WeddingFair

WeddingFair

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Wat je moet weten over trouwen in Amsterdam

De romantische hoofdstad van Nederland: Amsterdam. De grote stad die dorps aanvoelt dankzij de vele grachten, oude huizen en kleine straatjes. Niet gek dat jullie in deze stad willen trouwen!

Als je wilt trouwen in Amsterdam zijn er een paar zaken waar je rekening mee moet houden. Zo dien je in Amsterdam in ondertrouw te gaan, zijn er verschillende kosten waar je rekening mee moet houden en moet je op tijd aangeven bij de Amsterdamse gemeente op welke datum je trouwt. Dit artikel neemt je mee in alles wat je moet weten voor je in onze hoofdstad kunt trouwen. Lees ook: trouwen in Rotterdam of Utrecht

In ondertrouw gaan in Amsterdam

Trouwen in Amsterdam gaat in vier stappen. De eerste stap is het aankondigen van het huwelijk. Dit wordt ook wel ‘in ondertrouw gaan’ genoemd. De daarop volgende stappen zijn het doorgeven van de trouwdatum en –locatie en daarna het aangeven van de getuigen. Deze drie stappen kun je ook in één keer doen, tijdens een afspraak. Het is hoe dan ook belangrijk dat je minimaal zes weken van te voren het huwelijk aangeeft. Daarna heb je maximaal één jaar de tijd om te trouwen.

Wat je nog meer moet weten over trouwen in Amsterdam

Naast dat je in ondertrouw moet gaan in Amsterdam, zijn er nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je wilt trouwen in Amsterdam.

Een eigen trouwambtenaar in Amsterdam
In Amsterdam kun je je laten trouwen door een vriend, familielid, kennis of door een zelfstandig trouwambtenaar. Hiervoor moet deze persoon zichzelf wel eerst benoemen tot trouwambtenaar voor één dag. Bij de ceremonie is ook altijd een ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Amsterdam aanwezig. Deze ambtenaar controleert of alles volgens de wet verloopt. Hij of zij kan wel maar 45 minuten aanwezig zijn, dus het is belangrijk dat het wettelijke gedeelte van de ceremonie binnen deze tijd valt.

Wat kost trouwen in Amsterdam?
Je kunt in Amsterdam voor verschillende prijzen trouwens, ook gratis. Voor een officiële trouwlocatie in de stad betaal je vanaf €740,- euro. Klik hier voor de officiële trouwlocaties van Amsterdam. Om te trouwen bij de gemeente betaal je €799,- euro. Een zogeheten ‘’baliehuwelijk’ kost €166 euro en trouwen bij het stadhuis kan gratis. Er zijn verschillende regels verbonden aan de plekken waar je kunt trouwen in Amsterdam. Kijk voor de regels en meer actuele informatie hier.

Waar kun je trouwen in Amsterdam?
Trouwen in Amsterdam kan op de eerdergenoemde locaties, maar ook op een officieel geregistreerde locatie zoals een kerk, restaurant of museum. Je dient dit wel zelf te regelen met de eigenaar of beheerder van de locatie. Als je wilt trouwen op een locatie die nog niet geregistreerd is als officiële trouwlocatie, dien je eerst een aanvraag voor deze locatie te doen.

Trouwspecialisten vinden in de regio Amsterdam
Ben je op zoek naar inspiratie voor jullie grote dag? Bij WeddingFair vindt je meer dan 40 verschillende trouwbedrijven die de hele dag in touw zijn om jou bij te staan de perfecte trouwdag te organiseren. De entrée is helemaal gratis! Een goede kans om jou leveranciers te vinden en je vragen te stellen aan de specialisten.

Meer informatie over trouwen in Amsterdam, bel naar 14 020 of ga naar de website.

Related blogs

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!