Picture of jedidja

jedidja

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

drukwerk op de bruiloft

Drukwerk voor de bruiloft op elkaar afstemmen of één design kiezen?

Het drukwerk voor de bruiloft omvat meer dan alleen de trouwkaarten. Een basisset omvat de uitnodiging, een antwoordkaart en een kaart met de uitnodiging  voor de receptie of de bruiloft. Wanneer we verwijzen naar een “trouwkaartenset”, verwijzen we naar die drie items plus alle andere drukwerkjes die een paar nodig heeft voor hun bruiloft. Plaatskaarten, menukaarten, ceremonieprogramma’s en bedankkaarten zijn een paar goede voorbeelden.

In beginsel zijn er twee verschillende stijlen te benoemen. Elke stijl kan op elke gewenste manier worden uitgewerkt. Denk aan kleur,  uitstraling, papierkeuze, typografie et cetera.
Deze twee basisverschijningen leggen we naast elkaar:

 1. Hetzelfde design: alle drukwerken voor de bruiloft hebben hetzelfde ontwerp.
 2. Het op elkaar afstemmen van alle drukwerken betekent dat je verschillende drukwerkjes verzamelt met een gemeenschappelijk element, zoals thema, kleur, enz. zodat alles goed bij elkaar past. 

 

Er zijn voor- en nadelen aan elke optie. Bekijk de onderstaande voorbeelden om een idee te krijgen van welke optie bij jullie trouwstijl past.

Hetzelfde design voor al het trouwdrukwerk

Dit is dus een pakket voor trouwkaarten waarbij alle elementen een identiek ontwerp, kleurenschema en stijl hebben. Het creëert een samenhangende en harmonieuze uitstraling in de hele set. Met hetzelfde design heeft alles dezelfde look, van de save-the-dates tot de trouwkaarten, RSVP-kaarten, ceremonie-programma’s en bedankkaartjes bereik je een consistente esthetiek.

Voordelen

 •  Visuele harmonie: Werken met één design zorgt voor een visueel aantrekkelijke en gepolijste look. Het geeft een gevoel van eenheid en coördinatie aan jouw trouwkaarten en alle andere gerelateerde items.
 • Eenvoud: Het kiezen van één design huwelijksdrukwerk neemt het zoekwerk weg van het mixen en matchen van verschillende ontwerpen. Het zorgt voor een naadloos en moeiteloos selectieproces.
 • Elegante presentatie: Doordat alle drukwerkjes hetzelfde ontwerp hebben voegt dat een vleugje elegantie en verfijning toe aan jouw bruiloft. Het creëert een samenhangende presentatie die een goed doordacht thema of stijl weerspiegelt.
 • Herkenbaarheid. Jullie gasten zullen onmiddellijk aan het ontwerp herkennen dat het om jullie gaat. Je kunt dit design ook gebruiken voor het welkomstbord, spelletjes op de bruiloft en de barkaart, om er maar een paar te noemen.

Nadelen

 • Gebrek aan variatie: Een nadeel van één en hetzelfde ontwerp is dat het jullie opties voor aanpassingen kan beperken. Als je op zoek bent naar diverse ontwerpen of een mix van stijlen, biedt deze uitvoering misschien niet het niveau van variatie dat je wenst.
 • Minder personalisatie: hoewel het matchen van briefpapier visueel samenhangend is, staat het misschien niet veel personalisatie of individualiteit toe. Als je unieke accenten wilt opnemen of jullie persoonlijke stijl wilt weerspiegelen, is een op elkaar afgestemde trouwkaartenset misschien een betere optie.
drukwerk voor de trouwdag

Op elkaar afgestemd drukwerk voor de bruiloft

Op elkaar afgestemde trouwkaarten verwijst naar een trouwpakket waarbij de elementen een vergelijkbaar thema of kleurenpalet delen, maar ze kunnen verschillen in ontwerp, patronen of stijlen. Het zorgt voor meer creativiteit en flexibiliteit met behoud van een algemeen gevoel van coördinatie.

Voordelen:

 •  Creatieve expressie: Op elkaar afgestemd briefpapier biedt de vrijheid om verschillende ontwerpen, patronen en stijlen te mixen en matchen. Hiermee kunt je jouw persoonlijke voorkeuren opnemen, die jullie unieke smaak en creativiteit weerspiegelen.
 • Afgestemd op het thema van de trouwdag: met een op elkaar afgestemde set kun je elementen selecteren die perfect aansluiten bij jouw bruiloftsthema of kleurenschema. Het zorgt voor meer maatwerk en zorgt voor een meer persoonlijke touch. 
 • Flexibiliteit: Op elkaar afgestemd drukwerk geeft je de mogelijkheid om verschillende opties te verkennen en de perfecte combinatie te vinden die bij jouw voorkeuren past. Hiermee kunnen jullie persoonlijkheid laten zien en een unieke set trouwkaarten creëren.

Tegens:

 • Vereist meer planning: Het op elkaar afstemmen van verschillende stukjes drukwerk kan meer inspanning en zorgvuldige planning vereisen in vergelijking met een set waarbij je vasthoudt aan één design. Het gaat om het overwegen van verschillende ontwerpen en stijlen om ervoor te zorgen dat ze elkaar aanvullen.
 • Potentiële inconsistenties: Hoewel op elkaar afgestemd briefpapier visueel aantrekkelijk kan zijn, bestaat de mogelijkheid dat sommige elementen niet naadloos in elkaar overlopen. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de algehele samenhang om een gepolijste look te behouden.
drukwerk op de bruiloft op elkaar afgestemd

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!