Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

week voor de bruiloft weddingfair

Last minute checklist voor jouw bruiloft

This is the moment! Je bent maanden en maanden bezig geweest met plannen en je telt de laatste dagen af tot je bruiloft. Het is bijna tijd voor de grote dag! En nu hoef je alleen nog maar te verschijnen, toch? Nou, niet zo snel. de week voor je bruiloft zal zeker een beetje hectisch zijn met een paar last-minute taken om je lijst af te vinken. Maar waar begin je?  Gelukkig heb je WeddingFair en deze checklist: 22 tips om te doen in de week voor de bruiloft

Of je deze taken nu tot het laatste moment hebt uitgesteld vanwege de specifieke timing die ze nodig hebben, of dat ze je totaal zijn ontglipt, de last-minute bruiloft-checklist is een belangrijke herinnering aan wat er nog te doen is.

Het is het beste om alles wat je nodig hebt op orde te hebben, vroeg of laat, zodat je met de voetjes omhoog kunt genieten van elke seconde van je huwelijksfeest. Zonder last-minute uitstapjes te maken om shampoo op reisformaat op te halen of je bruidsmeisjes midden in de nacht te appen en hen smeekt om je te helpen met een onvoorziene trouwjurk-noodgeval.
Vergeet vooral niet om te proberen zo flexibel mogelijk te blijven tijdens dit laatste aftellen. Last-minute aanpassingen zullen gebeuren, dus ga met de stroom mee. Blijf gewoon doorgaan, on top of things, en probeer je focus voor ogen te houden: trouwen! Je bent op de goede weg!

01. Zeg Ja tegen jouw Spiegelbeeld

Je moet je jurk in de week van de bruiloft ophalen, maar stop daar niet. Probeer het volledige ensemble, inclusief schoenen en sieraden, om je look af te maken. Check de spiegels en vind jezelf picture perfect. Oefen die wandeling door het gangpad en zorg ervoor dat alles er comfortabel uitziet en aanvoelt.

02. Test-loopjes met je schoenen

Je trouwschoenen zijn waarschijnlijk gloednieuw en je zult ze een tijdje dragen op de grote dag. Draag ze elke dag een korte tijd in huis en loop rond op een paar verschillende oppervlakken om ze echt te testen. Maak ze desnoods iets stroever met een schuurpapiertje.

03. Gooi de taken van je werk het raam uit

Zorg dat je aan het begin van die week grote projecten of opdrachten hebt afgewerkt zodat je geen to-do-lijst met werktaken in je hoofd hebt. Werk is het laatste waar je aan wilt denken als je jouw trouwdag tegemoet gaat.

04. Bling de ring

Ga naar je juwelier om je verlovingsring, andere ringen en sieraden die je draagt op de trouwdag professioneel te laten reinigen, zodat ze extra schitteren op je trouwdag.

05. I-puntjes zetten met de weddingplanner of ceremoniemeester

Als je een weddingplanner of ceremoniemeester hebt, maak dan een laatste afspraak met hen om eventuele last-minute details door te nemen.

06. Bevestig last-minute RSVP’s

Dit is het moment om iedereen te bellen die nog geen RSVP heeft verzonden. Neem contact op met de last-minute achterblijvers die je nog niet hebben verteld of ze wel of niet naar je bruiloft komen. Hoewel het misschien voelt alsof je een kat-en-muisspelletje speelt, is het beter om de laatste telling eerder dan later te weten – anders kunnen die besluitelozen opdagen maar nergens zitten.

07. Knappe koppen tellen

Je wilt het definitieve aantal personen op de maandag voor de bruiloft aan jouw verschillende leveranciers en de locaties waar je trouwt, dineert of feest doorgeven (check hiervoor je contract).

08. Voltooi de tafelindeling

De meeste RSVP’s zouden nu binnen moeten zijn, dus ga zitten met je aanstaande echtgenoot en maak de tafelindeling af. Zorg ervoor dat je een kopie stuurt naar degenen die het nodig hebben, zoals de weddingplanner, fotograaf en ander bruidspersoneel.

09. Lijst van onvergetelijke momenten

Er zijn van die momenten die je zeker met een foto wilt herinneren. Stuur dit overzicht naar jouw fotograaf en vraag aan de ceremoniemeester of een gast van het huwelijksfeest om regelmatig in contact te blijven met de fotograaf op de trouwdag.

