Picture of WeddingFair

WeddingFair

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

6 leuke trouwbedankjes voor een lente- of zomerbruiloft

De gasten op jullie bruiloft zijn natuurlijk belangrijk. Ze zijn de getuigen bij een prachtige gebeurtenis en zorgen – als het goed is – voor een geweldige sfeer tijdens het feest. Het is gebruikelijk om de bruiloftsgasten dan ook te bedanken met iets kleins, na afloop van de bruiloft. Dit artikel geeft je zes leuke ideeën voor wedding favors die perfect passen bij het lente- en zomerseizoen. Is jullie bruiloft in de lente of zomer gepland? Dan is dit artikel iets voor jullie!

- Geef een schattig, klein plantje

Misschien een beetje voor de hand liggend, maar planten en bloemen worden meestal wél geassocieerd met de lente. Geef je gasten bij het afscheid daarom een leuk plantje in een potje. Bijvoorbeeld een vetplantje, een cactus of een mooie bloem. Ook een leuke optie – en onder het mom: liefde moet groeien – geef zaadjes in een mooi uitziend zakje weg!

- Leuke goodies to go

Ook een leuk idee: etenswaren meegeven! Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerd potje honing (‘you’re the honey to my bee!’) of zelfgemaakte jam. Een zomerse optie: een klein flesje olijfolie. Je hebt vele opties en het beste is om iets te kiezen wat bij jou en jullie bruiloft past.

- Zeg het met bloemen

Tenminste, niet helemaal letterlijk. Je kunt je gasten namelijk ook bedanken met een leuke cupcake. Cupcakes zijn erg feestelijk en kunnen prachtig versierd worden. Wat dacht je van cupcakes met eetbare bloemen erop? Verpakt in een schattig doosje zijn dit super leuke wedding favors! Liefde gaat tenslotte door de maag!

- Een survive-the-summer goodie bag

Heb jij een zomerse bruiloft? Geef je gasten na afloop van het feest een goodiebag gevuld met zomerse producten: een zonnebril (in de kleur(en) van jullie bruiloftsthema!), zonnebrandcrème, een waaier en/of een zomers drankje. Ook met dit idee kun je spelen en toevoegen of weglaten wat je zelf wilt.

Als het erg warm is op jullie bruiloft, kun je je gasten ook de goodiebag geven bij de ceremonie, zodat ze zichzelf kunnen beschermen tegen de zon en warmte (met de zonnebril, de zonnebrand, de waaier, etc.) Meer tips voor een warme, zomerse bruiloft lees je hier 

- Een bedrukte stoffen tas

Als het regent is zo’n stoffen tas niet bepaald handig; de spullen in de tas kunnen snel nat worden, maar ’s zomers is de kans kleiner dat het regent, dus kunnen stoffen tassen vaker gebruikt worden! Geef er een mee aan je gasten! Natuurlijk wel bedrukt met jullie namen en de trouwdatum of met iets anders wat bij jullie trouwdag past. Wees creatief!

- De dorst lessen

Totally summer proof: geef je gasten bij het afscheid een lekker zomerse cocktail of een drankje mee, waarvan het etiquette van het flesje is bedrukt met jullie namen en de trouwdatum!

Hopelijk hebben we je geïnspireerd met deze lenteachtige en zomerse bedankjes. Welk bedankje ga jij gebruiken?

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!