Picture of Yvonne

Yvonne

Alle blogs

Delen

Ga naar de bride to be weddingplanner:

Bezoek een trouwbeurs!

huwelijksreis op de motor

Huwelijksreis op de motor

Huwelijksreis op de motor

Voor biker-lovers: een Harley Davidson huwelijksreis naar Amerika.
Een huwelijkreis op de motor door Amerika is waarschijnlijk de droom van ieder pasgetrouwd stel dat van motors houd. En als jouw bruiloft al een Harley Davidson thema had, is deze huwelijksreis natuurlijk de kers op de taart. Ervaar samen de vrijheid van het motorrijden en proef de legendarische Amerikaanse cultuur.

Geniet van mooie zonsondergangen en uitzichten, met vóór jullie ‘the wide open road’, die natuurlijk symbool staat voor jullie toekomst samen! Is een motorreis door de USA voor jullie het toppunt van romantiek? In dit artikel lees je alles over must-do’s, mooie routes en krijg je tips voor het plannen van de ultieme Harley Davidson huwelijksreis.

huwelijksreis op de motor

De 5 mooiste routes voor een road trip op de motor

1. Baja
Ontdek Baja, Californië, Mexico. Bij deze route rijd je over de beroemde Mexico highway 1, waarbij je langs prachtige kustlijnen komt en door uitgestrekte woestijnen rijdt. Om je heen zie je onder andere gigantische cactussen en de azuurblauwe zee. Misschien spot je zelfs wel walvissen! De Baja route is de ideale route voor alle stellen die opzoek zijn naar veel avontuur!

2. Route 66
Route 66 is misschien wel de bekendste route van Amerika. Ga een klassiek Amerikaans avontuur aan en ontdek de 3850 kilometer lange route in 15 dagen. Je kunt ook voor een deel van de route gaan als je minder tijd hebt. De route loopt van Chicago naar Los Angeles, en onderweg kom je prachtige natuurgebieden, schattige dorpjes en grote steden tegen, afgewisseld met lege, bijna eindeloze landschappen.

3. Van kust naar kust
Bij de ‘van kust naar kust’ route ontdek je veel verschillende, prachtige landschappen. Niet heel gek, want je rijdt dwars door Amerika. Dit is een avontuurlijke route waarbij je veel verschillende kanten van het land zult ontdekken, veel verschillende mensen zult ontmoeten en met veel verschillende weersomstandigheden moet dealen. De ‘van kust naar kust’ route is een route voor echte daredevils!

4. De muziekronde
Zijn jullie grote muziekliefhebbers? Rijd dan een route waarbij je start in de jazz- en bluesstad van Amerika: New Orleans. Eind september vindt hier tevens elk jaar de Bike Week plaats, bij The French Quarter, een niet te missen bikers event! Wanneer je naar Memphis rijdt, kom je langs de Mississippi Blues Trail en eenmaal aangekomen is een bezoek aan het huis van muzieklegende Elvis Presley natuurlijk een echte must-do!

5. Sturgis: grootste bike-event ter wereld
Elk jaar in augustus komen er zo’n 400.000 motorrijders naar Sturgis in South Dakota. Hier vindt namelijk jaarlijks het grootste bike-event ter wereld plaats. Je kunt vanaf elke locatie naar dit event rijden natuurlijk, maar vanaf Denver leg je een prachtige route af over de prairies en langs echte Wilde Westen dorpjes.

huwelijksreis op de motor

Wat je kunt doen anders dan motorrijden

Bezoek de Official Bike Week in Florida
De Official Bike Week vindt jaarlijks plaats in Florida, in Daytona Beach. Het evenement trekt jaarlijks zo’n 500.000 tot 600.000 bezoekers van over de hele wereld. Op het evenement kun je verschillende motorraces bijwonen, een Harley Davidson museum bezoeken en er zijn verschillende motorshows. Het is een event dat je als motor- en Harley Davidson fan absoluut eens bezocht moet hebben!

Harley Davidson tours en museum
Voor de échte die hard­ Harley Davidson fans zijn er een heuse Harley Davidson tours door de fabrieken waar Harley Davidson motors gemaakt worden! De Harley Davidson fabrieken staan op verschillende locaties in Amerika, en sommige zijn open voor bezoek. Klik hier voor meer informatie over de fabriekstours.
Er is ook het officiële Harley Davidson Museum, gelegen in Milwaukee. “A walk through the Harley-Davidson Museum is a walk through the history of America.’’ Het museum leert je alles over de geschiedenis van de Harley Davidson motors, je kunt er eten in het MOTOR restaurant en er is een Harley Davidson shop.

