreven te zijn om betekenisvol te zijn. Beloftes die kort en bondig ter zake komen, zijn misschien wel memorabeler.  Als je geloften meer dan twee minuten duren wanneer je het hardop oefent, is het tijd om te bewerken.

Op je trouwdag kunnen je geloften namelijk gemakkelijk twee keer zo lang duren, omdat het een emotionele dag vol zenuwen en opwinding is. Deze voorbeelden zijn een goed startpunt als je woorden wilt spreken die de tand des tijds doorstaan zonder te bloemrijk te zijn.

Hobby-gerichte korte huwelijksgelofte voorbeeld

In dit voorbeeld van de huwelijksgelofte sprak Adam over de activiteiten en hobby’s die een integraal onderdeel zijn van zijn relatie met Holly. Dit diende niet alleen als een walk down memory lane, maar het wierp ook een visie op hun gedeelde toekomst samen vol met gedenkwaardige activiteiten en uitstapjes.

Adam tegen Holly: Je hebt het zuiverste hart en een warme, liefdevolle ziel. In elke persoon die je ontmoet, vind je niet alleen, maar verhelder je ook hun innerlijke licht. Met jou voel ik me de helft van een onstuitbaar geheel, en ik kan niet wachten om dit leven met jou aan te gaan als mijn beste vriend en levenslange partner.

Ik kijk er niet alleen naar uit, maar kijk er vol ongeduld naar uit om samen door te gaan met onze vele avonturen en uitstapjes…. Het verkennen van de beste nationale parken op dit continent, het doorkruisen van de wereld, het spelen van golf en pick-up hockey, long-boarding langs het strand, het bijwonen van basketballwedstrijden en concerten die variëren van heavy metal tot Lady Gaga, en vooral, het bouwen van een huis en een gezin met jou.

Voorbeeld van eenvoudige traditionele huwelijksgelofte

Voor hun trouwbeloften reciteerden Amy en Roland allebei dezelfde reeks korte geloften. Ze begonnen met “je bent” -verklaringen die kenmerken van elkaar benadrukten en lanceerden vervolgens in “ik zal” -verklaringen die de beloften weerspiegelden die ze als pasgetrouwden wilden nakomen.

Amy en Roland:  Je bent mijn geliefde en mijn leraar, je bent mijn model en mijn medeplichtige, en je bent mijn ware tegenhanger. Ik zal van je houden, je vasthouden en je eren, ik zal je respecteren, je bemoedigen en koesteren, in gezondheid en ziekte, door verdriet en succes, voor alle dagen van mijn leven.

Dit kan ook interessant voor je zijn:

Een traditionele Japanse bruiloft

Japanse bruiloften zijn er in verschillende soorten en stijlen. Van Westerse bruiloften tot aan traditionele bruiloften in Shinto-style. Maar hoe gaat zo’n traditionele Japanse bruiloft er aan toe?

LEES VERDER
weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!