Picture of WeddingFair

WeddingFair

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Het Bruidsboeket: een overzicht van alle vormen en stijlen

Het bruidsboeket is de finishing touch van jouw outfit. Maar welk bruidsboeket gaat het worden? Een trendy plukboeket, het voordeel van een handgebonden boeket of het gezellige bolletje van de Biedermeier? Het bruidsboeket is er in allerlei vormen, maten en kleuren. Én het is ook het meest gefotografeerde accessoire op jouw bruiloft. Ook tijdens de fotoshoot bepaalt het bruidsboeket de sfeer en stijl van de wedding. In dit artikel laten we je zien welke keuzes jullie kunnen maken. Natuurlijk verwerk je jouw lievelingsbloemen in je boeket! Er zijn veel verschillende soorten bloemen voor jouw bruidsboeket en soms moet je rekening houden met de seizoenen. Niet alle bloemen zijn het hele jaar beschikbaar.

Rustic, organic - Het Plukboeket is hip en trendy

Dit boeket is veel imposanter, losser en levendiger dan elk ander bruidsboeket. Het plukboeket wordt steeds populairder, zowel in de huiskamer als voor de bruid en de styling van de bruiloft. Deze boeketten worden los gebonden en zijn vaak samengesteld met speelse hoogteverschillen.

Ranke slanke bloemen, vergrijsde groene takken in combinatie met flinke bloemen zoals de Pioenroos en de Koning Protea zijn erg gevraagd! Ook Pampasgras in roze of wit zie je vaak terug in deze boeketten. Ga je voor hip en trendy? Dan is dit boeket het antwoord!

Deze bruidsboeketten worden als een driehoek opgebouwd. De bloemist leeft zich uit en laat de takken in hun eigen vorm het werk doen. Dus geen strak gecomponeerde vorm maar speelse vrolijkheid die – als het ware- zichzelf vormt.

Biedermeier -  Bol of rond boeket

Het Biedermeier boeket met de herkenbare vorm van een bol is één van de meest gekozen bruidsboeketten. Alle bloemen in dit boeket worden op draad gezet, vervolgens samen gebonden waardoor een compacte halve bol wordt gevormd.  Het handvat wordt zo slank mogelijk gemaakt en valt meestal onzichtbaar weg in de hand van de bruid.

De Biedermeier past bij elke trouwjurk en stijl. Kies je voor één soort bloemen neigt de uitstraling naar klassiek. Als je verschillende bloemen gebruikt en levendig groen wordt het boeket speelser.

Pageant - Lineair, schoof, koker of bundel boeket

In dit boeket herken je de vorm van een koker of een (koren)schoof. Het bruidsboeket is lang en smal en wordt parallel aan de arm gedragen. Deze kan licht gebogen zijn alsof je een baby wiegt. De lange stelen van de bloemen blijven in beeld, ook als ze worden omwikkeld met een satijnen lint.

Naar aanleiding van jouw bloemenkeus wordt het boeket chique, strak of fris modern. Pas op met stekels en doornen, dát is voor de trouwdag niet de beste keus. Ga voor de sterke Calla of Orchidee voor een strakke stijl. Mix verschillende bloemen en kleuren voor meer romantiek.

Cascade - Druppel- of Watervalboeket

Alsof er een flinke regenbui valt, daarvan is de naam van dit bruidsboeket afgeleid. De bovenkant is recht of licht gebogen en valt over de handen. Het boeket waaiert uit en komt weer samen in een tapse punt voor de druppelvorm. Of de stelen blijven lang en vormen de indruk van een waterval. Beide vormen worden gevormd en op draad gezet waarna de omlaag vallende takken een iets natuurlijk verloop krijgen.

Dit is het meest traditionele bruidsboeket wat je op 100-jaar oude foto’s terug kunt vinden. Van koningshuizen tot de prinsessen voor één dag; het boeket staat elke bruid. De vorm en de maakwijze (draad) maken het mogelijk heel veel verschillende bloemen te gebruiken.

Nosegay - Ruiker, Handgebonden bruidsboeket

Bij het handgebonden bruidsboeket houd je de stelen van de bloemen in je hand. Dat kunnen er aardig wat zijn waardoor het boeket dikker en zwaarder is dan een boeket op draad. Je kunt de stelen laten afwerken met linten. Het boeket wordt samengesteld net als elk ander boeket wat je bij de bloemist koopt.

Het vergt minder arbeid en bevat meer bladgroen en is daardoor voordeliger om te maken. Afhankelijk van de bloemen die je kiest, krijgt het boeket haar -lagere- prijs. In kleinere vorm is het uitermate geschikt voor de bruidsmeiden of de bloemenmeisjes.

De pomander - Geurende bol als bruidsboeket

Oorspronkelijk is de “geurende bol” uitgevonden om fijne geuren te verspreiden. In kamers, kledingkasten, om lichaamsgeuren te verhullen maar ook als afrodysium in het huwelijksbed. Het is een vroege vorm van aromatherapie.

De pomander wordt gedragen als een handtasje. De perfecte ronde bol wordt ook wel kissing ball genoemd. Op een basis van oasis worden bloemen gestoken die gelijkwaardig zijn in formaat. Deze vorm is uitermate geschikt om voordelige bloemen een heel luxe uitstraling te geven  en is een super leuk alternatief op het traditionele bruidsboeket.

Aan de bol worden linten of een ketting van kralen bevestigd als handvat. Je kunt de bol in je hand of aan je pols dragen. Tijdens de ceremonie kun je het aan een standaard ophangen als fraaie decoratie én de bloemenmeisjes dragen het aan hun pols.

Posy - Klein compacboeket

Deze vorm wordt vaak gekozen in dezelfde kleurstelling voor de bruid en haar bruidsvriendinnen en/of de bruidsmeisjes. Kan zowel handgebonden zijn als op draad gezet. Door een vrolijke mix van bloemen te kiezen springen de boeketjes eruit op de bruidsfoto’s.

Composiet bruidsboeket

Het meest tijdsintensieve boeket is het composiet boeket. Dit bloemwerk bevat honderden losse echte bloemblaadjes die op één draad worden gebonden of aan elkaar worden gelijmd. Uiteindelijk lijkt dit op één grote bloem.

De hashtag #weddingbouquets bevat meer dan 2 miljoen afbeeldingen. Kijk gerust verder voor jouw ideale boeket. Hier is de link: #bruidsboeketten

 

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!