Picture of WeddingFair

WeddingFair

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

Mamma Mia: it’s a wedding! – Organiseer je eigen Mamma Mia bruiloft!

Na het musicalsucces van Mamma Mia kwam er een verfilming die minstens even succesvol was. Hoe kan het ook anders? Swingende ABBA hits, zomerse locaties waar hardroze en oceaanblauw van het scherm spatten en een trouwscene om bij weg te dromen. Onlangs is er een vervolg op de film uitgekomen: Mamma Mia: Here We Go Again! Ook deze film barst van de swingende hits en prachtige locaties. Locaties die veel bruidsparen to be hebben doen afreizen naar de Griekse eilanden. Want, zeg nou zelf, wie wil er nou niet trouwen op zo’n locatie? Houd jij ook zo van de Mamma Mia films? Smolt jij weg bij de trouwscene van Sophie en Sky? Dit artikel geeft je tips en inspiratie om een Mamma Mia themabruiloft te organiseren.

Het kleurenpalet, de locatie en de aankleding

Dé themakleuren voor een Mamma Mia bruiloft zijn natuurlijk hardroze en kobaltblauw. Deze kleuren vormden voornamelijk de filmset van de eerste én tweede Mamma Mia film. Met deze kleuren tover je elke locatie om tot een zomers paradijs.

De echte Mamma Mia experience: Trouwen omringd door het blauwe water.

Natuurlijk zou het ideaal zijn als je zou kunnen trouwen op het Griekse eiland zelf, maar een strandlocatie of een locatie aan het water volstaat ook. Wil je wel trouwen op het Griekse eiland? Do it! Natuurlijk zijn er een hoop dingen waar je rekening mee moet houden als je trouwt in het buitenland, maar je weet in ieder geval zeker dat het weer goed zou zijn én… Griekenland is ook het thuisland van de godin van de liefde: Aphrodite. Do we need to say more?

Het Griekse Mamma Mia eiland, Kalokairi (Eigenlijk Skopelos) wordt omringd door een prachtige blauwe zee en heeft vele kerken en huizen, verspreid over de stad gebouwd in Macedonische en Venetiaanse stijl versierd met prachtige kleurrijke bloemen.

Het kleurenpalet van Mamma Mia op je bruiloft

De trouwlocatie kan je natuurlijk makkelijk aankleden met decoratie en versieringen. Verwerk de hardroze en kobaltblauwe kleuren in de bloemstukken, de tafelversieringen en/of het servies. Gebruik de kleuren als een tropisch tintje of als je daar niet van houd kan je het gebruiken als een lichte accent kleur. Prachtig in combinatie met wit of een geweldige strandlocatie.

 

In de eerste Mamma Mia film, kenmerkt de ceremonie zich door eenvoud, een intieme sfeer, véél kaarsjes en een bohemian vibe door Sophie’s jurk en de bloemen in haar haren. In tegenstelling tot de tafelaankleding en het algeheel levendige kleurenpalet, kan de ceremonie rustiger gehouden worden met veel wit en licht hout, een combinatie die prachtig samengaat met een strandlocatie, waar met de juiste timing de ondergaande zon een mooi contrast vormt met het wit en lichte hout. Veel kaarsen en subtiele verlichting geeft een romantische sfeer die je in allebei de Mamma Mia films veel terugziet.

Verwijzingen naar de film – Laat het thema tot leven komen

In de uitnodigingen, op de tafelkaartjes en/of bedankjes kun je leuke verwijzingen naar de Mamma Mia films zetten, zoals de titels van de liedjes of je favoriete quotes uit de films. Met blauwe tafelversiering, blauw glazen servies en centerpieces van weelderige roze bloemen, creëer je een romantische, maar toch relaxte sfeer die het eilandleven zo kenmerkt.

In plaats van een traditioneel gastenboek kun je ervoor kiezen om de gasten hun boodschap te laten schrijven op Griekse ansichtkaarten, waarmee je de Griekse sfeer nóg meer naar je bruiloft brengt.
En je kunt je net als Sophie naar de locatie laten rijden op de rug van een ezel, maar als je het (iets) simpeler wilt houden, kun je ook aankomen op een bootje, als je op een locatie aan het water trouwt dan…
En dan… de muziek! Onmisbaar op een Mamma Mia bruiloft is natuurlijk de vrolijke muziek van ABBA.  Nadat de ceremonie is afgelopen draai je natuurlijk het nummer Say I do. En I have a dream is hét perfecte liedje voor de eerste dans. Het meerendeel van de liedjes zijn catchy dansnummers (Dancing queen, Gimme Gimme Gimme en Lay all your love on me…), dus een spetterend feest is je gegarandeerd!

De bruidslooks à la Mamma Mia

Niet alleen had Sophie in de eerste film een bohemian bruidsjurk aan, Donna, de moeder van Sophie, is ook een echte hippie, zo blijkt vooral in de tweede film. Een bohemian bruidslook past dus perfect bij een Mamma Mia themabruiloft! Maak de bohemian look af met bloemen in je haren, lange lokken met een ‘’beachy’’ wave (hiervoor gebruik je sea salt spray), lichtroze gelakte nagels, een natuurlijke make-up look met roze en perziktinten en deze schattige handgemaakte sandaaltjes uit Griekeland (gelijk een super leuk aandenken aan jullie Greek Wedding!), perfect als je gaat trouwen op het strand!

De bruidegom draagt een net bruidspak, maar wordt zo gestyled dat hij er relaxed uitziet. Bijvoorbeeld met een lichtblauw pak, met een wit overhemd en lichtbruine loafers of een beige linnen pak met lichtbruine veterschoenen.

Heb jij het idee om een Mamma Mia bruiloft te organiseren? Het is een fun en fabulous thema wat jouw bruiloft zonder twijfel onvergetelijk maakt! Hopelijk hebben we je met dit artikel goed op weg geholpen met het opdoen van inspiratie! Via de #mamamiawedding op Instagram vind je nog meer inspiratie:

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!