Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

trouwkaarten design

Designs voor trouwkaarten

Uitnodigingen zetten de toon voor een bruiloft en je wilt je gasten niet aanspreken met iets dat niet jouw stijl is. Dus als je ervoor openstaat om je gasten te verrassen met trouwkaarten die persoonlijker aanvoelen dan traditioneel, zijn er eindeloze manieren om het creativiteitsniveau in je huwelijksuitnodigingen te vergroten.

Je kunt elk detail van jouw drukwerk voor de bruiloft aanpassen en alles selecteren, van het papier waarop het is afgedrukt tot de verzendsticker die de envelop verzegelt. Maar onthoud: er is veel meer mogelijk aan de look en feel van jouw uitnodigingen te werken dan de manier waarop ze zijn gedrukt. Kies een design, laat een illustratie maken, kies voor een kleur, combineer verschillende kleuren, gebruik een foto, bedruk ook de binnenkant, overweeg om leuke vormen, gemengde materialen en handgeschilderde illustraties te gebruiken om de sfeer te creëren die je wilt.

Wil je inspiratie opdoen voor je eigen unieke huwelijksuitnodigingen? Lees verder voor inspiratie voor trouwkaarten designs.

1. Kies een motief

Hoewel deze uitnodiging vrij klassiek en minimalistisch is, is het motief van een olijftak het verbindende element voor alle drukwerkjes. Zo komt het tot één geheel samen.

trouwkaarten design

2. Een vouwkaart met foto

Geïllustreerde uitklapbare foto-uitnodigingen zijn een leuk alternatief voor de traditionele huwelijkskaarten. Dit levendige ontwerp toont de bruid en bruidegom in een ontspannen setting aan het strand. Het vierde paneel is geperforeerd, zodat gasten het kunnen afscheuren en hun RSVP kunnen opsturen. Op de kaart is het programma van de dag vermeld en de envelop sluit met een waxzegel.

3. Mix van warme kleuren

Traditionele warme paletten omvatten tinten zoals oranje, rood, bordeauxrood, brons en bruin. Al deze kleuren zijn ook populair voor stemmige, ingetogen trouwkaarten. Voor deze kaarten zijn de intense kleuren van robijn gebruikt in oranje, rood en bordeaux. Juweeltinten zijn geweldig voor het creëren van een dramatische, glamoureuze look. De link met edelstenen wordt versterkt door de gouden kleur voor het drukwerk

4. Speel met vormen

De basis van deze set trouwkaarten in bij elkaar passende kleuren wordt gevormd door de off-white trouwkaart. De rechthoekige vorm wordt afgewisseld door het boogvormige kaartje met de timeline, een vierkant kaartje met de kleuren van de dresscode. De ronde kaarten roepen zijn ontegenzeggelijk voor het feest. Niets zegt duidelijker: “tijd om te feesten” dan de cirkelvormige kaartjes voor de bruiloft.  

5. Romantiek in geschept papier

Dit is voor de liefhebbers van een romantische bruiloft en op ambachtelijke wijze gemaakt papier. Handgeschept papier herken je altijd aan de zomen die van nature nooit recht zijn. Voeg hieraan handgeschreven kalligrafie, een monogram en luxe druktechnieken toe. Jouw gasten ontvangen een uitnodiging die een glimp geeft van wat ze kunnen verwachten op jullie bruiloft en koesteren het als een tijdloos aandenken.

TIP! Als je op zoek bent naar een manier om jouw huwelijksuitnodigingen te personaliseren, is het inhuren van een illustrator misschien de beste keuze. Geïllustreerde trouwkaarten voegen niet alleen kunstzinnige flair toe, maar er is iets zo speciaals aan het hebben van een uitnodiging die echt uniek is. Alles van een aangepast portret van jou en jouw partner tot een handgetekend familiewapen kan worden omgezet in een illustratie.

6. Verleid met de locatie in het buitenland

Ga jij trouwen in het buitenland? En kies je voor het uitzicht over een Italiaans meer? Met deze trouwkaart verklap je iets, maar niet alles. De dresscode bestaat uit het kleurenpalet van de dag. bruiloft? Stemmige kleuren bedrukt met een zwierig lettertype. Geschept en gekleurd papier. Elegant afgewerkt met een “gescheurd” lint in dezelfde stijl. Salut!

trouwkaarten designs
7. Exotische Chinoiserie

Deze kleurrijke set trouwkaarten is geïnspireerd op Chinoiserie, de Europese interpretatie van Chinese motieven. Een groenblauwe en aqua kleurencombinatie in pastel met hints van roze illustreert kersenbloesems en vogels in reliëf.

