Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

I just want to invite you

Om verwarringen te voorkomen is het slim om op een rijtje te zetten wie je allemaal uitnodigt voor jullie bruiloft, wie er op de dag welkom is en wie niet.

Het is handig om uit te gaan van drie verschillende groepen: daggasten, avondgasten en receptiegasten. De daggasten mogen de hele dag aanwezig zijn op jullie bruiloft. Dit zijn over het algemeen directe familie en goede vrienden vaak ook wat collega’s waar je hecht mee bent. Avondgasten zijn de gasten die uitgenodigd zijn voor het feest, bijvoorbeeld je hele team van werk, mensen die je langer dan een half jaar niet gezien hebt, vrienden van je sportclub of mensen die jullie als stel nog nooit hebben ontmoet.
Voor de receptie nodig je vaak mensen uit die je even komen feliciteren, de buren en verre nichten of neven van je ouders bijvoorbeeld, ook collega’s die je niet op het feest wilt hebben kun je  hiervoor uitnodigen.
Het is makkelijk om met een systeem te werken om de gasten te verdelen in deze drie groepen, zo krijgen jullie een mooi overzicht.

De save date kaarten stuur je naar de dag-, avond- en receptiegasten. Iedereen kan dan rekening houden met de datum. Voor de officiële uitnodiging kunnen jullie twee versies maken, voor de daggasten en voor de avondgasten. Of bijvoorbeeld een uitnodiging met ‘’bijkaartjes’’.

Het ligt er net aan hoe jullie het zelf willen doen.

Het is belangrijk dat jullie goed communiceren naar de gasten wanneer ze op de dag welkom zijn en dat zij dat zelf ook duidelijk begrijpen. Voel je ook niet schuldig als je mensen niet uitnodigt, dat is hartstikke normaal.

Related blogs

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!