Picture of jedidja

jedidja

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Dieren op je bruiloft – tips en do’s & don’ts

Dieren op je bruiloft; do’s & don’ts!

Witte duiven loslaten is de bekendste variant van dieren op je bruiloft. Het staat voor trouw blijven aan elkaar en elkaar de vrijheid geven. Het welzijn van de duiven is natuurlijk erg belangrijk, maar als dit in orde is, en ze ook op de juiste plaats worden losgelaten – namelijk op een open plek, nooit binnen of onder bomen -, is dit gebaar een prachtige symboliek om elkaar vrijheid binnen het huwelijk te geven.

Als je van dieren houdt, is het misschien leuk om duiven los te laten op jullie bruiloft. Maar het hoeft echt niet bij alleen duiven te blijven! Verschillende dieren kunnen op veel manieren een rol spelen op de bruiloft, waarbij ze er zelf ook nog plezier aan hebben, want dat is natuurlijk belangrijk! Of misschien heb je wel een geliefd huisdier wat eigenlijk niet te missen is op de bruiloft. Dit artikel geeft je ideeën en inspiratie om jouw lievelingsdier of huisdier te laten shinen op the big day!

Je trouwe viervoeter op je trouwdag

Honden zijn misschien wel het meest geschikt om onderdeel te laten zijn van je bruiloft. Ze zijn meestal sociaal en luisteren goed. Daarom is het bijvoorbeeld erg leuk om jullie hond ringdrager te laten zijn. Perfect is natuurlijk als jullie hond direct en in rustig tempo naar jullie toe komt gelopen met de ringen, maar de kans is groot dat dit minder gesmeerd gaat; de hond raakt afgeleid of loopt de verkeerde kant op. Gelukkig zal dit enkel voor grappige situaties zorgen. Om te zorgen dat jullie hond wel naar jullie toe komt gelopen, is het slim om hem of haar subtiel met brokjes te lokken.

Net als alle dieren is een hond een leuk element op de trouwfoto’s, maar stel dat het niet is toegestaan om dieren naar jullie trouwlocatie mee te nemen, dan kan het ook leuk zijn om je hond op de foto’s te vereeuwigen door foto’s te maken van de voorbereidingen van de grote dag, waarbij je hond bijvoorbeeld even bij je komt kijken terwijl jij in de bruidsmake-up zit! Overleg de mogelijkheden met je fotograaf.

Een hond kan ook prima gezelschap zijn voor de bruidskindjes. Hoe schattig is het om hen samen naar het altaar te zien lopen met de ringen? Daarnaast is een hond de gehele dag een fijn gezelschap voor de bruidskinderen. Zo heeft de hond namelijk iemand om mee te spelen en hoeven de kinderen zich niet te vervelen

Je kat op The big day

Katten hebben een sterke eigen wil, daarom zijn kittens het beste geschikt om de show te stelen en te stralen op de trouwfoto’s! Houd er wel rekening mee dat katten veel haren verliezen. Neem om er zeker van te zijn dat de kat geen haren achterlaat op jullie mooie outfits, een kledingroller mee!
Achter de onderstaande foto schuilt een prima verhaal. Michele en Nick zijn dierenartsen en adopteerden voor hun trouwdag twee kittens. Op de trouwdag deden ze een oproep om huisdieren uit asiels te adopteren en weer een thuis te geven. Het stel haalde met hun actie veel publiciteit. Klik op de link rechts onder in de foto voor het hele verhaal!

Paardjes of ezeltjes!

Paarden zijn iets meer standaard op bruiloften, namelijk als vervoer! Vaak zie je dat de paarden een kar of koets voortrekken waar het bruidspaar in zit, maar jullie kunnen natuurlijk ook op de bruiloft aankomen terwijl jullie óp een paard zitten. Het is handig om van te voren wel een paar rijlessen te nemen, paardrijden doe je namelijk niet zomaar! Daarnaast hebben vrouwen die een jurk dragen een andere manier van op het paard zitten dan gewoonlijk. Vanzelfsprekend is om deze techniek ook goed van te voren te oefenen. Als jullie het paardrijden eenmaal onder de knie hebben, is het zeker dat jullie een spetterend entree zullen maken!

Paarden zijn ook een mooie toevoeging aan de trouwfoto’s. Ze geven een sprookjesachtige en romantische sfeer. Paarden zijn vooral een prachtige toevoeging op de trouwfoto’s bij bijvoorbeeld een bohemian wedding.

Heb je liever ezeltjes in plaats van paarden op je bruiloft? Dat kan! Ze kunnen je zowel vervoeren per huifkar, als een schattige toevoeging zijn aan de trouwfoto’s!

Vissen

Vissen zijn misschien niet zo spectaculair als dieren op je bruiloft als een hond, paarden of ezels, maar ze zijn wel een sfeervolle toevoeging aan de locatie! Het is natuurlijk perfect als de locatie waar je gaat trouwen zelf al een aquarium heeft, maar zo niet, dan kun je deze ook huren.

Wat ook nog leuk is...

Dieren kun je natuurlijk ook betrekken bij het aanzoek! Wat dacht je bijvoorbeeld van een lieve puppy die de ring voor je aanstaande verloofde aan z’n halsbandje draagt? Dit en meerdere ideeën vind je in dit artikel.

Je kunt je huisdier ook onderdeel laten zijn van de uitnodigingen voor de bruiloft. Hang een bordje om de nek van je huisdier met daarop de datum van de bruiloft en jullie namen en dergelijke. Maak snel een foto en druk deze af op mooie kaartjes. Leuke, originele en te schattige uitnodigingen? Check!

Do's & don'ts als je dieren meeneemt naar je bruiloft

  • Is het toegestaan op de locatie waar je gaat trouwen om dieren mee te nemen? Ga dit na voordat je met al je goede bedoelingen aankomt met je huisdier en vervolgens wordt weggestuurd omdat het niet is toegestaan!
  • Zorg dat er iemand is die op de grote dag de gehele dag ervoor zorgt dat het desbetreffende dier zich goed voelt en voor het dier zorgt.
  • Geef het dier de rust die het nodig heeft en verlang niet teveel van het dier. Bekijk goed wat er mogelijk is en overbelast het beestje niet!
  • Neem je (huis)dier een aantal keer mee naar de trouwlocatie vóórdat jullie gaan trouwen, zo kan het dier aan de locatie en aan alle bijbehorende geurtjes wennen.
  • Ga na of iedereen die op de bruiloft komt er geen probleem mee heeft dat er een dier aanwezig is. Het zou bijvoorbeeld erg vervelend zijn als blijkt dat een aantal gasten erg allergisch is voor honden, terwijl er de hele dag een hondje vrolijk aan het rondwandelen is op locatie.
  • Als je wilt dat je dier bepaalde accessoires draagt op de trouwfoto’s, zorg dan dat je dit aandoet net voor je de foto’s gaat maken. Het zou zonde zijn als je ontdekt dat je dier helemaal vies is geworden net op het moment dat je foto’s wilt gaan maken, omdat het dier vooraf buiten heeft gespeeld

 

We hopen dat we je genoeg inspiratie hebben gegeven voor als je van plan bent om  dieren op je bruiloft een rol te geven op jullie grote dag! Welk dier is onmisbaar op jouw bruiloft?

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!