Trouwkaarten designs
8. Denk historisch

Trouwkaarten met een helderblauwe boventoon geïnspireerd op historische gebeurtenissen. Hier zie je twee presidenten van de USA met afbeeldingen van Abraham Lincoln en George Washington (ook met hippe zonnebril). Bijpassende details zoals het oude handschrift en de zegel.

9. Floraal thema

Florale huwelijksuitnodigingen zijn een populaire keuze voor koppels die hun grote dag willen vieren met een vleugje natuurlijke schoonheid. Deze roze wilde rozen laten jouw gasten kennismaken met een bruiloft vol elegantie en schoonheid. In jouw eigen woorden in een subtiel en sierlijk lettertype, zul je perfect de romantiek van de komende dag vastleggen. Samengesteld uit een bloemenboeket van blozende roze rozen, eucalyptusbladeren en ander botanisch groen, is deze uitnodiging ideaal voor bruidsparen die een charmante, landelijke bruiloftslook willen.

trouwkaarten designs

10. Landelijke boerderij wedding

Niet alleen voor plattelandsmeisje kan de schoonheid van een ongedwongen, rustieke boerderij-wedding tot de verbeelding spreken. Staan lijndansen, mason jars en hoefijzerspelen op jouw wensenlijst? Dan ben je gelukkiger dan een teek op een hond om een passende set trouwkaarten te versturen. Zadel op, en ga aan de slag!  Deze uitnodigingen zijn echt de belichaming van een cowboy’s droom. De uitnodiging is voorzien van een riem met hoefijzer gesp. De locaties zijn geschetst en wat ons betreft mag de hooischuur dan niet ontbreken…   

trouwkaarten designs

11. Opgerold

Bevrijd je van de conventionele routinematige huwelijksuitnodigingen met deze  “trouwkaarten op rol”. Als je iemand bent die graag uniek is dan zijn opgerolde huwelijksuitnodigingen jouw ding. Jouw gasten zijn enthousiast over het luxe gevoel ervan. Deze elegante rol is voorzien van een lief gestanst hartenrandje.

trouwkaarten design

12. Eenvoud met een touch of glam

Soms is eenvoudig en ingetogen het beste, vooral als het de toon zet voor een moderne bruiloft met een religieuze viering. De lijntekening die terugkomt op verschillende drukwerkjes vertelt het belang van de locatie. Terwijl de glanzende envelop het geheel de glans geeft die bij de feestelijke dag past. 

trouwkaarten designs
13. Boho glamour

Boho vibes, iemand? Een dromenvanger, verenmotief en handgemaakte boeketjes combineren voor de meest vrijgevochten uitnodigingssuite die we tot nu toe hebben gezien. Wat zo leuk is aan dit thema is dat het echt een verlangen uitdrukt om contact te maken met de natuur en een belofte om planeet aarde en alles wat erop leeft te eren. Dat is met andere woorden een uiting van liefde. Vandaar het perfecte thema voor een bruiloft!

Trouwkaarten designs

TIP!: Afhankelijk van de complexiteit van je huwelijksdrukwerk, moet je negen tot 12 maanden voor je bruiloft contact opnemen met ontwerpers van trouwkaarten. Als je op zoek bent naar een aangepaste monogram of illustraties, wil je misschien nog meer tijd inplannen.

14. Bijzondere materialen

Bijzondere materialen. We laten je 3 voorbeelden zien van drukwerk op leer, drukwerk in fluweel en glasheldere kaarten van acryl.

trouwkaarten designs
trouwkaarten designs

15. Trouwkaarten met chique en dromerig in pastel design

Extra suggesties die je kunnen aanspreken:

  • Mix verschillende materialen
  • Gebruik kalkpapier als wrap met een lintje en een lakzegel
  • Neem de omgeving van de locatie in je op en gebruik dit als inspiratie
  • Maak je eigen koninklijke ontwerp met jullie monogram
  • Integreer een kaartje – illustratie- van de locatie
  • Kies jouw favoriete kunstwerk als basis
  • Laat een karikatuur lijntekening maken
  • Back tot the 70’s als je een disco dansfeest hebt
  • Voeg een lintje toe
  • Inspiratie van geodes – minerale natuursteen

 

Naast trouwkaarten is er ook ander drukwerk wat op de bruiloft wordt gebruikt. Lees hier welk drukwerk je nodig hebt voor de trouwdag.

Ga jij je drukwerk op elkaar afstemmen of kies jij voor één design? Lees hier verder!

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!