Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

jamaica huwelijksreis bij weddingfair

Jamaica Honeymoon – het perfecte eiland voor de huwelijksreis

Jamaica Honeymoon: verliefd worden is geen kunst… “Onbezorgd gelukkig zijn”, dat wil je als je verliefd op vakantie gaat. Er is een Caribisch eiland dat er een stijl van leven van maakt. “Don’t worry, be happy”, is het motto van de Jamaicanen. Ze hebben alle reden om gelukkig te zijn, want alledaagse zorgen worden ruim gecompenseerd. Jamaica is zo’n mooi eiland en zo zonnig ook… Romantische stranden, een intens blauwe zee, een vriendelijke bevolking, tropische regenwouden, vogels en vlinders en overal die vrolijke reggaedeuntjes. Een ideaal eiland dus voor verliefden, voor huwelijksreizen en trouwvakanties.

Ga lekker zitten, relax en geniet. Stel je zelf voor dat jij en je geliefde dit meemaken:

Jouw Jamaica Honeymoon begint hier

Langzaam daalt het vliegtuig op de luchthaven van Montego Bay. De nacht is warm, de geluiden en geuren van Jamaica komen meteen op de vakantiegangers af. Het wemelt van de mensen en overal klinkt er muziek. De ontspannen sfeer is bij alle gekrioel en gewemel tastbaar. Yeah man! 

Jamaica is gul

’s Morgens wacht een ontbijt om ‘hallo” tegen te zeggen. Op het terras met uitzicht op zee komen warme zoete broodjes op tafel, schalen vol exotische vruchten, eieren en worstjes, vers geperste sappen en locale gerechten die erg lekker blijken, zoals de Jamaicaanse vrucht die “ackee” heet met vis en callaloo. De ober slentert neuriënd nabij en schenkt nog eens een heerlijke Blue Mountains coffee in en op het strand worden de ligbedden op rij gezet. Een dag van schaamteloos luieren ligt in het verschiet.

Ontdek Jamaica

Bijgebruind en uitgerust is het na een paar relaxte dagen tijd om het eiland te verkennen. Want op Jamaica is meer te doen dan pur sang genieten op de prachtige stranden aan een zee haar prachtige kleurschakeringen, van smaragdgroen tot kobaltblauw. Het is ook een land van tropische bossen en rivieren, prachtige heuvels, echte bergen, watervallen en bronnen. Hier lees je de verhalen van levensgenieters die op Jamaica vakantie vierden.

Puur natuur, maar ook adembenemend mooie tuinen, parken en fraaie plantages. Geniet tijdens jouw Jamaica Honeymoon van de vele uiteenlopende landschappen en schuif dan ’s avonds aan tafel om te smullen van kreeft, pikante garnalen, de met de typische “jerk” kruiden gemarineerde schotels van vis, kip en vlees. Daarna op zoek naar een beachparty om onder de tropische sterrenhemel tot in de kleine uurtjes te dansen op de muziek die zo past bij het eiland van Bob Marley en niet te vergeten de hedendaagse Luciano, “Mr. Loverlover” Shaggy of “Smile Jamaica”

Idyllische hotels en fraaie resorts

Verliefd worden is op Jamaica geen kunst, want alle ingrediënten voor een romantische vakantie zijn ruim aanwezig: stille stranden, watervallen, tweepersoons hangmatten aan de vloedlijn, idyllische hotelletjes… Jamaica is ook het honeymoon-eiland bij uitstek. Eerst trouwen en daarna op huwelijksreis naar het meest romantische eiland, of een Caribische bruiloft met aansluitend wittebroodsweken. Veel hotels hebben speciale trouwarrangementen en sommigen bieden gasten bij een verblijf van 5 nachten of langer een gratis trouwarrangement. Jamaica werd in 2014 en 2016 gekozen tot de beste trouw bestemming ter wereld.

Love & Marriage Jamaica Honeymoon

Vakanties in het teken van de liefde zijn een specialiteit van Jamaica. Zowel in de badplaatsen Ocho Rios, Montego Bay, Negril en Port Antonio als op romantische verscholen plekjes in het binnenland is er ruime keus aan grote en kleine hotels die in “Love & Marriage” zijn gespecialiseerd.

Voor wie zelfs niet aan geld wil dénken tijdens zijn huwelijksreis zijn daar de all inclusive resorts. Alle maaltijden, entertainment, faciliteiten zijn bij de reissom inbegrepen, dus al vóór vertrek betaalt. Zorgeloos genieten van smakelijke buffetten, verse sappen, drankjes, ligstoelen, badhanddoeken en tal van sportmogelijkheden.

Voor menigeen is het toppunt van genieten zo’n dromerig kleiner hotel met een heel eigen sfeer, midden in de rijke en rustgevende natuur. Van eenvoudige pensions tot statige landhuizen. Soms liggen ze hoog in de bergen, soms aan een stil strand.

Zeg ja op Jamaica

Wie “ja” zegt tegen Jamaica krijgt de unieke kans om ook “Ja, ik wil” te zeggen óp het eiland voor verliefden met op de achtergrond het zilveren strand en een roodgouden zonsondergang. Jamaica maakt dat allemaal mogelijk. Tal van hotels en all inclusive resorts beschikken over een romantische trouwlocatie, van een prieel op het strand tot een brug over de waterval. Er is keus uit arrangementen naar ieders budget, smaak en mogelijkheden. Jamaica regelt alles voor een heuse bruiloft: van ambtenaar, dominee of priester tot confetti en bruidstaart. Ook dat hoort bij zorgeloos gelukkig zijn.

Avontuur of hangmat

Jamaicanen zullen er niet aan denken hun gasten op te jagen. “Don’t worry, be happy” blijf liggen in je hangmat tussen de palmbomen en sein even als er een nieuwe rumpunch moet komen. Maar wie wat meer wil zien en meemaken, die is welkom. Het avontuur wenkt.

Maak een tropische tocht door de Blue Mountains, op zoek naar exotische bloemen en de vlinders die daar omheen fladderen. Zwem met de dolfijnen en pijlstaartroggen nabij Ocho Rios. En neem zeker plaats op een bamboevlot voor een romantische raftingtocht over de rivier Rio Grande, Great River of de Martha Brae. Onvergetelijk is ook een beklimming, dwars door de waterval heen, van de Dunn’s River Falls bij Ocho Rios. Op dit een eiland hoef je je nooit te vervelen! Met meer dan 120 bezienswaardigheden is er keuze genoeg!

Dit kan ook interessant voor je zijn:

Life after the wedding

Life after the wedding

Na de huwelijksreis gaat, hoe saai dat ook mag klinken na alle feestelijkheden, het gewone leven verder. Je belooft tijdens de plechtigheid om het allemaal zo goed mogelijk te doen. Maar na de zorgeloze trouwerij en de romantische huwelijksreis komen er (mocht je nog niet samenwonen) veel meer zaken die je samen moet rooien.

LEES VERDER
weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!