Picture of jedidja

jedidja

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

design trouwkaarten

Welk drukwerk heb je nodig voor de trouwdag

Een volledige set trouwkaarten bevat meestal een verscheidenheid aan items die zijn ontworpen om belangrijke informatie over te brengen en de toon te zetten voor jouw speciale dag. Het kan bestaan uit verschillende elementen.

Drukwerk vóór de bruiloft. Vanaf het moment dat jou een huwelijksaanzoek is gedaan en je hebt ‘ja’ gezegd, ben je officieel verloofd. Daar past natuurlijk een verlovingsring, tegenwoordig vaker aanzoeksring genoemd, bij. Wil je dat vieren met een feest voor vrienden en familie? Dan kun je hiervoor een uitnodiging voor het verlovingsfeest sturen. Wellicht wil je in dat stadium ook al nadenken over de stijl en vormgeving van het aanstaande drukwerk.

Drukwerk vóór de trouwdag

trouwkaarten drukwerk

1. Save the date kaarten

Deze kaarten kondigen jouw trouwdatum aan en geven gasten een reminder om hun agenda’s van tevoren te markeren. In veel gevallen wordt ook een locatie toegevoegd zodat een reistijd alvast kan worden ingeschat. Het is extra handig als je trouwt in de zomermaanden, als jouw gasten wellicht een vakantie willen boeken. Idealiter wordt deze aankondiging zo’n 6-12 maanden van te voren verstuurd.

2. Trouwkaarten

Met de Trouwkaarten verstuur je de uitnodiging die voor iedereen natuurlijk het allerbelangrijkst is. Hierop vermeld je alle relevante informatie over de dag die voor de genodigden relevant is. Trouwkaarten bieden gedetailleerde informatie over de huwelijksceremonie, datum, tijd, locatie, het programma, dresscode, receptie, bruiloft, cadeauwensen en RSVP-instructies. Nederlandse bruidsparen versturen trouwkaarten zo´n 6/8 weken voor de bruiloft.

Weet jij nog niet welk design je wilt gebruiken voor je trouwkaarten? Lees hier verder voor heel veel inspiratie voor trouwkaarten designs!

3. Trouwkaarten voor de avondgasten

Trouwkaarten voor de avondgasten. De meeste bruidsparen nodigen voor de bruiloft en/of receptie meer gasten uit. Vaak wordt het ceremoniegedeelte gevierd met intimi terwijl er op  de bruiloft ruimte is voor een grotere groep mensen die je er graag bij wilt hebben.

4. RSVP-kaarten

Deze kaarten worden meegestuurd met de trouwkaart. Met deze kaarten kunnen gasten hun aanwezigheid bevestigen of de uitnodiging weigeren.  RSVP staat voor Répondez  s’il vous plaît, ofwel “antwoord alstublieft”. Met het kaartje kunnen gasten ook aanvullende details verstrekken, zoals dieetwensen en verzoeknummers indienen. Voor het laatste kun je ook de contactgegevens van de ceremoniemeester toevoegen.

5. bijzondere-taken-kaarten

Als je vriendinnen of familie wilt vragen om getuige, bruidsmeisje, ceremoniemeester of crew van het bruidspaar te zijn kun je hiervoor een apart kaartje maken. Persoonlijk uitnodigen is dan ook een optie.

6. Kaartje namens de ceremoniemeester en-of weddingplanner

Kaartje wat je verstuurt namens de ceremoniemeester en-of weddingplanner. Het gaat hier vooral om het delen van hun contactgegevens enerzijds en hun verzoeken aan de genodigden anderzijds.  Zo kunnen genodigden in contact treden met de regelneven van het feest. Met hen heb je contact over verrassingen die gasten willen verzorgen en kun je wensen van het bruidsparen achterhalen.

Extra kaartjes kun je gebruiken om aanvullende informatie zoals routebeschrijvingen naar de locatie, accommodatieopties, kledingvoorschriften en andere relevante details te delen. Of stuur een overzicht van het dagprogramma om de volgorde van gebeurtenissen tijdens de ceremonie te schetsen met de contactgegevens van de ceremoniemeester.

Drukwerk op de trouwdag

7. Een welkomstbord

Een welkomstbord voor de bruiloft is een decoratief element dat bij de ingang of in de buurt van de receptie wordt geplaatst om gasten te begroeten en de toon te zetten voor de viering. Het dient als een warme introductie tot de bruiloftsfeesten en biedt essentiële informatie over het evenement.

8. Programmaboekje

Een programmaboekje is handig als je veel events op je trouwdag of trouwweekend hebt. Hierin kun je ook leuke spelletjes of kleurplaten opnemen voor de kids op de bruiloft. In het laatste geval kun j er lief pakketje van maken met kleurpotloden en wat snoepgoed.

9. liturgie

Bij een kerkelijk huwelijk kun je niet zonder een liturgie. Het is gepast om eventuele huishoudelijke mededelingen door de ceremoniemeester achterin te vermelden.

10. Tafelschikking

Kaarten voor de tafelschikking. Denk aan plaatskaarten, tafelkaartjes en menukaarten. Deze kunnen bijdragen aan het thema en de sfeer van de bruiloft.

drukwerk bruiloft
10. Huwelijksgeloften

Huwelijksgeloften laten drukken in dezelfde stijl als je trouwkaarten kun je doen omdat je er zéker mee op de foto gaat tijdens het uitspreken ervan. Ziet er mooi uit, zeker ook voor later. In een mooi boekje zijn een reeks beloften die jullie aan elkaar doen tijdens de huwelijksceremonie afgedrukt. Deze geloften zijn een oprechte uitdrukking van jullie liefde, toewijding en intenties jegens elkaar. Ze worden meestal hardop uitgesproken in het bijzijn van familie, vrienden en getuigen en dienen als een openbare verklaring van jullie wederzijdse toewijding en levenslange partnerschap.

Drukwerk na de trouwdag

11. Bedankkaartjes

Na de bruiloft wil je jouw gasten bedanken dat ze deze bijzondere dag met jullie hebben willen vieren. Hiervoor kun je aan elke gast een huwelijksbedankje geven. Tot twee weken na de bruiloft kun je de gasten bedanken met een bijzonder kaartje. Je kunt dan even wachten op de fotograaf zodat je een prachtige trouwfoto kunt toevoegen.

 

Drukwerk op elkaar afstemmen of alles één design? Lees hier verder.

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!