10. Laatste check met de trouwambtenaar

Je wilt dat dit ding legaal is, toch? Ben je op tijd in ondertrouw gegaan en is alles geregeld met de getuigen? Zorg ervoor dat jouw trouwakte in orde is en laat dit bevestigen door de trouwambtenaar. Neem de afloop van de ceremonie nog even door om zeker te zijn dat iedereen op hetzelfde spoor zit.

11. Wie brengt de toast uit

Als er een paar mensen zijn die iets speciaals voor jou en jouw partner willen uitspreken  tijdens de ceremonie, het diner of het feest, neem dan contact met hen op om dit te bevestigen. Je kunt ze ook het tijdsbestek laten weten dat ze moeten verwachten om te spreken, zodat ze zich kalm en klaar voor hun rol voelen.

12. Inpakken en afleveren

Nu je precies weet wie er komt en waar ze zitten, kun je deze zelf schrijven of laten drukken en inpakken, klaar voor de grote dag. Ook deze breng je naar de betreffende locatie.

13. Leg fooien klaar

Maak envelopjes met fooien voor jouw leveranciers klaar door contant geld in gemarkeerde enveloppen te doen. Je wilt niet op de avond van de bruiloft rondscharrelen voor geld.

14. Plaatskaartjes printen

Ga naar je juwelier om je verlovingsring, andere ringen en sieraden die je draagt op de trouwdag professioneel te laten reinigen, zodat ze extra schitteren op je trouwdag.

15. Familiebezoekjes

Raak de thuisplaat aan met je ouders en (bijna) schoonmoeder en schoonvader, en ook je directe familie Kijk of ze nog iets nodig hebben of last-minute vragen hebben. Als je eenmaal met ze hebt gepraat, vraag ze dan om op te treden als contactpersoon voor de andere gasten of familieleden die vragen hebben.

16. Wijs een Social Media Guru aan

Wie is er handig met social media? Vind een twitter-finger of media-mogul om te zorgen voor alle sociale-medialogistiek, zoals het testen van jouw Snapchat-filter op de grote dag of het aanmoedigen van gasten om jullie #bruiloft-hashtag te gebruiken.

17. Pak een "Bridal emergency kit" in

Je kunt speciaal voor de gelegenheid een noodpakketje kopen of de doe-het-zelf-route nemen. Je wilt dingen als pleisters, een nagelvijl, haarlak, pijnstillers, tampons, een klein naaisetje en extra make-up toevoegen.

18. Spannend! Oefen je geloften hardop

Ga naar je juwelier om je verlovingsring, andere ringen en sieraden die je draagt op de trouwdag professioneel te laten reinigen, zodat ze extra schitteren op je trouwdag. Hier vind je nog ideeën

19. Schrijf je liefje een briefje

Pen een  paar woorden en gevoelens voor je aanstaande echtgenoot(e) op papier om te lezen op de ochtend van de bruiloft. Het zal jouw liefde helpen enthousiast en emotioneel te worden voor de dag die voor jullie ligt. Of bekijk een voorbeeld

20. Bekijk de weersvoorspelling

Het is geen verrassing dat het weer in Nederland onvoorspelbaar kan zijn en op het allerlaatste moment kan veranderen. Dus het is de moeite waard om te kijken naar wat de meest recente weersvoorspelling voorspelt. Stormwolken of een hittegolf aan de horizon? Maak er een verrassend onderdeel van je dag van.

21. Breng samen tijd door

Huwelijksstress kan soms het plezier overschaduwen, en het is altijd belangrijk om te onthouden waarom je in de eerste plaats gaat trouwen. Zorg ervoor dat je ruimte overhoudt om quality time door te brengen met je liefde. Of het nu een romantische date night is of een ontspannen strandwandeling, het is echt belangrijk om het te doen.

22. Adem in adem uit

Bruiloftsplanning houdt je scherp, dus blijf gehydrateerd en fit. Houd een liter water in de buurt. Probeer iets eerder dan normaal in bed te kruipen. Hoe meer rust je krijgt, hoe beter. Zodra de huwelijksactiviteiten beginnen, kan het moeilijker zijn om een ​​goede nachtrust te krijgen.
Je bent aan het einde van de planning, dus trakteer jezelf! Maak een stevige wandeling, laat je masseren, kijk naar jouw favoriete film… Doe wat je maar wilt om te ontspannen, zodat je fris en opgewekt in jouw grote dag springt.

RELAX! You got this

Benieuwd wat je NIET moet doen in de week voor je bruiloft? Check het hier: 14 dingen die je niet doet in de week voor de trouwdag

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!