Geniet van het prachtige Amerika
Als je in Amerika bent, zijn er behalve verschillende motor-gerelateerde activiteiten, ook veel andere dingen te zien en te doen die zeker de moeite waard zijn. Enkele must-see’s in Amerika zijn het Witte Huis, het mooie Central Park, Time Square en de Bellagio Fountains in Las Vegas. Het land staat bekend om de grote maaltijden, pancakes voor het ontbijt en andere heerlijke lekkernijen, dus leef je uit en geniet van al het lekkere eten! Amerika is een prachtige bestemming voor een huwelijksreis en dankzij de vele verschillende gebieden en steden, kun je jouw huwelijksreis helemaal naar eigen wens inplannen. Ga je bijvoorbeeld naar New York om te shoppen, of naar de zonnige stranden van Florida? Of maak je een road trip? Het is helemaal aan jullie.

huwelijksreis op de motor

Tips voor een huwelijksreis op de motor:

1. Met z’n tweeën of in een groep?
Kies je ervoor om met z’n tweeën het avontuur aan te gaan of toch in een groep? Dit laatste is een stuk minder romantisch, maar wel veiliger. En je kunt meer bagage meenemen omdat er een volwagen mee zal rijden. Een nadeel is wel dat je weinig privacy zal hebben met je kersverse man of vrouw. Als jullie beiden nog niet heel vaak een motorrondreis hebben gemaakt is het wellicht slim om met een groep de reis te maken. Met meer ervaring kun je prima met z’n tweeën de wegen van Amerika verkennen.

2. Begin tijdig met het uitzoeken van een geschikte motor
Begin tijdig met het uitzoeken en huren van een motor. Kies een model dat bij je past en waar je lang mee zal kunnen rijden. Niets is zo vervelend als een verkeerde motor rijden en er op ten duur pijn van krijgen. Hier kun je heel gemakkelijk motors huren voor in Amerika, eventueel met hotel.

3. Wat neem je mee?
Het nadeel van een motorvakantie is dat je niet heel veel mee kunt nemen naast de standaard dingen zoals je paspoort, een creditcard en wat verzorgingsspulletjes. Je hebt meestal niet veel bagageruimte op de motor. Kies zorgvuldig welke kleding je wilt meenemen en was ze zoveel mogelijk onderweg. Zo kun je de hoeveelheid aan kleding beperken. Op het postkantoor kun je onderweg gekochte spullen alvast naar huis sturen, zo hoef je deze ook niet onderweg mee te zeulen.

4. Niet of wel een planning maken?
Kies je ervoor om wel of niet een planning te maken voor de reis die je gaat maken? Als je een route uitstippelt, boek je dan ook meteen de hotels erbij of kijk je liever waar je strand en ga je op zoek naar een hotel op locatie? Het voordeel van alles vooraf plannen is dat je zekerheid hebt, maar daarentegen heb je maar weinig speling. Het voordeel van niet veel vooraf plannen is dat je kunt gaan en staan waar je wilt, maar wat als je onderweg opeens geen geschikt hotel kunt vinden? Je kunt de reis zo avontuurlijk maken als je zelf wilt.

Wij hopen dat we je als Harley Davidson en motorliefhebber hebben kunnen inspireren voor een droomhuwelijksreis. Kies je voor mooie, luxe hotels en bezoek je veel motorevents en musea? Of ga je all-in een maak je een motorrondreis waarbij de overnachtingsplekken niet heel belangrijk zijn? Of een combinatie van beiden? Hoe je jullie motorhuwelijksreis ook indelen, it will  be one to remember!

Heb je de styled biker wedding al gezien?

huwelijksreis op de motor
unsplash

Dit kan ook interessant voor je zijn:

weddingplanner jaarboek gratis bij weddingfair

Jouw eerste cadeau: het Bride-to-be WeddingPlanner Jaarboek.

Dat kan alleen bij WeddingFair, omdat wij vinden dat bij een huwelijk een cadeau hoort. Bij een bezoek aan een van onze trouwbeurzen krijgt het bruidspaar het Jaarboek van de Bride to be weddingplanner cadeau!