Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Trouwen in het wit? 5 redenen om te kiezen voor een gekleurde bruidsjurk

Trouwen in een witte bruidsjurk is al eeuwenlang een traditie. De witte kleur van de bruidsjurk symboliseert zuiverheid en maagdelijkheid. De witte bruidsjurk maakte dan ook kenbaar dat de vrouw maagd was. Anno nu is dat lang altijd niet meer het geval, maar toch trouwen heel veel vrouwen nog in een witte bruidsjurk. Tegenwoordig zijn er daarentegen wel diverse trouwjurken te vinden in een andere kleur dan wit. Dit artikel vertelt je waarom trouwen in een andere kleur dan wit géén slecht idee is, én we geven je wat inspiratie!

Reden 1: kleur is trendy!

Een gekleurde bruidsjurk dragen is één van de upcoming trends. Dus, als je binnenkort trouwt in een gekleurde trouwjurk ben je hartstikke hip! Vooral pasteltinten als lichtroze, beige en lichtblauw zijn on trend. Als je de gedachte van trouwen in een felle kleur nog een beetje eng vindt, zijn deze tinten een goede optie voor jou; zachte, mooie kleurtjes en nét geen wit of ivoor.

Le Papillon van Modeco Eleanora | Hearst Gown van Willowby Watters | Rorain van Willowby Watters

Reden 2: gekleurde trouwjurken zijn uniek

Als je een bruidswinkel binnenloopt, zal je veelal witte bruidsjurken zien hangen. Gekleurde jurken worden niet zo vaak gekocht en dus hangt er vaak maar een kleine selectie aan gekleurde bruidsjurken in de winkels. Gekleurde jurken zijn daarom des te unieker! Ook omdat de meeste bruiden nog steeds in het wit trouwen, kun je er zeker van zijn dat jij best uniek bent in jouw gekleurde bruidsjurk!

Reden 3: met kleur kun je jouw jurk afstemmen op het kleurenthema van je bruiloft

Dit moet je wel willen natuurlijk, maar het kan hartstikke leuk zijn om een trouwjurk te dragen die past bij het kleurenthema van jullie bruiloft! Als je een bruidsjurk in net een donkerdere of lichtere tint dan jouw bruidsmeisjes draagt, dan vormen jullie een mooi geheel, maar is toch duidelijk dat jij de bruid bent.

Le Papillon van Modeca Esmee

Reden 4: de opties zijn eindeloos, maak hier gebruik van!

Dare to be different en trouw in een andere kleur dan wit! Of kies voor een floral wedding dress of een jurk met een ander motief. Tegenwoordig zijn er zoveel meer opties voor de bruidsjurk dan wit. Maak hier gebruik van en pas tijdens jouw zoektocht naar de perfecte jurk ook eens een gekleurd exemplaar. Wellicht blijkt jouw ideale bruidsjurk helemaal niet wit te zijn!

Reden 5: je valt op!

Dit is misschien een beetje een weggevertje, maar door in een andere kleur dan wit te trouwen, kun je er zeker van zijn dat je zult opvallen op jouw bruiloft. Heel veel bruiden trouwen immers nog steeds in het wit. Niks mis mee natuurlijk, maar door voor een andere kleur te kiezen, zal jouw bruidslook ongetwijfeld lang nablijven bij je gasten!

Natuurlijk is trouwen in het wit of niet iedereen zijn eigen keus, maar hopelijk heeft dit artikel je geïnspireerd om misschien een andere kleur bruidsjurk te overwegen. Wij zijn in ieder geval verliefd!

Via de hashtag #colouredweddingdresses vind je meer inspiratie en kleur op Insta:

Related blogs

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!