Picture of jedidja

jedidja

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

lavendel kleurenschema

Lavendel kleurenschema voor de bruiloft met de kleur van 2023

Digital Lavender, als de trendkleur van 2023, biedt een modern en verfijnd palet voor jouw bruiloft. Een lavendel kleurenschema voor een bruiloft kan een mooie en samenhangende look creëren in verschillende elementen van het evenement. Hier lees je hoe je lavendel kunt opnemen in de kleding van de bruidegom, bloemen, briefpapier, tafelinstellingen, decoraties en andere bruiloftselementen zoals een bruiloft in een veld met lavendel:

1. Kleding van de bruidegom

 •   Overweeg een lavendelkleurig trouwpak of jasje voor de bruidegom. Het kan een subtiele tint lavendel of een diepere tint zijn, afhankelijk van zijn persoonlijke voorkeur.
 • Combineer een grijs, groen of blauw het trouwpak  met een fris wit overhemd en een stropdas of vlinderdas met lavendelpatroon of vlinderdas.
 • Maak de look compleet met accessoires zoals lavendelkleurige pocket corsages, manchetknopen of sokken en style je het geheel af met een donkerpaarse riem en schoenen.
lavendel kleurenthema

2. Bloemen

 • Neem verschillende tinten lavendel op in het bloemwerk voor je bruiloft, waaronder Rozen, Lisianthus, Hortensia’s, Agapanthus, Trachelium, Limonium ofwel zeelavendel,  paarse Alstroemeria’s en lavendelkleurige gipskruid. De majestueuze Delphinium of roze Leeuwebekken kun je inzetten bij grotere bloemstukken.
 •  Combineer met accentkleuren die contrast en diepte bieden. Voeg een vleugje groen en witte bloemen, zoals magnifieke witte rozen, toe om diepte en contrast te creëren. Voor een vleuge extra romangtie kun je denken aan de kleur van roségoud.
 • Kies voor lavendeltakjes of kleine boeketjes van lavendel als corsage voor de bruidegom, gasten, getuigen, bruidsmeisjes en -jonkers.
bloemen lavendel kleurenthema

Drukwerk voor de bruiloft

 • Gebruik lavendel als hoofdkleur voor je trouwkaarten, save-the-dates en andere briefpapierartikelen.
 • Kies voor lavendelkleurige enveloppen of gebruik lavendelkleurige waszegels voor een elegante touch.
 • Voor extra schoonheid voeg je bloemenillustraties met lavendel of een lavendelplantmotief aan het briefpapier toe.
 • Ook de geur van lavendel kun je toevoegen aan je drukwerk. Denk aan geurinkt en een mini-zakje met gedroogde lavendelbloemetjes.
drukwerk lavendel kleurenthema bruiloft

Tafelschikking en decoratie

 • Tafellinnen of lopers voor de diner- of receptietafels liggen voor de hand. Alternatief kies je voor de witte lakens en style je de tafel met lila servetten en kaarsen. Houd de sfeer open met zilverkleurig bestek en enkele tafeldecoraties.
 • Soms heb je geluk en is er serviesgoed en bestek beschikbaar in de perfecte kleur of decoratie. Daarnaast kun je kiezen voor lavendelkleurig glaswerk voor een gecoördineerde look.
 • Maak centerpieces met lila bloemen, aangevuld met andere bloemen in paarse en witte tinten.
 • Integreer metalen elementen zoals zilveren kandelaars, vazen of tafellopers om een vleugje glamour en verfijning toe te voegen aan jouw bruiloftsdecor.
 • Overweeg het gebruik van kleine lavendelplanten of takjes als plaatskaarthouders of huwelijksbedankjes voor de gasten.

5. Trouw je buiten in het veld met lavendelplanten?

 • Lucky You! Gebruik dan de natuurlijke schoonheid en geurervaring van het lavendelveld als achtergrond en beperk extra decoraties om de charme ervan te benadrukken.
 • Je kunt de bruiloft nu ook iets “natuurlijker” stylen. Voeg rustieke accenten toe, zoals houten borden of jute tafellopers om de buitenomgeving aan te vullen.
 • Zet een boog of luifel versierd met lavendelbloemen op voor de ceremonieruimte.
 • Hang lavendelgeurkaarsen of kleine lavendelzakjes rond de locatie om de sfeer te verbeteren.
lavendel bruiloft kleurenthema

6. Andere elementen in lavendel

 • Met subtiele verlichting versterk je de sfeer door gebruik te maken van zachte, warme verlichting. Denk aan het gebruik van sprookjesachtige lichtjes, kaarsen of subtiele uplighting om een romantische en etherische sfeer te creëren.
 • Neem lavendel op in het ontwerp van de bruidstaart, hetzij door lavendelkleurig glazuur, bloemdecoraties of een cake met lavendelsmaak.
 • Bied cocktails met lavendel of kenmerkende drankjes aan de bar.
 • Zelfs de kleinste details kunnen jouw concept perfectioneren. Zorg bijvoorbeeld voor lavendelgeurende zeepjes, huwelijksbedankjes als lavendelthee of -honing voor gasten op jouw bruiloft, om tijdens de viering van te genieten.

7. Wordt dit jouw openingsdans op het feest?

“I am in the lavender haze”

Waarom Lavender Haze door Taylor Swift en wat betekent lavender haze?:

Voorafgaand aan de release van het album ging Taylor in op de betekenis van dit nummer:
“Ik kwam de zin toevallig tegen toen  ik Mad Men aan het kijken was  en ik zocht het op omdat ik dacht dat het cool klonk: “I am in the lavender haze”

“En het blijkt dat het een veel voorkomende uitdrukking is die in de jaren ’50 werd gebruikt, waar ze gewoon verliefdheid beschreven, alsof je in de lavendelnevel zat die betekende dat je in die allesomvattende liefdesgloed was – en ik vond dat erg mooi,” legde ze uit.  

Trouw jij in 2024 en wil jij je helemaal houden aan de trends van 2024? Kies dan voor het abrikoos kleurenschema, lees hier verder.

Ben je er nog niet helemaal over uit welk kleurenschema je wilt op je bruiloft? Lees dan dit blog over het kiezen van je kleurenschema.

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!