Picture of WeddingFair

WeddingFair

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Trouwen in Arnhem? Dit moet je weten!

Binnenkort vindt dé trouwbeurs van Weddingfair plaats bij jou in de regio. Het moment om inspiratie op te doen voor jouw droombruiloft! Naast inspiratie opdoen, dien je nog een hoop andere zaken te regelen voor je kunt trouwen, zoals jouw gemeente laten weten dat jullie gaan trouwen.

Willen jullie toevallig in Arnhem trouwen? Dan is dit artikel iets voor jullie! Dit artikel vertelt je wat je moet weten over trouwen in Arnhem.

First things first: in ondertrouw gaan in Arnhem

Het eerste wat je moet doen om te kunnen trouwen in de gemeente van Arnhem, is in ‘ondertrouw’ gaan. Dit houdt in dat je bij de gemeente moet aangeven dat jullie gaan trouwen. Je dient gezamenlijk jullie verloving aan te geven bij een medewerker van de gemeente, tijdens een afspraak. Dit kan vanaf één jaar tot vier weken voor het huwelijk. Hier lees je meer informatie over de afspraak en wat je mee moet nemen.

Je kunt het huwelijk laten voltrekken door een ambtenaar van de burgerlijke stand uit de gemeente Arnhem of uit een andere gemeente. Als je jullie huwelijk wilt laten voltrekken door een ambtenaar uit een andere gemeente, dien je dit twee maanden voor het huwelijk aan te geven. Willen jullie het huwelijk laten voltrekken door een vriend of familielid, dan dient het verzoek hiervoor uiterlijk vier maanden voor het huwelijk binnen te zijn bij de afdeling Burgerzaken.

Trouwlocaties in Arnhem

De gemeente Arnhem beschikt over drie eigen trouwlocaties. Daarnaast heeft de gemeente Arnhem een aantal vaste locaties aangewezen als trouwlocatie. De complete lijst vind je hier. Je kunt ook een ‘vrije locatie’ kiezen als trouwlocatie. Je dient de beschikking van de locatie eerst te regelen met de eigenaar van de locatie, en daarna regel je ceremonie met de gemeente. Via dit formulier kun je een trouwlocatie aanvragen.

Als jullie in het buitenland willen trouwen, dan heb je in sommige gevallen een huwelijksbevoegdheidsverklaring nodig. Meer informatie hierover vind je hier.

Hoeveel kost trouwen in Arnhem?

Trouwen in Arnhem kan gratis op dinsdag in de trouwzaal van 13:00 tot 13:15 uur. Hiervoor is wel een wachttijd van zes maanden. Een complete lijst van de kosten om te trouwen op verschillende locaties vind je hier.

Als jullie beiden in Arnhem wonen en in bezit zijn van een Gelrepas, dan kunnen jullie gratis trouwen in de drie officiële trouwlocaties van Arnhem (de Trouwzaal, de Trouwkamer of de Scheepenzaal) op maandag tot en met donderdag van 09:00 tot 12:00 uur.

Voor meer informatie over trouwen in Arnhem, ga naar de website of bel naar 0900-1809. Voor meer informatie over de Weddingfair beurs in Arnhem, kijk hier.

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!