Picture of jedidja

jedidja

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

bloemen voor het bruidsboeket

Bloemen voor het bruidsboeket: welke bloemen kies jij uit?

Bloemen voor het bruidsboeket; welke kies jij?

Het bruidsboeket is een onmisbaar blikvanger op de trouwdag. Het is een traditie om als bruid een bruidsboeket te dragen en je kunt het boeket helemaal zelf naar wens samenstellen. Daarnaast zijn de bloemen voor het bruidsboeket een mooie aanvulling op het kleurenpalet of thema van de bruiloft. Maar hoe stel je het perfecte bruidsboeket samen?

Er zijn een hoop factoren die meespelen bij het kiezen van de juiste bloemen voor het bruidsboeket. Zo moet het boeket natuurlijk mooi bij het thema passen, maar moeten de bloemen ook de jurk niet overschaduwen of juist wegvallen bij de jurk. Nog een factor die meespeelt bij het kiezen van de juiste bloemen voor het boeket is het seizoen waarin je gaan trouwen.

De bloemen van het seizoen

De bloemen die het meest worden gekocht voor een bruidsboeket zijn de pioenroos, de roos, de tulp, anjer, hortensia en de rankonkel. Natuurlijk moet je in de eerste plaats kiezen voor wat je het mooist vindt, maar door voor bloemen te kiezen die bij het seizoen passen waarin je gaat trouwen, ben je veel goedkoper uit. Bloemen die geïmporteerd moeten worden zijn namelijk een stuk duurder. Maar welke bloemen horen nou bij welk seizoen? WeddingFair heeft het voor je uitgezocht!

De zomer

Bij de zomer horen natuurlijk vrolijke bloemen! Voordeeltje: in de zomer bloeien de meeste bloemen, dus dan heb je meeste keus. De onderstaande bloemen horen bij het zomerseizoen:

♥ Rozen
♥ Hortensia’s
♥ Lelie’s
♥ Pioenen
♥ Gardenia’s
♥ Bouvardia’s

De herfst

In het herfstseizoen kun je jouw boeket aanvullen met herfstige elementen zoals besjes en eikeltjes, naast genoeg mooie bloemen voor je bruidsboeket, zoals:

♥ Amaryllis
♥ Eucalyptus
♥ Hortenia’s
♥ Zonnebloemen
♥ Orchideeën
♥ Bouvardia’s

De winter

In de winter bloeien er wat minder bloemen, maar dat maakt niet dat jouw boeket saai hoeft te zijn. De winter heeft juist een aantal prachtige bloemen die geweldig bij een winters bruidsboeket passen!

♥ Hyacinten
♥ Jasmijn
♥ Sneeuwvlokjes
♥ Tulpen
♥ Orchideeën
♥ Anemonen

De lente

In de lente komen de meeste bloemen weer tot bloei. Het typische lenteboeket is fris, vrolijk en licht. Dit zijn de bloemen die bij de lente horen:

♥ Sering
♥ Kamille
♥ Jasmijn
♥ Irissen
♥ Vergeet-me-nietjes
♥ Rozen

Originele bruidsboeketten?

Een bijzonder bruidsboeket

Als je jouw bruidsboeket wat spannender wilt maken, spuit dan één of meerdere bloemen goud of zilver. Spuit bijvoorbeeld één roos goud zoals op de foto, of spuit een aantal gipskruidbloemetjes zilver of roségoud.

Een orange inspired bruidsboeket

In het boeket is het thema oranje. Dit boeket staat prachtig bij een bruiloft in de herfst, maar ook in de zomer of lente zal dit boeket helemaal tot zijn recht komen. 

Een romantisch bruidsboeket

Ben je een romantisch type? Geef je boeket een romantische touch door de stengels van de bloemen te omwikkelen met kant. Het kant past perfect bij rozen en madeliefjes.

Geur aan je bruidsboeket

Voeg geur toe aan je bruidsboeket! Door een bepaalde geur toe te voegen aan je bruidsboeket, zal je altijd herinnert worden aan de bruiloft wanneer je de geur opnieuw ruikt. Kies voor sterk ruikende bloemen en/of planten zoals grote rozen of lavendel.

Maak het bruidsboeket 'eigen'

Door een detail toe te voegen aan het boeket maak je het boeket nog eigener. Voeg bijvoorbeeld steentjes toe of parels. Parels geven het boeket een klassieke touch.

Wil je het boeket ultra-persoonlijk maken? Voeg dan een persoonlijk item toe! Bijvoorbeeld een dierbaar kettinkje of een foto van een dierbare die helaas niet bij de bruiloft kan zijn.

En nog een laatste tip....
Fooi

Geef je eigenlijk fooi aan de bloemist die je inhuurt voor de bruiloft? Dit mag je zelf bepalen. In principe betaal je geen fooi aan leveranciers waar je een contract hebt ondertekent. Muzikanten, DJ’s, bedienend personeel en chauffeurs krijgen meestal wel fooi, maar de bloemist over het algemeen niet. Als je erg tevreden bent over de service van de bloemist kun je natuurlijk een klein cadeautje als bedankje geven.

Hopelijk helpt dit artikel bij het samenstellen van jouw ideale bruidsboeket. Weet je het toch nog niet helemaal? Vraag een bloemist om je te helpen! Bloemisten weten veel af van bloemen en kunnen je perfect helpen.
Welke bloemen vind jij het mooist in een bruidsboeket?

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!